Svadobná fotografia, ako ju ešte nepoznáte

Kto by si vedel predstaviť svadobný deň bez svadobného fotografa, ktorý zachytí všetky tie krásne a neopakovateľné momenty, vaše emócie a radosť vašich najbližších? Fotografie z vašej svadby sú jednou z najcennejších vecí, ktoré si z vášho veľkého dňa okrem jeden druhého odnesiete. Preto venujte výberu vášho svadobného fotografa náležitú pozornosť. Jeho práca by vás mala osloviť na prvý pohľad. Sledujte, aké majú jeho fotografie farby, emóciu, či sú skôr dokumentárne alebo štylizované a podľa toho sa rozhodnite, či mu zveríte zvečniť váš veľký deň. Ak hľadáte svieži pohľad na svadobnú fotografiu, nazrite do tvorby nového ženského foto dua Wedding Sisters, za ktorými stoja dve slovenské fashion a lifestyle fotografky Jana Liška a Petra Bošanská.

1. Kde vznikla myšlienka založiť svadobný fotoprojekt Wedding Sisters?

Petra: S Jankou sa poznáme už od strednej školy, hoci sme nikdy spolu nefotili, hovorili sme si, že musíme spolu niečo vymyslieť. To sa nám podarilo vd’aka svadbe spoločnej kamarátky. Janka mi dala do ruky foťák a zrazu sme zistili, že nás to spolu veľmi baví a skvele sa dopĺňame.

Janka: Baví ma pracovať s priateľmi. A zároveň je úžasné vedieť, že ma ten človek plne zastúpi. Spoločne sa tiež jedna od druhej učíme nové veci.

 2. Čo nové chcete priniesť do svadobnej fotografie?

Petra: Obidve vychádzame z lifestylovej fotografie, ktorej sa venujeme dlhodobo. Jankina silná stránka je portrétna lifestyle a food fotografia. Ja sa venujem okrem lifestyle najmä fashion fotografii. Naša sila spočíva v kombinácii našich skúseností z vlastnej praxe. Janka bola niekoľko rokov obrazovou redaktorkou a art directorkou časopisu EVA, Break a obidve sme spolupracovali na foto editoriáloch pre magazín Sme Ženy. Vieme sa prispôsobiť nepredvídateľným situáciám aj rozmarom počasia a rôznym potrebám ľudí. V rámci fotení sme zažili už asi všetko, fotenie plaviek v 5 stupňoch, alebo naopak kožuchy v lete, fotenie v Tatrách spojené s výstupom po skalách. Máloktorá situácia nás už dokáže zaskočiť. Vieme sa prispôsobiť aj naozaj náročným podmienkam.

3. Na aký typ fotografie sa môžu tešiť snúbenci, ak si vás vyberú na zachytenie ich svadobného dňa?

Janka: Snúbenci sa môžu tešiť, že fotenie bude zábava a nový zážitok. Ich fotografie budeme vytvárať spolu s nimi tak, aby hovorili o ich originálnej osobnosti. Petra má zároveň obdivuhodné videnie svetla, farebnosti a kompozície. Prináša svoje know-how z fashion fotení do sveta svadieb. Čo podľa mňa veľmi ocenia najmä štýlové nevesty.

4. Ako vznikol názov Wedding Sisters?

Petra: Mali sme viacero variant, ale Wedding Sisters nás úplne vystihuje. Vymyslela ho Janka.

5. Prezraďte niečo jedna na druhú a prečo sa vám tak dobre spolupracuje?

Petra: Sme predovšetkým dlhoročné kamarátky, môžeme si absolútne dôverovať. Tým, že obidve máme rozbehnuté aj svoje vlastné projekty, si vieme o to viac vážiť spojenie v rámci Wedding Sisters. Spájame svoje dva svety dokopy, pracovný aj súkromný. Na každé fotenie sa tešíme, lebo okrem fotenia, ktoré obidve milujeme, sme aj spolu. Janka si zachováva optimizmus v každej situácii, neexistuje pre ňu prekážka, ktorú by sme nezvládli. Je skvelá v komunikácii s budúcimi nevestami a agentúrami. Ja som naopak introvert, cítim sa dobre za počítačom, pri vymýšľaní našich vizuálov a prezentácie.Takže sme si to prirodzene podelili k vzájomnej spokojnosti a spokojnosti našich klientov.

Kto je Petra Bošanská:

Petra je absolventka fotografie na VŠVU. Ako freelance fotograf sa zameriava na life style, fashion a beauty fotografiu. Spolupracuje s magazínom Sme Ženy a so slovenskými značkami na ich vizuálnej komunikácii.

Kto je Jana Liška:

Janka je absolventka Ateliéru reklamní fotografie UTB Zlín. Pracovala ako obrazová redaktorka a art directorka lifestylového magazínu Eva, aj ako obrazová redaktorka Break magazínu pod vedením Šarkana. Teraz je freelance fotografka venujúca sa portrétnej a food fotografii.

Autor článku: Adela Strimbeanu, Svadobná agentúra Holubica

Kredity:
Svadobné fotky: Wedding Sisters
Slavobrána, koncept a styling: Svadobná agentúra Holubica
Výzdoba stola a kvety: Osobné Záhrady, LK minilab, Soupa Rentals, Elami Dizajn
Svadobné šaty: Yoora Studio
Vizáž a vlasy: Ľubica Krajniaková a Kaya HairArt
Miesto: Neco Winery, Modra

0 komentárov

Pridaj komentár