Svadobné líčenie od A po Z

Každá nevesta chce byť počas svojho svadobného dňa dokonalá. K tomu je potrebný aj svadobný make-up, ktorý podtrhne jej jedinečnú  krásu. Make-up artistka Barbara Denciová vám povie, ako také svadobné líčenie prebieha od A po Z.

Výber svadobnej vizážistky

V prvom rade by si nevesta mala dávať pozor na včasný výber svadobnej vizážistky. Častokrát sa stáva, že si klientky myslia, že make-up stačí riešiť niekoľko týždňov pred svadbou a ich vytúžená vizážistka je už vybookovaná. Dôležitá je tiež kozmetika s ktorou vizážistka pracuje. Taktiež by som nevolila vizážistku bez certifikátu. Je pravda, že môže byť šikovná, ale obávam sa, že niektoré postupy (obzvlášť týkajúce sa svadobného líčenia a hygieny) sa samouk nenaučí.

      

Aká by mala byť správna starostlivosť o pleť

Správna starostlivosť o pleť spočíva v prvom rade v tom, že sa každý večer dôkladne odlíčite. Vhodný produkt na odlíčenie si treba vyberať podľa typu pleti a konzistencie, ktorá vám je príjemná. Ak máte problém zadefinovať typ svojej pleti, každá správna vizážistka vám s tým v rámci poradenstva určite bude vedieť pomôcť. Ako pomôcku na správne čistenie pleti veľmi odporúčam Foreo.

Dôležitá je taktiež hydratácia, ktorú možno zaistiť používaním nočného a denného krému, ale taktiež aj dodržiavaním pitného režimu. Aj zdravá strava, kvalitný spánok a pohyb nám môže pomôcť na ceste ku krajšej pleti. Ak už viete, že sa idete vydávať sľúbte si, že si aspoň raz do týždňa dáte masku. V súčasnosti nájdete v drogériách množstvo kvalitných masiek za pár eur a ich aplikácia zaberie len niekoľko minút avšak výsledok je veľmi badateľný. Ráno pred svadbou by som volila eye patches, ktoré sa aplikujú pod oči a ak si vyberiete tie správne zbavíte sa unavenej pleti už za pár minút. Vaša pleť veľmi ocení aj dostatok vitamínu C. Vitamín C možno dodať pleti v podobe rôznych produktov. A ja osobne sa ich neviem nabažiť!

Skúška svadobného make-upu, áno alebo nie?

Pre mňa je skúška svadobného líčenia neoddeliteľnou súčasťou svadobného líčenia. Ide o moje prvé stretnutie s klientkou, na ktorom sa dohodneme na podobe líčenia, zanalyzujem typ pleti klientky a zároveň jej navrhnem vhodnú starostlivosť. Na záver stretnutia klientku nalíčim. Nejde tu o to, aby som si líčenie skúšala, ale o to, aby sme sa vyhli zbytočnému stresu vo svadobný deň a aby sme líčenie v deň D urobili v čo najkratšom čase. Skúška svadobného líčenia sa odporúča cca 3 mesiace pred svadbou. Z môjho pohľadu je táto doba veľmi dlhá takže volím skôr mesiac. Všetko však záleží na individuálnej dohode s budúcou nevestou.

Svadobné líčenie – trendy a ako to, že make-up vydrží celý deň

Svadobné líčenie by malo byť také, v ktorom sa bude cítiť nevesta komfortne a sebavedomo.  Netreba však zabúdať, že svadobné líčenie si žiada bezchybný vzhľad po celý deň aj noc. Popritom všetkom musí byť líčenie dostatočne výrazné, aby vyniklo na fotografiách, ale zároveň by mala nevesta pôsobiť prirodzene. Všetko sa však odvíja od individuálneho vkusu nevesty. Prácou vizážistky je uskutočniť bezpečnostné opatrenia v podobe dlhotrvácneho make-upu, ktorý zdolá prípadné slzy šťastia a zároveň sa bude dokonalo vynímať na svadobných fotografiách. Čo sa týka trendov, nerada hovorím o trendoch v líčení, nakoľko si myslím, že je to vecou vkusu. Za mňa je to však jednoznačne prirodzený rozžiarený make-up s tzv. glow efektom, ale pozor nie umelým highlightovým, ktorý pôsobí fresh za každých okolností. Taktiež fandím očným tieňom a lícenkám v broskyňových a romanticky ružových odtieňoch. Celkový vzhľad vyzerá úžasne ak ho doplníme rúžom v tóne farby očného tieňa. 

Predstava nevesty

Som veľmi rada, ak má nevesta konkrétnu predstavu o líčení. Niekedy je ťažké sa trafiť do vkusu nevesty a ak sama nevie čo od svadobného líčenia očakáva, ako to má vedieť vizážistka? Konkrétnou predstavou sa preto vyhýbame možnému nenaplneniu predstáv. Samozrejme predstavu je nutné prispôsobiť jej typu pleti a pod. Je dobré prísť s konkrétnym nápadom, ale treba si nechať poradiť od odborníka a prekonzultovať to.

Svadobný deň v očiach vizážistky

Svadobný deň vizážistky vyzerá celkom všedne, ak sa samozrejme nevydáva ona (smiech). O priebehu svojej práce a „zákulisných pikoškách“ sa snažím informovať svoje klientky, potenciálne klientky a fanúšičky prostredníctvom stories na instagrame @barbaradenciova.makeup. Ak by som to však mala zhrnúť, deň pred svadbou dôkladne vydezinfikujem svoj make-up kit a pobalím si líčidlá. Keďže sme zvyčajne už po skúške svadobného líčenia balím už konkrétne produkty, ktoré viem, že budem potrebovať. V deň svadby sa presúvam na vopred stanovené miesto. Líčiť chodím väčšinou za klientkami, či už na miesto svadby alebo domov. Po tom, čo klientku nalíčim ma čaká opäť dezinfekcia líčidiel a štetcov, aby boli pripravené do ďalšej akcie.

V čom je svadobné líčenie iné od iných

Ako som spomínala, svadobné líčenie musí vydržať celý deň aj noc, zároveň musí byť odolné voči prípadným slzám šťastia, či bozkom, musí byť prirodzené a zároveň dostatočne výrazné, aby vyniklo na fotografiách. Spoločenské líčenie si žiada byť výraznejšie. Ak sa bavíme o líčení na stužkovú, tam si môžeme dovoliť aj drobné experimenty napríklad v podobe aktuálnych trendov. Všetko však závisí od vkusu klientky.

Text: Barbara Denciová, Veronika Grožajová

Foto: Emma Korpová

0 komentárov

Pridaj komentár