Tipy na Valentínske rande v čase pandémie

Sviatok všetkých zamilovaných sa nezadržateľne blíži, i keď iste mnohých z nás trápi otázka, ako bude v aktuálnej situácii vyzerať. Tí, ktorí doma “uviazli” so svojimi polovičkami, majú šťastie, v oveľa horšej situácii sa však ocitli tí, ktorých láska je od nich vzdialená desiatky či stovky kilometrov. Napriek zdanlivo nepriaznivej situácii však nezúfajte, pretože aj napriek prísnym obmedzeniam stále existujú spôsoby, ako si prítomnosť so svojím partnerom užijete aj počas lockdownu.

Všetky kiná, reštaurácie či wellness hotely sú počas tohtoročného Valentína zatvorené, preto nám romantika v klasickom štýle určite nehrozí. Stačí však, ak dáme priestor kreativite. Rande na diaľku tak môže byť oveľa lepšie, než sme si mysleli a tu sú tipy, ako na to!

1. Spoločné varenie

Varenie je vraj fenoménom lockdownu, preto ak patríte k skupine tých, ktorých kulinárske schopnosti sa počas pandémie zlepšili, mali by ste to využiť. Fyzicky s partnerom síce v kuchyni nebudete, avšak čas, ktorý varenie venujete, bude váš spoločný. Variť pritom môžete každý sám, dokonca nemusíte pripravovať ani to isté jedlo. To, na čom záleží, sú spoločné chvíle a váš vzťah, ktorý sa aktivitami ako varenie ešte viac upevňuje.

2. Spoločná večera

Na spoločné varenie môžete prirodzene nadviazať aj ďalšou zaujímavou formou spoločne stráveného večera, a síce spoločnou večerou. Tá je predsa za normálnych okolností neodmysliteľnou súčasťou Valentína. Jedlo, ktoré ste si každý sám uvarili, preto lákavo naservírujte a pohodlne sa usaďte za stôl. Na miesto oproti položte notebook, na ktorého obrazovke budete vidieť vášho milovaného partnera. Takáto simulácia síce nikdy nenahradí jeho prítomnosť na sto percent, no aspoň na krátky čas sa môže stať poriadne dôveryhodnou.

Spoločnú večeru si môžete podľa uvedeného postupu pripraviť aj ak si jedlo objednáte z donáškovej služby, oveľa lepší efekt však dosiahnete, ak si ho predtým pripravíte sami.

3. Romantický večer s pohárom vína

Ísť si posedieť do baru či do reštaurácie na dobré vínko nemôžeme, stále si ho však môžeme vychutnať doma na gauči so vzájomne prezdieľanými obrazovkami. Valentínsky večer tak môžete stráviť úplne obyčajným, no zato úprimným rozhovorom. Kľudne si pripravte aj pár otázok “na telo”, ktorých odpovede vám o vašom partnerovi možno prezradia aj veci, ktoré ste doteraz ani len netušili. Či už budú všetky príjemné a krásne alebo nie, nevadí. Nezabúdajte totiž, že vzťah je hlavne o vzájomnom spoznávaní sa.

4. Filmový večer

Do netradičného online rande môžete vniesť aj kus zábavy. Čo by ste napríklad povedali na poriadny filmový maratón? Už vopred si spolu s partnerom vyskladajte filmový výber, ktorý si počas Valentínskeho večera spolu pozriete. Žáner je pritom len a len na vás. No a keďže tento rok Valentín vychádza na nedeľu, kľudne tejto aktivite môžete venovať aj celý deň. Rozhodne by ste si preto mali pripraviť poriadne zásoby pukancov!

5. Večerný tréning

Partnerské vzťahy vo všeobecnosti upevňuje aj fyzická aktivita, preto môžete Valentínske rande poňať úplne po svojom. Valentín predsa nemusí byť len o priestor plniacej romantike, ktorá často pôsobí ako zbytočné klišé. Ak sa vám takýto Valentín zdá byť až príliš tuctový, stavte radšej na niektorú z foriem fyzickej aktivity. Dobrým príkladom môže byť spoločný večerný tréning či beh, vďaka ktorým sa bude lepšie cítiť nielen vaša duša a myseľ, ale aj telo.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: net. 

0 komentárov

Pridaj komentár