Svadobné hry pre hostí

Svadba je nádherná udalosť plná radosti, šťastia a hlavne zábavy. Zábavu si hostia užijú nie len na svadobnom parkete v závane tanca, ale môžete si pre nich pripraviť aj zopár svadobných hier. Aj keď svadba je v mnohých ohľadoch pomerne stresujúca, je to predovšetkým záležitosť oslavy lásky dvoch ľudí. 

Takým milým spestrením svadby a zároveň pamiatka pre vás môže byť svadobná kniha hostí. My sme sa našej svadbe vymysleli svadobnú knihu hostí na obraze.

 

Veľa snúbencov pred svadbou absolvuje takzvané „rande fotenie“. Ako som už raz v denníku nevesty spomínala, takéto fotenie sme s Filipom zažili aj my. Výsledkom toho boli nádherné fotografie, ktoré môžete použiť na svadobnom oznámení, či ich mať len tak na pamiatku. Prečo ich však nevyužiť aj inak? Ak sa medzi predsvadobnými fotografiami nachádza aspoň jedna, ktorú by ste chceli mať doma vystavenú na stene, urobte z nej svadobnú knihu hostí. Fotografiu dajte vytlačiť na plátno, ideálne z rozmermi 60×80 cm alebo 60×90 cm. Toto plátno zakomponujte do svadobnej výzdoby spolu s fixkami. Ideálne sú tzv. centrofixky, ktoré sa na plátne nerozmazávajú a sú trvácne. Fotografia bude slúžiť ako plagát, na ktorý vám hostia môžu nechať odkazy či priania. Ja mám dodnes tento obraz veľmi rada. Samozrejme, nemusíte využiť rovnakú variantu. Veľmi populárne sú aj fotokútiky, kde si hostia spravia zábavné fotografie, ktoré vám nalepia do knihy a napíšu niečo pekné.

Veľmi som si na našej svadbe užila hru novomanželský kvíz. Sú to také otázky pre ženícha a nevestu. Takéto aktivitky sú aj v našich končinách pomerne časté a ak sa vyberú vtipné otázky, tak program na polhodinku máte úplne vybavený. Princípom hry je, že ženích s nevestou sedia chrbtami k sebe a jeden moderátor (starejší, kamarát) im dáva otázky, na ktoré pomocou topánok odpovedajú (jeden ženský pár, jeden mužský – mladomanželia dostanú jednu topánku z každého páru). Napríklad, starejší položí otázku: „Kto koho prvý pobozkal ?“, a ak jeden z novomanželov zdvihne dámsku lodičku znamená to, že prvá bola nevesta a ak pánsku topánku, tak ženích. U nás na svadba náš starejší zakomponoval do otázok aj pár typických pre nás ako pár. Ako už asi viete, Filip je policajt, tak sa v našom kvíze objavila aj otázka:„Kto z vás dvoch viac pomáha a chráni?“. Otázku vám môže položiť aj niekto z hostí, tak ich s hrou viac prepojíte a zabavíte sa.

Existuje veľa svadobných hier, dôležité je však aj to, aby ich nebolo až príliš a hostia sa mohli zabávať aj v prívale skvelej hudby a tanca. Avšak aj popri tancovaní môžete vymyslieť rôzne aktivity. Tanec s balónikom, metlový tanec či skupinové tancovanie. Najprv sa predvedú ako vedia tancovať muži so ženíchom a potom ženy s nevestou. Na našej svadbe si to v tomto prípade Filip s chlapmi užili a z tohto tanca vznikli tieto krásne momentky.

 Text: Veronika Grožajová / Foto: LK Studio

0 komentárov

Pridaj komentár