Toto musíte vidieť – výber svadobných filmov

V týždni okolo Valentína sme vám ponúkli náš výber zamilovaných piesní. Teraz sú na rade filmy. Nie však zamilované, ale tie, kde sa to už točí rovno okolo svadby. Doprajte si pohodový večer alebo aj inú časť dňa, urobte si prípadne filmový maratón priamo v posteli… Vybrali sme len zopár, hoci takýchto filmov je nespočetné množstvo. Snáď sme sa teda trafili aj do vášho vkusu a nájdete tu svoj obľúbený, či možno taký, ktorý ste ešte nevideli.

Zásnuby na dobu neurčitú (The Five-Year Engagement) – možno trochu menej známy film, ale zistíte v ňom, čo všetko, okrem aktuálnej korony, môže prekaziť plánovanie svadby a odložiť ju hoci aj o päť rokov. Sympatický pár k tomu v podaní Emily Blunt a Jasona Segela, oddychovka na piatkový večer.

Štyri svadby a jeden pohreb (Four Weddings and a Funeral ) – svadobná klasika s Hugom Grantom, ikonou romantických filmov a Mr. Beanom v netradičnej úlohe oddávajúceho vikára. Ak ste to nevideli, minimálne poznáte hit z tohto filmu – Love is all around od Wet Wet Wet či nejakú jeho cover verziu.

Vojna neviest (Bride Wars ) – aj keď film nakoniec skončil šťastne, asi by ste nechceli byť v koži najlepších priateliek, ktoré sa po oznámení zásnub jednej z nich predháňali v tom, ktorá bude mať dokonalejšiu a krajšiu svadbu. A aby toho nebolo málo, svadbu si mimochodom naplánovali na rovnaký deň.

27 šiat (27 Dresses)– byť družičkou je pocta. Takto berie aj hlavná hrdinka tohto filmu, Katherine Heigl, ktorá je ochotná urobiť maximum v príprave svadby pre iných. V skrini má už 27 družičkovských šiat, no na tie svoje, svadobné, stále len čaká. Bude jej vyvoleným nakoniec ten, do ktorého je zaľúbená alebo jej cestu skríži niekto iný?

Ako uloviť družičku (Wedding Crashers) – vtipná komédia, ktorá môže zaujať aj vašu mužskú polovičku. Herecké duo Owen Wilson a Vince Vaughn sú zaručením dobrej zábavy. Ako dvaja obchodní partneri a priatelia zároveň majú zaujímaný koníček – prekaziť každú svadbu v meste. Darí sa im to, až kým sa jeden z nich naozaj nezamiluje. A kde? No predsa na svadbe.

Svadby podľa Mary (The Wedding Planner) – najlepšia plánovačka svadieb v podaní Jenifer Lopez sa, ako inak, zamiluje do ženícha nevesty, ktorej svadbu má naplánovať. Ako správna profesionálka nechce podľahnúť svojím citom a pustí sa s vervou do príprav, akoby sa nič nedialo. Ustojí túto situáciu?

Nevesta na úteku (Runaway Bride) – snáď to nebude váš prípad a nezľaknete sa vstúpiť do manželstva v deň svadby priamo pred očami všetkých prítomných. Veríme, že ženícha, toho pravého, ste si už dávno našli. Aj hlavná hrdinka ho po štyroch neúspešných pokusoch nájde, tak jej držte palce, aby znova neutiekla. Herecké obsadenie á la Pretty Woman vás chytí za srdce aj tento krát.

Ženích na úteku (The Bachelor) – vtipná komédia o tom, či sa dá oženiť za 24 hodín, ak ste sa nedávno rozišli s priateľkou a svadba je jediná cesta ako zdediť 100 miliónov dolárov po vašom zosnulom dedkovi. Ako však zistiť, ktorá je tá pravá a nejde jej iba o vaše peniaze?

Svadba môjho najlepšieho priateľa (My Best Friend´s Wedding) – čo ak zistíte, že váš najlepší priateľ sa chystá oženiť? Doprajete mu to z celého srdca alebo vás chytí žiarlivosť a vy zistíte, že je pre vás viac ako len priateľ? S týmito a podobnými myšlienkami sa musí vysporiadať aj Julia Roberts. Ktorá bude nakoniec nevestou?

Moja tučná grécka svadba (My Big Fat Greek Wedding) – svadba s cudzincom už nie je nič výnimočné. No stále existujú ortodoxné rodiny, kde to neprichádza do úvahy, resp. sa s tým zmierujú len ťažko. Tradície predsa nepustia. Aj v tejto komédii na seba narazia dva rôzne svety, no láske nerozkážeš. Ak máte radi takéto multikultúrne filmy, okrem druhej časti si môžete vyhľadať aj iné, podobné filmy s témou indickej, talianskej či polynézskej svadby…

Diabolská svokra (Monster-in-Law) – o svokrách panuje veľa vtipov, hlavne tých menej pekných. Jednu takú, akú by nechcel asi nikto z nás, stvárnila v tejto komédii Jane Fonda. S priateľkou svojho jediného milovaného syna nie je spokojná a tak chce svoju budúcu nevestu v podaní Jenifer Lopez stoj čo stoj vyštvať. Tá však začne bojovať zbraňami svojej budúcej svokry a vy si pozrite, ako to nakoniec dopadne.

Mamma Mia! ( Mamma Mia!) – nezabudnuteľné hity od skupiny ABBA, skvelé herecké obsadenie na čele s Meryl Streep a  príbeh lásky so zápletkou – kto je v skutočnosti nevestin otec a bude vôbec svadba? Odporúčame pozrieť všetkými desiatimi. Ak ešte váhate, možno vás presvedčí spev v podaní sympatického agenta 007 Pierca Brosnana a krásne prostredie gréckeho ostrova.

Dámska jazda (Bridesmaids) – družičky patria k svadbe, ale pozor na ne! Máte aj vy super kamarátky, ktorým ste zverili niektoré úlohy týkajúce sa vašej svadby? Napríklad rozlúčku so slobodou? Ak áno, určite si pozrite spoločne tento film. Okrem dobrej zábavy zistíte, pri čom všetkom sa prípravy na svadbu môžu skomplikovať a že aj keď ste každá iná, to pravé priateľstvo prežije všetky prekážky a nástrahy života.

Láska nebeská (Love Actually) – aj keď tu nejde priamo o svadbu, film je zaujímavý okrem pestrého hereckého obsadenia tým, že predstavuje rôzne podoby lásky. Od toho, ako ju vnímajú deti, dlhoročný manželia či čerstvo zamilovaní, no aj o láske nenaplnenej. Láska je jednoducho všade okolo nás a neutečieme pred ňou, ani keď odídeme na druhú stranu zemegule. Krásny mix mini príbehov, ktoré navzájom vyvrcholia na Štedrý večer.

Aj keď tieto filmy nie sú vždy vysoko hodnotené (odborníkmi), nič to nemení na tom, že v nich hrajú obľúbení herci, riešia sa tam vtipné situácie zo života, občas sú pritiahnuté za vlasy, no vždy vedia vyčariť úsmev a pohodu. Čo viac si môžeme na spríjemnenie chvíľ pred televízorom priať. Príjemné sledovanie!

Text: Katarína Bačíková

Foto: fotobanka Freepik

0 komentárov

Pridaj komentár