Svadbu zvládnete aj doma! 4 tipy ako na to

Plánovanie svadieb sa za posledné roky zmenilo. Z honosných sál, ktoré praskali vo švíkoch sa stali komornejšie oslavy lásky v kruhu tých najbližších. Korona veru zamiešala karty vo svadobnom biznise a ak sa ani vám nechce žiť v neistote a hádať aké opatrenia budú platiť o pár mesiacov, možno sa pohrávate s myšlienkou malej svadby u vás doma. Ako teda naplánovať svadbu v domácom prostredí? Tu je malý návod ako na to a na čo myslieť.

  1. Na veľkosti záleží

O to viac to platí, ak plánujete svadbu vo svojom dome či dome vašich rodičov. Majú obrovskú haciendu, ktorá kapacita vám dáva rozlet alebo naopak, je to menší dom, kde sa zmestí iba istý počte ľudí? Túto otázku si zodpovedzte hneď na začiatku. Výhodou malých domov je fakt, že vám uľahčí prípravu svadobného zoznamu.

  1. Ušetrené peniaze investujte do cateringu

Svadba v domácom prostredí vám ušetrí značnú časť vášho rozpočtu. Nemusíte platiť dekoratérku, prenájom priestoru, hudobnú skupinu a podobne. To čo ušetríte určite investujte do spoľahlivej cateringovej spoločnosti, ktorá vám pripraví jedlo na váš veľký deň. Ak sa pohrávate s myšlienkou, že si dokážete sami navariť, všetko naservírovať a pripraviť, rýchlo sa tejto predstavy radšej vzdajte. Je to váš veľký deň a preto by ste si mali užívať každú chvíľu a prítomnosť vašich hostí. To isté chce aj vaša mamka, svokra, sestra či švagriná, preto čašníčku i kuchárku vyberajte z profesionálnych radov.

Výhodou cateringu je aj kompletný servis, teda nemusíte od susedov požičiavať taniere, príbory ani poháre!

Kvetinovou výzdobou sa môžu stať záhony ruží či iných kvetín vo vašej domácej záhrade. Stačí sa na ňu pozrieť svadobnými okuliarmi a hneď uvidíte, čo všetko sa tam skrýva.

Ak však v sebe nemáte toto dekoračné cítenie, neváhajte požiadať o pomoc profesionálov

  1. Popustite uzdu svojej kreativite

… využite zákutia vášho domu, ktoré sa možno na prvý pohľad zdajú ako svadobne neprípustné. Možno stromy na záhrade poskytnú prirodzené zátišie a miesto, kde môžete zavesiť svetlá. Prestrite si tam stôl s jednoduchou výzdobou v prírodných odtieňoch a tento priestor vám bude závidieť aj tá najlepšia svadobná agentúra.

Na svadobnú hostinu môžete využiť záhradu, prístrešok, poprípade si môžete prenajať stan. Hostinu môžete samozrejme mať aj vo vašej obývačke, ak to povolia vaše kapacity. Pri svadbe doma a hlavne vonku myslite aj na plán v prípade dažďa.

  1. Fotografa rušiť nemusíte

Ak chcete mať na svoj veľký deň pamiatku, fotografa zo svojho zoznamu vyškrtnúť nemusíte. Aj táto profesia sa prispôsobila dobe a vo svojich balíčkoch už ponúkajú aj alternatívy, ktorým prispôsobili aj ceny. Opýtajte sa toho vášho, či ponúka svoje služby aj na malú svadbu, na pár hodín. Určite nájdete spoločnú cestu.

Prípadne, porozmýšľajte, či sa medzi vašimi známymi nenájde zanietená fotografka či fotograf, ktorý vám zdokumentuje svadbu za podstatne priaznivejšiu cenu.

V tomto bode myslite aj na hudbu a to, kto ju zabezpečí. Môžete požiadať známych, o ktorých viete, že sú hudobníci, aby vám prišli spríjemniť aspoň chvíľu vášho svadobné dňa. Na DJ sa môžete zahrať aj vy a zostaviť playlist, ktorý vám bude spríjemňovať hostinu.

Text: Michaela Mecková

Foto: Pixabay

0 komentárov

Pridaj komentár