Svadobné knihy

Svadobná kniha – špeciálna pamiatka na deň „D“. Zapisujú sa do nej rôzne myšlienky, želania, manželské odporúčania môže mať skutočne veľa podôb. Ak aj vy zvažujete akú zvoliť a či vôbec, možno vám pomôžu nasledujúce riadky.  

Tradičná verzia knihy je postupne na ústupe
Možno aj vy ste si všimli, že na máloktorej svadbe už uvidíte tú klasickú knihu s nepopísanými stranami, ktorá čaká na pár pekných slov. Klasické svadobné knihy, ktoré potom mladomanželia zastrčia do poličky sú pomaly na ústupe. Väčšina párov siaha po alternatívach, ktoré sú praktickejšie a môžu v dome zastávať aj miesto dekorácie.

Vo fantázii sa však medze nekladú a ak ste typ, ktorému sa páči práve stará známa klasika, neváhajte investovať do klasickej svadobnej knihy. Ideálne si ju postavte hneď ku vchodu do sály, aby sa hostia mohli pristaviť a niečo pekné vám napísať. Ak máte ochotné družičky, môžu si vymedziť hodinku medzi chodmi a tanečnými kolami a obehať ľudí, aby vám niečo pekné napísali.

Alternatívy svadobných kníh
Keďže dnes pri plánovaní svadby a plnení si predstáv o nej asi iba ťažko narazíte na „nedá sa“ podobne to funguje aj s alternatívami svadobných kníh, ktoré majú podoby od výmyslu sveta.

Tu je zopár inšpirácii:

Fľaša s tisíc srdiečkami – štýlová fľaša sa hodí do rustikálneho štýlu svadby a môžete si ju vyrobiť aj doma. Stačí nájsť väčšiu fľašu a urobiť do nej otvor ako pri sporiteľnička. Nastrihať si môžete srdiečka či kartičky iných tvarov a hostia vám môžu vhadzovať želania a myšlienky do pripravenej fľaše. Tento druh svadobnej knihy vyzerá pekne aj ako dekorácia do domu.

Strom želaní či odtlačkov – ďalší nápad ako poňať svadobnú knihu. Mnoho svadobných agentúr, obchodov či šikovných ľudí na sociálnych sieťach vám vedia vyrobiť obrazy so stromom života. Hostia do pripravených okienok buď vpisujú svoje myšlienky, alebo iba zanechajú odtlačok pre šťastie. Aj tento druh svadobnej knihy si potom môžete zavesiť kdekoľvek v byte a mať tak pamiatku na svoju svadbu stále na očiach.

Hravá svadobná kniha – tá je v našich končinách ešte stále neokukaná. Pozostáva z malých drevených kvádrov, na ktoré hostia píšu svoje myšlienky a želania a následne z nich stavajú vežu. Áno, ide o štýl podobný hre jenga iba v opačnom poradí.

Svadobná kniha z fotiek – ak chcete ľudí odbremeniť od písania, nie všetci sú schopní vyjadriť písomne svoje city, skúste to fotkami. Či už využijete foto boxy alebo investujete do fotoaparátu, ktorý okamžite vyvolá fotku, vaši hostia ju môžu rovno nalepiť do albumu a zanechať vám tak milú pamiatku.

Na čo pri svadobnej knihe nezabudnúť
– Nájdite jej miesto, ktoré nikto neprehliadne, aby sa nestalo, že svadobná kniha ostane prázdna

– Ideálne je poprosiť družičku, aby si vyhradila čas a obehala svadobných hostí, aj tých lenivejších, ktorým sa písať nechce

– Poproste DJ alebo kapelu, aby raz za čas počas oslavy spomenuli svadobnú knihu a možnosť zapísať sa do nej

Text: Michaela Mecková

Foto: fotobanka unsplash

0 komentárov

Pridaj komentár