Zmeny, zmeny a ďalšie zmeny

Ani by to nebol “Kajin denník nevesty”, keby sa všetky plány neobracali hore nohami a keby sme to dotiahli do konca bez ďalších zmien. Pamätáte si, ako som hovorila, že prvú vec, čo sa svadby týka, ktorú sme vyriešili bol priestor? Tá super hipsterská kaviareň s tehlovými stenami v centre mesta? Nuž, zmena plánov! Svadba sa nakoniec bude konať niekde inde.

Naši dobrí priatelia sa pred nedávnom presťahovali do ich prvého domu. Tento dom je postavený na celkom veľkom pozemku a má skvelú obrovskú záhradu. Vzadu sa po celej dĺžke týčia vysokánske ihličnaté stromy, je tam priestoru až až a dokonca takmer uprostred jeden veľký listnatý strom. Keď sme ich prišli prvýkrát navštíviť a ukázali nám tento priestor, hneď mi v hlave skrsla myšlienka, či by predsa len nebolo lepšie urobiť našu svadobnú slávnosť práve tam. Áno, hipsterská kaviareň je skvelý priestor, ale jednak som takmer vždy túžila po letnej záhradnej oslave… (a tým, že sme pôvodne mali mať svadbu začiatkom apríla, nebolo dostatočne teplo na niečo také) a po druhé, kvôli korone sa neviem stotožniť s tým, že by sme zhromažďovali toľko ľudí niekde vo vnútri. Obaja s Ryanom máme pocit, že urobiť túto svadobnú oslavu niekde vonku je to zodpovednejšie riešenie. Opýtali sme sa našich kamarátov, čo si o tom myslia. Im sa táto idea veľmi pozdávala a tak bolo rozhodnuté.

Tento krok však prináša do nášho plánovania zopár zmien:

– Prvou pozitívnou zmenou je, že ušetríme celkom pekný peniaz na prenájom priestoru. Za využitie tejto záhrady budeme platiť len náklady spojené s elektrinou a následne vodou, ktorou budú musieť po takomto evente o trochu viac polievať trávnik. Zároveň budeme platiť za prenájom stoličiek a stolov, čo nás však stále vyjde omnoho menej ako prenájom celej kaviarne.

– Druhou pozitívnou zmenou je jednoduchosť plánovania a prípravy priestoru deň vopred a v deň svadby. Keďže sa jedná o pozemok našich blízkych kamarátov, komunikácia je rýchla a jednoduchá a tiež budeme môcť nachystať všetko úplne bez stresu a tak, ako budeme chcieť.

– Zopár zmien príde aj v plánovaní výzdoby. Chceme kúpiť svetielka, ktoré zavesíme pomedzi stromy a vytvoríme nimi príjemnú atmosféru. Už teraz sa teším na všetky tie fotky z tohto dňa. Počas nášho “sobáša” budeme stáť rovno pred tým stromom, cez ktorý chceme zavesiť dlhú bielu drapériu a vytvoriť tak pekný, ale minimalistický fokálny point našej výzdoby. Ostatné zostane viac-menej také isté.

– Kvôli letným horúčavám a kvôli túžbe po príjemnej večernej atmoške so svetielkami sme sa rozhodli našu slávnosť presunúť na neskôr večer. Pôvodný plán bol začať okolo druhej poobede, ale zdá sa nám, že to bude lepšie neskôr. Teda okolo 18:30- presne okolo času, keď má slnko ten krásny zlatistý odtieň.

– Jedna nevýhoda, ktorá prišla s týmto rozhodnutím je risk počasia. Väčšinou v Colorade v auguste veľmi neprší, takže dúfame, že to bude tak aj v ten deň, ale keby sa dážď náhodou rozhodol nás navštíviť… nuž, tak neviem, čo budeme robiť… Asi si na poslednú chvíľu prenajmeme nejaký ten eventový stan alebo čo. Držíme si však palce a úpenlivo dúfame, že to nebude treba!

Momentálne sedím v kaviarni blízko nášho bytu. Je 4. Augusta, teda len o niečo menej, ako tri týždne pred svadbou a ja som sa konečne znovu začala na tento deň tešiť. Viete ako to je: keď sa veci stále menia a neviete či sa vôbec udejú, nejako vás to omrzí, lebo kto by chcel byť sklamaný z toho,že vám plány vôbec nevychádzajú znovu a znovu… Konečne mám pocit, že máme reálnu šancu, aby sa tento deň stal skutočnosťou (teda samozrejme ak nás do vtedy znovu nezavrú v karanténe….). Ale teda takto sme na tom my necelé tri týždne pred svadbou. A je to úplne v poriadku! Tak vás len chcem povzbudiť, že ak aj vy bojujete s plánmi prevrátenými hore nohami, bude to nakoniec všetko tak, ako to má byť a ja dúfam, že aj v tomto období, ktoré nie je ideálne na plánovanie svadby, budete môcť nájsť radosť!

Text a ilustrácie: Kaja Macinská 

0 komentárov

Pridaj komentár