Užitočné darčeky pre hostí, ktoré neostanú ležať na poličke

Výber ideálnych darčekov pre svadobných hostí je často plný pochybností a nerozhodnosti. Ide totiž o unikátnu spomienku, ktorá hosťom aj po rokoch pripomenie čarovnú svadobnú atmosféru. Každý pár by mal teda venovať určitú dávku pozornosti nielen samotným darčekom, ale najmä originálnym a jedinečným odkazom či špeciálnemu zdobeniu.

Jedlé darčeky

Pri tomto type darčekov je len veľmi malá pravdepodobnosť, že budú plniť výlučne dekoratívnu funkciu. Pokiaľ ide o menšie množstvo hostí a chcete si dať záležať na tom, aby každého z nich darček potešil, stavte na ich obľúbené ovocie či sladkosti. V tomto prípade nie je dôležité, že nepôjde o rovnaké darčeky, ale o to, že každý hosť si bude vážiť čas, ktorý ste venovali výberu darčeka určeného len preňho. Ak však plánujete väčšiu svadbu, je lepšie siahnuť po viacerých rovnakých darčekoch. Hostí jednoznačne potešia domáce bonbóny, tabuľková čokoláda, pralinky, ovocie v čokoláde či len samotné ovocie v ozdobnej škatuľke. Chutné sladkosti možno doplniť malými ikonickými fľaštičkami so šampanským alebo iným alkoholom. Obľúbeným sladkým potešením sa stal aj med v rozličných variantoch. Dekorovaniu škatuľky je tiež potrebné venovať určitý čas, keďže je to prvá vec, ktorú si hosť všimne.

Vôňa prírody

Darčekové balenia prírodnej kozmetiky a drogérie isto neostanú dlho ležať na poličke. Mydielka v svadobnom papieri či jemná kúpeľová soľ vykúzlia úsmev na tvári nejedného hosťa. Ručná výroba sa totiž v tejto oblasti dostáva do popredia a určite aj samotní svadobní hostia ocenia handmade produkty. Na výber je z nespočetného množstva veľkostí, farieb a vôní. Môžete zvoliť jemné vône byliniek, omamné kvetinové vône alebo aj netradičnú exotiku. Pri balení je možné sa vyhrať s dekoráciou, ktorá by pripomínala váš veľký deň.

Ďalšou možnosťou ako hostí obdarovať prírodným darčekom je siahnuť po rastlinách. Do obľuby sa dostali najmä sukulenty, kaktusy a skalničky, ktoré nevyžadujú veľkú starostlivosť. Ich darčekový vzhľad môže byť doplnený o jedinečné črepníky so svadobnou tematikou.

Tradície na prvom mieste

Darčekmi pre svadobčanov v podobe alkoholu určite nič nepokazíte. Ide o typický darček, ktorý pochádza priamo zo svadobného stola. Výber alkoholu závisí od jednotlivých chutí svadobného páru. Tento darček sa u hostí dlho neohreje, preto je dôležité dbať na dokonalé zdobenie fľaše. Páry sa tradične rozhodnú pre tematické ornamenty a, samozrejme, ozdobným písmom zvečnené ich mená a dátum svadby.

Praktické do kuchyne

Prostým a zároveň užitočným darčekom pre svadobčanom môže byť kuchynský riad, ktorý im denne bude pripomínať váš svadobný deň. Známe gravírovanie je tou správnou voľbou ako pretvoriť obyčajný hrnček, tanier, misku či lyžičku na originálny svadobný darček.

Text: Zuzana Bánska

Foto: fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár