Valentínska žiadosť o ruku

Mnohé dievčatá už od malička snívajú o svojom princovi. Predstavujú si, aké to bude, keď sa prvýkrát zaľúbia, keď dostanú prvý bozk, aj to, ako bude vyzerať dokonalý moment ich zásnub. Nielen dievčatá so svojimi predstavami, ale aj väčšina žien žijúca v harmonickom vzťahu skôr či neskôr začne očakávať snubný prsteň.

Inak to nebolo ani s Martinou a ako už zrejme tušíte, stalo sa to na Valentína. Konečne dostala prsteň.

Martina mala v tom čase po 30-tke, školu za sebou a po svojom boku už niekoľko rokov milujúceho priateľa. Aj ona však musela čeliť nepríjemným otázkam okolia: Kedy už bude svadba? A hoci si povedala, že žiadosť o ruku je chlapská záležitosť, so smiechom priznala, že v istom momente začala uvažovať nad tým, že požiada o ruku ona jeho. Napokon to však, samozrejme, neurobila.

Počas dňa sv. Valentína išli, ako každý rok, na romantickú večeru. Opäť jej napadlo, že možno práve tam sa to stane. Predstavovala si, že snáď príde čašník s pohárom šampanského a na jeho dne sa bude trblietať vytúžený prsteň. Z večere však odchádzala sklamaná. Prežili síce pekný večer, dostala krásnu kyticu ruží a nejaké drobnosti, no čakala čosi viac. V tej chvíli ani netušila, že večer sa ešte neskončil…

Po večeri sa ešte vybrali na prechádzku. „Neprestávala som rozprávať, stále som niečo hovorila a nedala som mu šancu povedať to, na čo sa chystal. Bola zima, mrzlo a ja som sa pošmykla na chodníku. Bol to nepekný pád, pri ktorom mi z úst vyletelo aj niekoľko škaredých slov. Rozhodne to nebola tá najromantickejšia chvíľa, ale aspoň som konečne zmĺkla a on sa chytil šance. Najskôr som si myslela, že tiež spadol a preto pri mne kľačí. Až keď začal rozprávať, došlo mi, že sa práve odohráva tá túžobne očakávaná chvíľa“, spomína Martina.

V tej chvíli zrazu vôbec nezáležalo na tom, že okolo nich nehoria stovky sviec, ani na tom, že sa to celé odohralo „len“ na ulici, dokonca ani na tom, že snubný prsteň spadol jej vtedajšiemu ešte priateľovi do snehu a pár sekúnd sa venoval jeho hľadaniu. Záležalo len na jedinej otázke a Martina sa jej dočkala presne 14. februára. A práve odvtedy má tento sviatok veľmi rada.

 Veronika

Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár