Svadobné oznámenie či webová stránka?

Ako som už prednedávnom spomínala, veľmi sa mi páčia svadobné oznámenia s fotografiou budúcich novomanželov. No, môjmu už teraz manželovi sa to veľmi nepozdávalo. Preto bolo potrebné urobiť kompromis, ktorý vidíte nižšie na fotkách. My sme sa rozhodli svadobné oznámenie riešiť vo veľkom predstihu. S odstupom času som tomu rada, pretože sa vám postupne nakopí toľko povinností, že bude radi, keď ste si niečo vybavili aj skôr.

Môj výber svadobného oznámenia bol teda nasledovný. Otvorila som si všetky internetové stránky so svadobnými oznámeniami, ktoré som poznala a išla som vyberať. Ja som naozaj asi čudná nevesta, ale keď mne sa žiadne nejako extra nepáčilo. Ak sa mi zasa páčilo, buď som ho videla už u nejakých známych (a teda chápete, že snáď žiadna z nás by nechcela rovnaké oznámenie, aké mala pred pol rokom jej kamoška), alebo mi ho Filip ofrflal, klasika.

Nakoniec som našla webovú stránku niekde z Českej republiky. Na tejto stránke mi ponúkali, že si môžem vytvoriť vlastné svadobné oznámenie na mieru. Takže naše oznámenie je nadnárodné, pozor na to! A áno, viem, že určite aj na Slovensku každá druhá webová stránka ponúka, že si oznámenie môžete urobiť na mieru, nooo som premotivovaná, čo vám poviem. Filip to so mnou už vzdal. Mal síce pár pokusov, kedy mi hovoril, že objednávať oznámenie z Čiech je hovadina, že aj na Slovensku určite nájdeme pekné. No na moju obhajobu, veľa neviest si objednáva svadobné oznámenie z nemenovaných čínskych stránok. Tak prečo, keď môže mať nejaká nevesta oznámenie z Číny, ja nemôžem mať z Čiech? Tak sme teda išli do toho.

Veľmi sa mi páči, ak oznámenie, ktoré dostanete, v sebe nesie už myšlienku, v akom štýle sa bude svadba niesť. Presne o toto mi išlo. Aby ľudia hneď vedeli, ako bude vyzerať náš deň. Keďže sme svadbu mali vo vinárskom meste, v Modre, ktorá je v okolí plná vinohradov a krásnej prírody, chcela som niečo prírodné. Prírodné s kvetinami, kresbou, ale aj s niečím vyrezávaným. Teraz ste sa podľa mňa pochytali všetci za hlavu a povedali si, že mám fakt gýčoví vkus. Snažili sme sa však vymyslieť niečo naozaj vkusné. Nakreslili sme si nevestu a ženícha, nechali ich vytlačiť bielou farbou na prírodnom hnedom papieri a na vrch oznámenia sme dali vyrobiť krásnu čipku. Biele, čipkované sme dali urobiť aj pozvánky k svadobnému stolu.

Pre ľudí aktívnych na sociálnych sieťach sme si ešte urobili webovú stránku s odpočítaním dní našej svadby. Je to v dnešnej dobe veľmi praktické vec. Nemusíme skenovať oznámenie a posielať ho cez e-mail alebo Facebook priateľom. Pošlete len link, ktorý si dotyčnírozkliknú a dozvedia sa potrebné informácie o vašom sobáši. My sme si ešte webovú stránku vylepšili textami o nás dvoch a spoločnými fotkami.

Čo sa týka textu na svadobnom oznámení, zhodli sme sa veľmirýchlo. Ja som vybrala 2-3 texty, ktoré sa mi páčili ako favoritky a Filip si vybral z nich jeden finálny, ktorý sme použili. Problém bol s citátom. Chcela som niečo, čo by nás vystihovalo, niečo také naše. Tak som sa jedného dňa prechádzala po nákupnom centre v Bratislave a sadla si na lavičku medzi obchodmi. Mala som čas a tak som sa tam pripojila na wifi. Medzitým, ako sa mi načítala webová stránka, som sa začala pozerať okolo seba. Oproti mne som si všimla stojan. Bola knižka so svadobnými oznámeniami. Postavila som sa a prišla som k nej bližšie. Hneď na vrchu bolo oznámenie Zuzany a Ondreja. Pekné, jednoduché oznámenie s nádherným citátom:„V živote je možné stretnúť sa tisíckrát a nenájsť sa. Ale je možné stretnúť sa raz a nájsť sa navždy.“Vedela som, že som ho našla. Tento citát vystihoval chvíľu, keď sme sa prvýkrát stretli a odvtedy vedeli, že chceme byť spolu.

Keď nám vytlačené oznámenia prišli, bola som nadšená, no ono by to ešte niečo chcelo, vŕtalo mi v hlave. Tak som si objednala z nemenovanej čínskej stránky pečať. Pečať s našimi iniciálkami a k tomu zelený vosk. To bol presne ten punc, ktorý nášmu oznámeniu chýbal. Bola som spokojná, a keďje spokojná žena, je spokojný aj muž. Síce potom sme to mierne oľutovali, keď sme pečatili 100 oznámení asi 4 a pol hodiny. Ale ten čas, čo sme pritom strávili, bol prekrásny, smiali sme sa, rozprávali a popíjali pritom sypaný čaj. Tak, zhodnoťte vy, či sa vám to naše oznámenie páčilo. Pokojne aj vy vymýšľajte so svojim budúcim mužom, ako vaše oznámenie vyšperkovať a strávte pritom nezabudnuteľný čas.

Text a foto: Veronika Grožajová

0 komentárov

Pridaj komentár