Svadobná atmosféra priamo u vás doma

Takmer každá životná situácia sa zakladá na maličkostiach. Pri príprave svadby sa obzvlášť snažíme myslieť na všetko a na nič nezabudnúť. A čo tak výzdoba vášho svadobného domu? Premýšľali ste už nad tým, ako si ho počas vášho Dňa skrášlite?

V niektorých kútoch Slovenska začína svadba takzvaným odpytovaním. Je to príchod ženícha do rodného domu nevesty, kde sa zväčša zíde väčšia časť rodiny. Ide najmä o prípady, kedy sú k dispozícii väčšie priestory, napríklad rodinný dom. Ak máte podobnú možnosť aj vy a svadbu plánujete na teplé letné mesiace, vyskúšajte napríklad záhradnú predsvadobnú recepciu. My sa teraz však zameriame na interiérové detaily pri príprave svadobného príbytku nevesty.

Kytice a iné kvetinové dekorácie sú neodmysliteľnou súčasťou každej svadobnej výzdoby. Nemusíte míňať veľa peňazí na exotické kvetiny či obrovské kvetinové girlandy. Stačia aj malé kvetináče so zaujímavými kvetinkami, ktoré aj napriek svojej maličkosti dokážu zaujať a celý priestor zútulniť. Pokojne vyzdobte „oddávaciu“ izbu kvetinkami, ktoré sú súčasťou vašej svadobnej kytice.

Súčasťou výzdoby môžu byť aj netradičné doplnky alebo pomôcky pre vašich hostí či pre vás samotných. Inšpirujte sa napríklad vysokým zrkadlom položeným na zemi. Nemusí poslúžiť iba pri vašich úpravách, ale pomôže aj hosťom, ktorí sú pozvaní k vám domov.

Na dedine skrýva takmer každý rodinný dom poľovnícku trofej. Ešte pred samotným obliekaním by sa hodila jedna fotografia so šatami či kabátikom zaveseným na paroží. Ak svadobný otec neholduje poľovníctvu, pripravte aspoň pre hostí obyčajný vešiak na odloženie potrebných vecí.

Či už ide o obrad, svadobnú hostinu alebo prvotné pytačky u vás doma, nič z toho sa nezaobíde bez svetielok. V súčasnosti po nich takmer každá nevesta túži a snaží sa ich zakomponovať aspoň do jednej zo spomínaných častí dňa „D“. Svetlá v podobe svetelných reťazí, maličkých imitácií žiaroviek alebo svietiacich sietí vytvoria vo vašom svadobnom príbytku tú správnu atmosféru. Namiesto svetielok môžete využiť aj najrôznejšie druhy svietnikov alebo lampášikov. Váš domov ešte viac zútulnia a hostia sa tam spolu s vami budú cítiť príjemnejšie.

Text: Majka / Foto: unsplash.com, Judson Moore, NeONBRAND, Bruno Nascimento, Liana Mikah, Sweet Ice Cream Photography, Nathan Dumlao

 

0 komentárov

Pridaj komentár