Ženích a jeho oblek

Nie len nevestine šaty, ale aj ženíchov oblek je veľmi dôležitou súčasťou vašej svadby. Ženíchovi často ostáva na realizáciu len to jedno jediné, outfit, v ktorom sa v ten veľký deň objaví pred oltárom. V našom prípade mal Filip viac vecí na starosti, no oblek si vybral (skoro) sám. 

Proces výberu obleku a následného šitia by mal začať najneskôr 2 až 3 mesiace pred svadbou. Najmä ak sa ženíte počas svadobnej sezóny, teda približne od mája do septembra, je vhodné myslieť na výber obleku pre ženícha včas, inak hrozí, že pre vás nestihnú ušiť oblek v dostatočnom predstihu. 

My sme išli oblek vyberať niekedy v júni. Áno, Filip asi ako každý chlap, si toto nechával na poslednú chvíľu. Typické. No jeden deň sme sa vybrali do obchodu, nech ho ušijú na mieru. Hneď na začiatku si povedal, že by ho chcel tmavomodrý. V dnešnej dobe je modrá na obleku veľmi populárna, skoro každý druhý ženích má modrý oblek. Preto Filip začal uvažovať, že by zvolil zelený alebo šedý. Na to som mu povedala, že to určite nie. Šedý oblek si na ňom neviem predstaviť. Čo sa týka zeleného, podľa mňa je veľmi ťažké zvoliť správnu zelenú farbu, tak sme napokon ostali pri modrej.

Celý proces skúšania a objednávania obleku trval cca 2 hodiny. Takže si viete predstaviť, ako to môjho terajšieho manžela veľmi bavilo (ale prežil to). Pri výbere toho správneho obleku si môžeme vybrať úplne všetko, látku, gombíky, strih, podšívku a dokonca pri obleku na mieru si môžete vyšiť iniciálky do vnútra saka, dátum svadby či meno budúcej manželky vzadu na límec. Ja ako žena som bola týmto úplne nadšená. Hneď som začala rozmýšľať, čo originálne tam bude mať vyšité. No Filip len odvetil „hmm dajte tam V+F“. Mala som po originalite, ale viete, nemohla som do toho moc brblať, je to predsa jeho oblek, on to bude nosiť.

Strih obleku určený, látka vybraná, išlo sa na podšívku. Keďže som po polnoci mala zlato-žlté šaty, Filip sa rozhodol podšiť si svoj oblek žltou podšívkou. Na mieru sme dali ušiť aj košeľu a to radšej rovno dve. Jednu na manžety a druhú na gombíky. Samozrejme, nie je to nutné, ak vám padne konfekčná košeľa ako uliata, pokojne siahnite aj po nej.

Rovnako ako u žien, aj u mužov môžu doplnky celý outfit skrášliť. Azda najvýraznejším doplnkom je kravata, viazanka alebo motýlik. V našom prípade sme siahli po motýliku s vreckovkou vo farbe a vzore mojich šiat. 

Maličkým, no nemenej dôležitým detailom sú manžetové gombíky. S Filipom sme si jedného krásneho dňa sadli za počítač a vyberali. No okej, vybrala som mu ich ja, môjmu terajšiemu manželovi bolo dosť jedno, aké manžety bude mať, hlavne, že nejaké má. Topánky si zvolil hnedé k opasku. Je to taká tá všeobecná klasika, ktorá nikdy nič nepokazí.

Dôležitým doplnkom sú aj ponožky. V tomto sme mali úplne jasno. Filip sa so svojimi družbami dohodol, aké ponožky si dajú, aby sa zladili. Chlapci si vybrali farebné s bodkami a ženích si dal s nápisom. Vyzeralo to super efektne, preto nezabúdajte na detaily. Napriek rôznym pravidlám, ako by mal byť správny ženích oblečený, riaďte sa predovšetkým vašim pocitom a vkusom. Najdôležitejšie je, aby ste sa počas svojho svadobného dňa cítili spokojne a pohodlne. Pretože nie je nič horšie, ako mrzutý a hladný chlap. Možno, už len mrzutá a hladná žena. 

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK Studio

0 komentárov

Pridaj komentár