Svadbu by ste si mali vyskladať od srdca. Neriaďte sa tradíciami, ak to tak necítite.

Pri organizovaní svadby sa často stretávame s tým, že ľudia okolo nás ju chcú organizovať viac než my. A síce je skvelé, že nám má kto pomôcť a nie sme na všetko sami, napriek tomu by ste si nemali nechať zasahovať do vašich predstáv. Je to predsa váš deň, preto by mal byť vyskladaný podľa vašich predstáv.

Každý z nás je jedinečný, preto aj naše predstavy o tom, ako niekomu sľúbime lásku a oddanosť na celý život, môžu byť úplne iné. Niektorí sa nechávajú riadiť tradíciami, iní sa rozhodnú ich ignorovať. A nech už patríme do ktorejkoľvek skupiny, ani jeden z týchto variantov by sme nemali súdiť. O tom, ako si vyskladáme svadobný deň, by sme predsa mali rozhodovať jedine my. Svadobný deň totiž robia výnimočným najmä maličkosti, ktoré doň zakomponujeme. Mal by byť odrazom nášho vzťahu. Tak sa nebojte, zahoďte zábrany a dajte všetkým najavo to, že sa milujete. Doplňte váš svadobný deň aj o časti, ktoré možno nie sú až také bežné. Inšpirovať sa môžete aj týmito tipmi, avšak, neberte ich záväzne. Ak máte svoju vlastnú predstavu o tom, čo by malo byť súčasťou vášho nezabudnuteľného dňa, určite to doň zakomponujte.

  1. Vyznajte si manželské sľuby

Manželský sľub je jednou z najdojemnejších častí svadby. A to, že ho poznáme najmä z filmov a zahraničných svadieb ešte neznamená, že nemôže byť súčasťou tej vašej. Ideálne je predniesť ho počas obradu, keď si pred všetkými prítomnými sľubujete lásku a oddanosť až do konca života. Manželský sľub však nie je jednoduché napísať, a už vôbec nie ho predniesť. A keďže pripraveným praje šťastie, určite by ste si ho párkrát mali skúsiť povedať aj pred zrkadlom.

  1. Vymyslite si svoj vlastný rituál

Na svadbách sa často stretávame s rôznymi rituálami. Najčastejšie je to púšťanie si lampiónu šťastia či zapaľovanie sviečok, ktoré ukladáme na vodnú hladinu do vopred pripravenej misy. Ale – toto nemusí byť vaším pravidlom. Riaďte sa niečím vlastným! Obaja zbožňujete nejaký filmový pár? Tak sa zaň na okamih prezlečte a pripravte si nejakú scénku alebo tanček. Spievate alebo hráte na nejaký hudobný nástroj? Tak sa hosťom predveďte v nejakom spoločnom čísle. Ak milujete beh, jednoducho sa počas svadobnej hostiny preobujte do bežeckých tenisiek. Skrátka – vymyslite si niečo, čo bude vám obom blízke.

  1. Zasadací poriadok

Zasadací poriadok je na väčšine svadieb rovnaký. Počas obradu, ale aj počas svadobnej hostiny, je rodina rozdelená na ženíchovu a nevestinu stranu. Ale prečo? Svadba je predsa o tom, aby sa rodina zblížila, spoznala a navzájom bavila. A ak to tak cítite tiež, kľudne ich trošku pomiešajte. Skúste sedenie preskupiť, napríklad, podľa pováh. Ak sa spolu s vaším partnerom posnažíte, určite sa vám podarí vymyslieť zasadací poriadok, vďaka ktorému sa celá rodina nielen vzájomne spozná, ale aj poriadne zabaví.

  1. Pozvite, koho chcete

Je síce pekné, ak máte na svojej svadbe prítomnú celú rodinu, avšak nie všetky rodinné vzťahy sú jednoduché. A ak pri niektorých ľuďoch necítite, že by mali byť súčasťou vášho veľkého dňa, nemali by ste ich pozývať len preto, „že sa to patrí“. Váš svadobný deň by ste mali stráviť predovšetkým s tými, ktorých milujete. Preto by ste sa pri zostavovaní zoznamu hostí mali riadiť hlavne srdcom, nie rozumom.

Text: Alžbeta Jambrichová

Foto: Beba Photography 

0 komentárov

Pridaj komentár