Viktória & Martin

Keď som sa Viktórie a Martina pýtala na to, kde a ako sa zoznámili, ich odpovede boli veľmi milé. Obaja navštevovali rovnakú strednú školu v meste, z ktorého obaja pochádzajú, no na úplne prvý kontakt kedy sa im „stretli pohľady“ si ani jeden z nich nepamätá. Podľa Viktóriiných slov si však Martina nebolo možné nevšimnúť v akomkoľvek dave, lebo odvšadiaľ „vytŕčal“. Najbližšie však k sebe vraj mali vo Viktóriinom poslednom ročníku. „Viktória chodila o triedu vyššie a aj keď v tom čase už zmaturovala, pozval  som ju na svoju stužkovú slávnosť. Vtedy sme však spolu ešte nechodili, no teraz sa smejeme, že som už vtedy vedel, čo robím,“ dodal k ich začiatkom Martin.

Prípravy prebehli bez stresu

Na svadobné šaty som sa išla pozrieť so svojou sestrou a kamarátkou. Sama som sa skôr obzerala po jednoduchších a padavých šatách, no tie, ktoré som si napokon vybrala ma zaujali na prvý pohľad. Najmä dlhý rukáv a čipka, ktorá ich zdobila na mňa pôsobili veľmi jemne a žensky. Vyskúšala som si ich ako prvé, a nech už som si potom vyskúšala čokoľvek, výber bol jasný. Obe moje poradkyne, ktoré boli zároveň čerstvými mamičkami, vyronili slzy (asi hormóny) a ja som ešte v ten deň zaplatila zálohu. U Martina po dlhom rozhodovaní zvíťazil oblek na mieru, ušitý veľmi milým a šikovným pánom s dlhoročnou praxou, ktorého nadšenie, prístup a skvelý vkus nadchol aj jeho. Klasické a jednoduché obrúčky na mieru nám vyrobili v jednom malom, milom rodinnom klenotníctve. Veľmi sme si dali záležať na dobrej hudbe, ktorú tvorila kapela, DJ aj cimbalovka, ktorú sme dostali ako svadobný dar a oslovili sme aj veľmi šikovného fotografa a kameramana, ktorí pre nás dokonale zvečnili tento dôležitý deň.

Prvé rande, zásnuby a svadba na jednom mieste

Odkedy sme sa zasnúbili, vždy sme sa rozprávali o letnej svadbe. A hoci počasie sa „objednať“ nedá, nám asi niekto fandí, lebo počasie práve počas nášho svadobného dňa nemohlo byť lepšie.

Sobáš sa odohrával v kostolíku v Novej Dubnici. Bol krásny a dojímavý v nemalej miere aj vďaka veľmi osobnému príhovoru kňaza. Na hostinu sme sa presunuli do Kursalonu v Trenčianskych Tepliciach. Teplice sú pre nás od začiatku veľmi špecifické mesto – mesto nášho prvého rande, mesto našich zásnub, a tak sme ho nemohli vynechať ani pri najdôležitejšej udalosti, našej svadbe. Kursalon, kde sa konala svadobná hostina okrem toho, že spĺňal kapacitu, disponuje aj nádhernou terasou a krásnym okolím. Park sme využili na spoločné fotenie a naši hostia mu v priebehu večera našli aj ďalšie využitie, keď spontánne zinscenovali futbalové derby.

Prekvapenie v podobe špeciálnych gratulácií

Aj naša svadba bola plná vtipných, ale aj emotívnych zážitkov. Úsmevné bolo pre nás napríklad práve navliekanie obrúčok. Presne tých obrúčok, ktoré nám boli na mieru vyrobené a pri skúške sme s ich nasádzaním nemali problém, no v tej najnevhodnejšej chvíli išli akosi ťažšie. Aj kňaz sa pritom zabával na tom, že si ich už asi naozaj nikdy nedáme dole.

Obrovským prekvapením od našej rodiny a priateľov bola prezentácia, kde nám každý v krátkej dokrútke niečo poprial. Objavili sa tam dokonca aj priatelia z Ameriky, ktorí sa našej svadby nemohli zúčastniť. Niektorí to poňali dojímavo, iní nás veľmi rozosmiali. Spievali, skladali básne, spomínali na spoločné zážitky… Bratranec nás dokonca prekvapil vlastný rappovým textom. Vtedy sme si uvedomili, koľko lásky je nie len v nás, ale aj okolo nás.

Zaspievala im aj Celeste Buckingham

Bolo to úplne neplánované a spontánne vystúpenie. Naši dvaja kamaráti si všimli, že počas svadby sedela na terase Celeste Buckingham a v tom momente im napadlo, že ju skúsia osloviť, aby nám venovala jednu pesničku. Keď sa zrazu objavila na pódiu, nikto to nechápal, no o pár sekúnd sa rozšírila neuveriteľná energia. Všetci sa zabávali a svadba nadobudla úplne nový rozmer. Pripadali sme si tak trochu ako z klipu Maroon5.

Text: Anežka, nevesta Viktória / Foto: Lukáš Pastorek Photography / Svadobné šaty: La Pavona / Oblek ženícha: SAKOVAC (krajčírstvo Trenčín) / Make-up: Natália Šedíková, Ivona Kopuncová / Vlasy: Natália Šedíková, Ivona Kopuncová / Kvety a výzdoba: Beáta Beňová, Vladena Nosková / Miesto svadobného obradu: Kostol sv. Jozefa Robotníka, Nová Dubnica / Miesto svadobnej hostiny: Kursalon Trenčianske Teplice / Cukrovinky: Katarína Tomanová, Repo-Gastro, Little Cakes-Trenčín / Tlačoviny: Lubeno reklamná agentúra (tlač a úprava) / Hudba: Colorful people, Cimbalovka (trio), DJ Andrej Molnár

0 komentárov

Pridaj komentár