Svadobné SOS - ako na "neriešiteľné" situácie?

Svadobný deň je plný emócii, zážitkov a občas i starostí. Pár dní pred svadbou či dokonca v svadobný deň sa stane niečo, čo by každá nevesta najradšej neriešila. Ako si teda rýchlo pomôcť a čo urobiť, aby ste SOS svadobné situácie nemuseli riešiť?

Všetko plánujte

Hoci si možno myslíte, že si dôležité veci budete pamätať, niet nad svadobný plánovač, ktorý budete mať vždy po ruke. Ak nie ste fanúšikom klasického papierového, vyskúšajte niektorú zo svadobných aplikácii, ktoré vám pomôžu všetko si poznačiť. Vďaka tomu nezabudnete zaplatiť zálohy a vaše kvety, jedlo i hudobníci prídu včas. Určite je prospešné mať všetko na jednom mieste, pri plánovaní nepoužívajte papieriky, na ktoré si niečo napíšete, hodíte do kabelky a nájdete až keď je neskoro. Svadobné plánovače sú v tomto naozaj skvelá vec!

Topánky treba rozchodiť

Stará známa pravda, na ktorú možno pri tom zhone zabúdame. Toto pravidlo platí ako pre nevestu tak i pre ženícha. Ak ste si na svadbu kúpili nové topánky, ktoré ste mali chvíľu v obchode na nohách, nezabudnite, že si ich treba trošku rozchodiť aj doma. Najlepšie dva týždne pred svadbou, ak by náhodou spôsobili otlaky.

Ak zistíte, že sú vám topánky malé, nezúfajte. Použiť môžete overený trik s novinami. Je to jeden z najstarších a najjednoduchších spôsobov ako roztiahnuť príliš tesnú obuv. Stačí natesno vypchať topánku novinami a počkať aspoň 12 hodín. Aby ste obuv mohli dôkladne rozšíriť, musíte do vnútra vložiť skutočne veľké množstvo novín. Tento trik však zaručene funguje :). 

Pred svadbou podperte imunitu

Možno sa vám táto rada zdá smiešna, no divili by ste sa koľko budúcich novomanželov vstupuje do svojho nového života s nádchou či teplotou. Je to hlavne spôsobené stresom, ktorý pred svadbou ľudia zažívajú. Telo je napäté a keď už je všetko hotové a príde uvoľnenie, udrie choroba. Preto myslite na svoje zdravie a podporujte svoju imunitu, pravidelne počas celého roka, mesiac pred svadbou môžete aj viac. Siahnite po vitamínových bombách a lá smoothie, dbajte na pitný režim či doplňte svoj jedálniček o pestrú zeleninu a ovocie. Vaše telo sa vám za to určite poďakuje a vy sa navyše budete cítiť plný energie.

Postrach svadby – opar

Aj táto nežiadúca ozdoba býva často spojená so stresom a napätím, ktoré nevesta i ženích prežívajú pred svadbou. Ak ste náchylný a opar sa vám pred svadbou vytvoril, nezúfajte. Zabehnite do lekárne po dobrú masť alebo náplasti, ktoré opar zakryjú. Zvýšte príjem vitamínov, aby ste posilnili imunitu a skúste staviť aj na overený babský recept – harmanček. Urobte si silný výluh a nanášajte ho čo najčastejšie na postihnuté miesto. Opar síce zázračne za pár hodín nezmizne, no môžete znížiť jeho intenzitu a do svadby z neho bude iba nepekná spomienka.

SOS balíček

Prevencia je pred svadbou skutočne dôležitá, no netreba zabúdať na to, že i počas svadobného dňa sa môže čo to skomplikovať. Preto je dobré mať na toaletách pripravené SOS balíčky pre hostí. Tie by mali obsahovať:

–  leukoplasty
– dezinfekčný prípravok
– antiperspirant
– vatové tyčinky
– vlhčené obrúsky
– krém na ruky
– žuvačky
– kozmetické SOS (korektor, púder, špirálu, odličovač…)
– náhradné pančušky
– tabletky proti bolesti
– ihlu, niť, pilník, manikúrové nožničky…
– hrebeň

Do tohto SOS balíčka môžete samozrejme pridať aj kopec ďalších pre vás podstatných vecí, ktoré považuje za dôležité a ktoré dokážu zachrániť váš svadobný deň, keď príde SOS situácia.

Text: Michaela Macková

Foto: Pixabay

0 komentárov

Pridaj komentár