Zuzka & Lukáš

Presne rok a jeden deň od zásnub si Zuzka a Lukáš povedali svoje „áno“ v jeden nádherný, letný, augustový deň s ideálnym počasím. A prečo zdôrazňujem ideálne počasie? Zuzka priznala, že vždy snívala o svadbe v lete, ale keďže si uvedomovala aj mnohé riziká, ktoré sa s letom spájajú, veľmi intenzívne myslela na to, že v ich svadobný deň bude príjemných 24 stupňov, žiadne horúčavy ani dážď. Slovo dážď sa rok pred svadbou stalo v celej rodine tabu. A vyšlo to. 12. augusta 2017 bolo presne 24 stupňov, bez dažďa a horúčav.

Bezdomovec im predpovedal večnú lásku

Aj keď sme boli na gymnáziu v dennodennom  kontakte, nedá sa povedať, že by medzi nami došlo k láske na prvý pohľad. Dokonca ani na druhý. Prvé tri roky sme sa úspešne ignorovali, maximálne sme sa pozdravili. Cestu k sebe sme si našli až v závere tretieho ročníka, začali sme spolu tráviť viac času. Zrazu som si na Lukášovi všimla hneď niekoľko pekných vlastností, ktoré ma očarili a vážim si ich dodnes. Obdivovala som na ňom ochotu vždy pomôcť, pokoj, ktorý z neho vyžaruje aj trpezlivosť, ktorú v sebe mal keď mi napríklad vysvetľoval matiku. Po skončení tretieho ročníka sme spolu strávili celé leto. Chodili sme na diskotéky, rôzne akcie, festivaly, ale stále sme si akosi neuvedomovali, že sme „do seba“. Spomínam si na jeden vtipný moment, kedy sa nám prihovoril jeden bezdomovec a predpovedal nám večnú lásku. Smiali sme sa na tom a ani sme netušili, že z nás raz naozaj budú manželia.

Keď sa svadba odohráva na rozprávkovo krásnom mieste

Lukáš a jeho rodina pochádzajú z obce Báb a kostol priamo tu sa stal aj miestom nášho svadobného obradu. Kostol je naozaj prekrásny, dostatočne priestranný, vypínajúci sa na čarovnej lúke, kde bol priestor na gratulácie, spoločnú fotografiu aj vypúšťanie balónov.

Keď sme sa začali obzerať po mieste na svadobnú hostinu, moja predstava bola jasná – priestor prepojený s exteriérom, komfortný a zároveň rozprávkovo pekný. Hotel Zlatý Kľúčik, kde sa to napokon celé konalo sa v čase nášho plánovania kompletne rekonštruoval a mal byť k nemu pristavený aj svadobný stan. Keď sme si priestor predbežne objednávali, náš svadobný stan ešte ani nestál. Videli sme ho len na vizualizácii a aj napriek tomu, že sme nevedeli do čoho presne ideme, výsledok bol presne podľa predstáv. Romantický, elegantný a vzdušný priestor bol krásne presvetlený, doplnený o biely rustikálny nábytok a vysoké okná. Navyše je umiestnený na kopci s terasou, z ktorej je nádherný výhľad na celú Nitru.

Odtieň mauve ako alfa a omega svadobnej výzdoby

Základ výzdoby tvorila fialová farba v odtieni mauve, doplnená ružovou a klasickou fialovou. Práve odtieň mauve dotvoril romantický vzhľad celého priestoru a zároveň ho zjemnil a zútulnil. Stoly zdobili vysoké vázy s aranžmánom živých kvetov – ruží, hortenzií aj frézií a tiež luxusné deväťramenné vysoké kryštálové svietniky. Celkovú atmosféru dotváralo aj množstvo malých svietnikov a vázičiek s trsovými ružami. Nechýbal ani candy bar doladený do odtieňov mauve, staroružová, biela a ivory a tiež svadobná torta s ombre efektom v rovnakých farbách dozdobená ružami a gypsomilkou. Originálnu súčasť výzdoby tvorila kniha hostí a prianí približne so 120 srdiečkami vo forme svadobného rámu, vyrobeného na mieru. Teraz je doplnkom v našom byte a krásnou spomienkou. V exteriéri sa nachádzali drevené tabuľky z masívu, do ktorých boli vypálené citáty z Biblie, ale aj rôzne vtipné texty. Terasa bola osvetlená množstvom malých lampášikov a páni si prišli na svoje v špeciálne pripravenom Whiskey & Cigar bare.

Nevesta, ktorá kvôli šatám navštívila niekoľko štátov

S Lukášom sme počas príprav navštívili niekoľko svadobných výstav. Výber svadobných šiat bol pre mňa veľmi náročný. Nevedela som sa rozhodnúť, či ísť do úzkych alebo princeznovských šiat. Navštívila som dokonca niekoľko štátov, až som si tie svoje napokon našla v Budapešti. Keďže som sa pre ne nerozhodla hneď, vyfúkla mi ich nevesta, ktorá šla na skúšku po mne. Napokon som svoje „Pronoviasky“ našla v salóne Nicol. Šaty mali obrovskú sukňu do ktorej som sa hneď zamilovala a jednoduchý korzet doplnený Swarovski opaskom. K šatám som zvolila výrazné náušnice a niekoľkometrový závoj.

Aj výber svadobného obleku bol v mojich rukách, nakoľko mi je móda veľmi blízka. Od začiatku bolo jasné, že na takú výnimočnú udalosť to bude oblek šitý na mieru. S chalanmi z TaiMar som dohodla strih, farbu a každý detail. Lukáš chodil už len skúšať.

Top momenty

Špecifikum Zuzkinej a Lukášovej svadby okrem toho, že to bol pre oboch ten najkrajší deň v živote, spočívalo aj v množstve malých i väčších detailov.

Keď Lukáš prvýkrát uvidel Zuzku v svadobných šatách…

Keď Zuzka kráčala uličkou v kostole za tónov piesne Ave Maria…

Keď Lukáš vo svojom príhovore za oboch poďakoval rodičom…

Keď družičky hosťom rozdali vejáriky, aby sa mohli v horúčavách ovievať a zároveň využiť pripravenú vreckovku pre slzy šťastia a tiež svadobný program…

Keď po obrade novomanželia Zuzka a Lukáš so všetkými hosťami a gratulantmi spoločne vypustili balóny…

Keď zazneli dojemné príhovory priateľov…

Keď sa hostia fotili vo fotokútiku a tieto spomienkové fotky nalepili do pripraveného albumu…

Keď v pozadí jemne znela talianska hudba…

Keď nastalo tradičné čepčenie pod vedením bezkonkurenčnej Márie Strakovej, pôsobiacej v Lúčnici a SĽUKU…

Keď fotili posvadobné fotky počas svadobnej cesty na ostrove Lombok a takmer si „zopakovali“ svoj svadobný deň…

Text: Anežka, nevesta Zuzka / Foto: Katarína Žitňanská – PANAMERA MOTION PICTURES / Svadobné šaty: Salón Nicole / Oblek ženícha: TaiMar-obleky na mieru / Make-up a vlasy: Erika Grünwaldová (nevesta a družičky), Boris Bordács (svadobné mamky, družičky) / Kvety: Kvetinárstvo Strieška / Výzdoba: Lux Wedding / Miesto svadobného obradu: Báb / Miesto svadobnej hostiny: Hotel Zlatý Kľúčik / Cukrovinky: Pure Sweet / Tlačoviny: Design by Zuz / Hudba: Fero Kabát

0 komentárov

Pridaj komentár