Vediete si svadobný plánovač? 7 dôvodov, prečo by ste mali.

Možno si ešte spomínate na všetky predmety v škole, kde nás učili, prečo je dobré plánovať si povinnosti do TO DO listu. Bohužiaľ, mnohí sme až praxou zistili, že TO DO list nie je len múdro pôsobiaci nástroj, ktorý nám tak či tak v ničom nepomôže. Ale – viete ako hovorí – lepšie neskoro ako nikdy!

TO DO list nás v praxi odbremení od množstva zbytočných, bludných myšlienok a umožní nám fokusovať myseľ na vyriešenie potrebných a prioritných krokov. A to je presne to, čo počas plánovania svadby potrebujeme ako soľ! TO DO list v tomto prípade nahrádza svadobný plánovač a čím poctivejšie si ho budete viesť, tým viac vám všetky kroky týkajúce sa svadby uľahčí. Ak tomu ešte stále neveríte, tu je 7 dôvodov, prečo by ste jeho úlohu počas plánovania vášho dňa D nemali podceňovať.

  1. Zredukujete stres

Vo väčšine z nás evokuje blížiaca sa svadba stres. U niekoho sa prejavuje pocitmi zúfalstva, u iných zas zvýšenou nervozitou, poklesom hmotnosti či naopak, zvýšením príjmu kalórii. Akokoľvek už stres vnímame a dávame ho najavo svojmu okoliu, počas plánovania svadby si ním všetci prechádzame. Jeho podiel však môžeme značne zredukovať tým, že si všetko včas naplánujeme. Ak pracujete so svadobným plánovačom, presne viete, ktoré záležitosti treba riešiť rok, polrok či 3 mesiace pred svadbou. Viete, kedy máte osloviť fotografa a aj to, kedy riešiť menu či ubytovanie pre hostí. A verte, že ak eliminujete stres z časovej tiesne, eliminujete tým väčšinu stresu zo svadobných príprav.

  1. Zredukujete náklady

Ruku na srdce – kedy miniete viac peňazí na nákupy – keď si dopredu napíšete zoznam toho, čo potrebujete, alebo vtedy, keď sa bezhlavo vrhnete do obchodu a strmhlav nakupujete všetko, čo vám padne do oka? Mať veci vopred naplánované vám bráni v tom, aby ste sa nechali uniesť prvoplánovými nápadmi, ktoré sú zväčša drahé a v konečnom dôsledku nie veľmi populárne.

  1. Ušetríte čas

Množstvo času na plánovaní svadby zaberie spísanie si všetkých krokov a záležitostí, ktoré potrebujeme zabezpečiť. Ak však stavíte na svadobný plánovač, stačí ho otvoriť a všetko máte dopodrobna rozpísané ako na objednávku, dokonca aj s časovým harmonogramom. Namiesto spisovania povinností tak môžete rovno prejsť na výber dodávateľov, vďaka čomu ušetríte kopu vzácneho času.

  1. Budete pôsobiť profesionálne

Viete, ako sa hovorí – ak niečo chceš, choď za tým smelo a odhodlane. Tak sa na chvíľu zamyslime, ako asi pôsobí budúca nevesta, ktorá príde na stretnutie s dodávateľmi svadobných služieb nepripravená, s nejasnou predstavou, bez poznámok a tak, že ani poriadne nevie, čo chce. Verte, že na nikoho vo vašom okolí nebudete v takomto prípade pôsobiť ako žena odhodlaná urobiť svoj najdôležitejší životný krok. A takýto začiatok svojho manželstva iste nechcete.

  1. Získate perfektný prehľad

Základom sú dobré poznámky! To platilo v škole, no platí to aj v mnohých životných situáciách, vrátane svadby. Myslite na to, že pri jej plánovaní sa pravdepodobne nestretnete len s jedným dodávateľom. Ak chcete vybrať toho najlepšieho, či dokonca chcete pôsobiť obchodnícky a zjednávať podmienky, potrebujete vedieť každý detail a pamätať si všetko, čo bolo na stretnutí povedané. Dobré poznámky sú preto v tomto prípade naozaj na nezaplatenie.

  1. Získate tipy na dodávateľov

Výhodou svadobných plánovačov je, že vám okrem dokonalého prehľadu dokážu poskytnúť aj množstvo tipov na dodávateľov od výmyslu sveta, vrátane tých, o ktorých produktoch sa vám ani len nesnívalo. Prinesú vám množstvo inšpirácie, ktorá vám pri plánovaní vášho veľkého dňa nepochybne pomôže v tom, aby ste sa čo najviac priblížili k vysnívanej dokonalosti.

  1. Zostanú vám krásne spomienky

Ženy zvyknú byť ohľadom svadby celkom nostalgické, preto im taký svadobný plánovač s kopou poznámok – dokonca aj tých zbytočných, dokáže aj po dlhých rokoch vyčariť dokonalý úsmev na tvári. Po svadbe ho môžete doplniť o svadobné fotografie, jedno vylisované svadobné pierko či vysušený kvietok zo svadobnej kytice. Všetko toto vo vás aj po rokoch vyvolá silné emócie, za ktoré budete raz nepochybne veľmi vďačné.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: Beba Photography

0 komentárov

Pridaj komentár