Valentín v snúbenectve

Zasnúbenie. Tým sa všetko začína. Na mysli máme najmä čas plánovania, organizovania, výberu tých správnych šiat, obleku, miesta a ďalších, na prvý pohľad, maličkostí. Počas tohto obdobia snúbenci zabúdajú na spoločné romantické chvíle bez diárov a času stráveného mimo plánovacieho kolotoča. Valentín je síce pre niekoho nezmyselným sviatkom, no aspoň naoko môže pôsobiť ako upozornenie na chvíľu romantiky. Valentín, sviatok zamilovaných, by pre snúbencov mohol predstavovať ešte o niečo silnejší zážitok. S výhľadom na blížiacu sa svadbu. Ako si ho však vychutnať, aby z neho nebol len klišé sviatok s ružou a čokoládou?

Každodenne sa pripájame k počítačom a využívame svet technológie na plné obrátky. Pritom však akosi zabúdame na tých najbližších pri nás. Nielen Valentín, ale dni po ňom môžu byť tým pravým časom na prezentáciu vytvorenú z vašich fotografií. Pripojte aj vtipné popisy a zaspomínajte si možno aj na vaše začiatky večer pri víne namiesto filmu. Ak máte obrazoviek už dosť, tak si prezrite váš spoločný album s fotografiami. Spomienky v takejto forme budú krásnym spestrením večera.

Láska ide cez žalúdok. No a počas manželstva to platí dvojnásobne. Či ste žena alebo muž, vystrojte sa zásterou a prichystajte romantickú večeru vo dvojici. Nemusíte svoj domov premeniť na niekoľko hviezdičkovú reštauráciu. Stačí, ak pripravíte obľúbené jedlo, ktoré poteší vašu milú polovičku. O niečo lepšie to bude, keď sa prípravy jedla ujmete obaja. Okrem varenia ide v manželstve aj o spoluprácu. Pri ktorej domácej činnosti by ste sa ku spolupráci dopracovali najrýchlejšie?

Príroda je liekom na všetky trápenia. Pri prechádzke lesom alebo parkom jednoduchšie zabudnete na problémy a vyplavia sa vám endorfíny do tela. O to viac ich v sebe budete mať, ak takýto čas strávite so snúbencom/ snúbenicou. Prezrite si napríklad miesto, na ktorom by ste chceli mať svadobné fotenie, alebo si takéto predsvadobné „rande fotenie“ v prírode dohodnite priamo s fotografom.

Vizitka o vašej láske môže ostať na mieste, kde by to nikto nebol čakal. Stačí vám k tomu kladka a kľúčik. Na kladku si napíšte vaše iniciály, pripojte to k mostu alebo plotu na vašom obľúbenom mieste, zamknite a kľúčik si vezmite so sebou. Takýto symbol bude pre vás znamenať lásku na celý život.

Zatancujte si. Medzi ľuďmi alebo iba uprostred vašej obývačky. Podporíte tak vzájomný vzťah a dokonca vám pritom možno napadne aj námet na úvodný svadobný tanec.

Akokoľvek sa napokon rozhodnete, oslávte sviatok sv. Valentína príjemne a najmä romanticky. Nezabudnite pri zhone svadobných príprav na relax a celkom bežné aktivity, ktorým ste sa venovali ešte pred zasnúbením.

Text: Mária Pachová / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár