Výber svadobných obrúčok

Svadba, magický okamih patriaci slovíčku „Áno“ a originálne prstene vyrobené podľa vašich predstáv tak, aby vás dokonale vystihovali a doplňovali. Svadobné obrúčky nielenže spečatia vašu vzájomnú oddanosť, ale ukrývajú v sebe aj istú hlbokú symboliku. Svadobné obrúčky si treba vybrať podľa vkusu a jedinečnosti. Dnes veľa snúbencov siaha po originalite. Tou sú napríklad vytetované obrúčky, obrúčky z rôznych recyklovaných materiálov, kvetín či úplne iného tvaru, ako je kruh. Kruh znamená nekonečný, uzatvorený rámec. Taký, aký je vaša láska. Preto sú klasické obrúčky už dlhé roky najčastejšou voľbou pri výbere prsteňov. 

Odmalička mám rada ligotavé, lesklé veci. Môj výber obrúčky bol teda jasný, tenká celá trblietavá a s kamienkami. No ale ako by takáto obrúčka vyzerala na mužovi? Bolo by to asi čudné. Preto si dnes môžete vybrať rôzne obrúčky. 

S Filipom sme sa jedného dňa vybrali do obchodu. Išli sme presne tam, kde mi kúpil zásnubný prsteň. Keďže sme chceli klasické obrúčky z bieleho zlata, povedali sme si, že tu nebudeme vymýšľať (teda ja nebudem vymýšľať) a vyberieme si ich hneď v prvom zlatníctve. Ja som si v sekunde našla moju vysnívanú, tenkú obrúčku s kamienkami. Bola dokonalá, trblietavá a ja som bola nadmieru spokojná. Chvíľku som uvažovala nad tým, že by sme mali rovnaké obrúčky s Filipom a vybrali by sme si niečo jednoducho nekamienkové. Ale Filip bol za to, že nemusíme mať rovnaké. To či sú rovnaké predsa nezávisí od toho, či sa viac alebo menej ľúbite.

Mužský pár k mojej trblietavej obrúčke bol celý z bieleho zlata a tenučký. Filip si ho skúsil dať na ruku a nevyzeralo to až tak zle, ale… Ale bolo to také veľmi jemné, obrúčku by si na ňom nik nevšimol. Ešte ho uvidí nejaká žena, ktorej sa zapáči, a úplne prehliadne jeho obrúčku… Filipovi sa však tiež veľmi nepozdávala, chcel nejakú hrubšiu. Zapáčila sa mu jedna obrúčka s vyrytým hrubým pásikom. Na prste vyzerala dobre, ale videla som na ňom, že mu ešte niečo na nej nesedí. Pani predavačka nám poradila a skúsili sme ten pásik dať inej farby, napríklad z červeného zlata. A bolo vybavené. Našli sme krásnu obrúčku, s ktorou bol spokojný.  

Z vnútornej strany obrúčok vám, teraz myslím, že všetci výrobcovia ponúkajú servis vyrytia si mena a dátumu svadby. Čo je skvelá vec. Hlavne pre mužov, akým je ten môj, keďže zapamätať si výročia, narodeniny a iné sviatky je pre nich náramne ťažké (ale aj tak ich ľúbime a odpustíme im to). Svadobné obrúčky si tak vyberajte s láskou a pamätajte, že šperky sú na celý život.

 

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK studio

0 komentárov

Pridaj komentár