Už viete, aký bude dátum svadby?

Po zásnubách to prišlo. Z každej strany sa na nás s Filipom valili otázky typu:

„Kedy bude svadba?, Už viete, aký bude dátum svadby?, Zasnúbili ste sa, pretože si tehotná?.“

Je to taký zvláštny pocit, pocit zodpovednosti. Idete si vlastne plánovať jeden jediný deň v živote a organizovať ho pre množstvo ľudí. Malo by to byť perfektné… Nie. Malo by to byť dokonalé. Ale skôr, ako sa pustíte do organizácie, musíte vyriešiť tú najdôležitejšiu vec. Dátum svadby.

My s Filipom sme sa zhodli, že svadbu by sme chceli v septembri. Nebude tak teplo, mamina bude spokojná, že sa nepokazia koláče a bude to taká super bodka za letom. No mali sme takú menšiu dilemu. Keďže ja som ešte študentka a dokončila som práve bakalára, nevedeli sme, či sa nezoberieme až keď skončím školu. Do úvahy teda prišli dva dátumy a to 22. september 2018 a 7. september 2019. Jeden večer sme sa posadili na posteľ, napísali na papier pre a proti ku každému dátumu a aj tak to bolo nerozhodne. Na druhý deň som išla na zápis do školy a na chodbe som stretla spolužiačku Simonku. Ako sme sa tak začali rozprávať, zistila som, že aj ona sa cez leto zasnúbila. Veľmi som sa tešila a položila som jej, podotýkam veľmi, ale veľmi originálnu otázku: „Jeeej Simi, a kedy bude svadba?“. V momente ako som to vypustila z úst som si uvedomila, že vôbec sa jej to nepýta tristo ľudí denne. Na moje prekvapenie mi šťastne a bez váhania odpovedala: „Vieš čo, rozmýšľali sme, že jún budúci rok, ale napokon sa vezmeme 1. septembra 2018“. V tom momente mi to došlo. Ak sa máte radi a chcete spolu prežiť celý život, načo čakať kým doštudujete a podobne. Vezmite sa čo najskôr, tak aby ste si vedeli naplánovať svadbu podľa predstáv. Podľa môjho názoru, rok je akurát, pretože práve tie obľúbené priestory, kameramani či fotografi vedia byť rok dopredu obsadení, tak aby ste ich stihli! Viem o tom svoje, ale to si povieme inokedy.

Tak teda máme dátum, juchúú, 22. septembra bude svadba! Ale toto nie je len tak vymyslený dátum. Teraz si poviete, že zrejme nie som normálna, ale ja som si tento dátum dobre overila. Predstavujem Vám plán nevesty, bod číslo 1, nájsť vhodný dátum.

Podľa numerológie je ideálny dátum svadby vtedy, keď ho sčítate a dostanete číslo 6. Toto číslo by malo znamenať spoluprácu. V tarote je číslica 6 symbolizovaná ako Milenci –  spolupráca. Tak si to ideme overiť: 2+2+9+2+0+1+8=24, 2+4= 6. Splnené. Rodinný život by mal byť úspešnejší, keď sa žena vydá v  4.,  5.,  7.,  10.  alebo 11. mesiaci od dátumu svojho narodenia. Ja som sa narodila v máji, takže spĺňam.

Čo sa týka mesiaca, manželstvo by sa malo uzavrieť len za pribúdajúceho mesiaca v období od novolunia do splnu. Je to vraj preto, aby sa vám dobre vyvíjali vzťahy a mali ste veľa detí. V septembri by mal byť spln 24., tak som si odfajkla ďalší bod. Feng-shui hovorí, že dátum svadby by mal obsahovať číslo 8, 18, 28 alebo 9. Podľa starých čínskych tradícií je číslo osem veľmi priaznivé číslo pre lásku a číslo deväť vyjadruje večnosť. Najlepšie by bolo, keby dátum svadby obsahoval čísla 8 a 9. Keďže je rok 2018, túto dilemu som mala vyriešenú, ale ešte som si to pre istotu poistila s tým septembrom, ktorý je 9. mesiac v roku.

Posledný výpočet, podľa zverokruhu. Je nevhodné brať sa v znamení Barana, Býka, Panny alebo Škorpióna. Hrozí nešťastné manželstvo. Naopak, brať sa v znamení Blíženca, Leva a Váh, tu máte záruku harmonického rodinného života. Tento bod som nesplnila. Pretože sa berieme v septembri, v znamení panny, ale po polnoci 23. septembra by mali byť už váhy, tak si nahováram, že to bude fajn.

S odstupom času som však niečo zistila. Ste veriaci? Ja áno. Preto je jedno, kedy sa beriete, či piatok 13., podľa feng-shui, numerológie alebo niečoho úplne iného. Ak ste kresťania a máte svadbu v kostole, vždy bude ten najdôležitejší s vami. A je úplne jedno, ktorý deň to je. Svadba v kostole je sviatosť a sľub, ktorý si dáte a už nikdy, nikde nevrátite späť. Môžete sa rozviesť, ale tam vnútri, duchovne, budete navždy spolu. Svadba v kostole je odvaha čo?

A ak nie ste veriaci, možno som vám ukázala iné spôsoby a veci, ktorým veríte a možno sa nimi inšpirujete. Nevesty, uvedomte si však dôležitú vec, že dátum svadby je predovšetkým len a len vaša voľba a splní sa vám to, čomu budete samé veriť. Všetky veštecké a horoskopické výpočty či vzorce fungujú a naplnia sa, len ak nebudú alfou a omegou vášho plánovania. Pozrite, mne samej sa nepodarilo splniť všetky odporúčania zverokruhu. Teraz mi to je však už úplne jedno. Oddýchnite si nachvíľku od všetkých hysterických internetových diskusií a nakuknite do vlastnej intuície. Veď my, ženy, máme ten povestný šiesty zmysel. Najdôležitejšie je, že sa zhodnete so svojim nastávajúcim a ak bude v tomto taký tolerantný ako môj milovaný Filip, dátum máte schválený hneď a šup ho plánovať svadbu.

Text: Veronika Kuzlbauerová / Foto: Veronika Kuzlbauerová

0 komentárov

Pridaj komentár