Zvieratá ako súčasť vášho veľkého dňa

Milovníci zvierat či vášniví chovatelia postupne posúvajú pomyselnú hranicu rovnosti medzi človekom a zvieraťom. Inak to nie je ani v prípade spoločenských udalostí, počas ktorých často plnohodnotne nahrádzajú ľudí. Ak si teda nedokážete predstaviť, že by váš domáci miláčik chýbal na svadbe, existuje hneď niekoľko spôsobov, ako ho možno  zakomponovať do svadobného programu. Siahnuť však môžete aj po väčšom množstve zvierat či exotických druhoch. Svadobná scenéria tak bude o čosi viac pripomínať rozmanitosť živočíšnej ríše.

Správna farma

Pre nezabudnuteľné fotografie v obkolesení zvierat sú ideálnym miestom miestne farmy. Pokiaľ nedáte dopustiť na prirodzenosť vidieka, svadobné fotografie vo farmárskom prostredí budú pre vás tým pravým orechovým. Dokonca je možné, aby aj samotný svadobný obrad prebehol na niektorej z fariem a vytvoril tak dokonalú atmosféru.

Trochu ekologicky i nostalgicky

V dávnejšej minulosti sa nikto ani len nepozastavil nad nápadmi so svadobnými kočmi či koňmi. Dnes ide často o veľkolepý zážitok nielen pre svadobných hostí, ale aj pre samotných snúbencov. Odviezť sa na miesto konania obradu vyzdobeným kočom poháňaným koňmi sa síce trochu vychyľuje od súčasných trendov v podobe limuzíny či kabrioletu, ale vykúzli doslova rozprávkovú atmosféru, ktorá sa stane nenahraditeľnou. Siahnuť možno po rôznom počte koní a individuálny je aj výber sfarbenia a zdobenia. Ak snívate o niečom špeciálnom či dokonca dobrodružnom, auto môžete vymeniť za neobyčajné exotické slony či ťavy.

Pes aj mačka

Typickou svadobnou úlohou pre domáce zvieratá je nosenie obrúčok, ktoré je zvykom dôkladne pripevniť buď o psí obojok, alebo zvoliť elegantnejšiu cestu v podobe svadobného vankúšika, zaveseného na krku miláčika. Okrem tejto filmovej tradície môže byť váš pes či mačka priamo súčasťou celého obradu. Väčšinou stojí zvieratko po boku ženícha, avšak pokiaľ je reč o viacerých psoch či mačkách, je vhodné zakomponovať do tejto aktivity aj svadobných hostí. V tomto prípade je nevyhnutné dbať na dôkladné prípravy a výcvik, aby zvieratá odviedli perfektnú prácu. Pre detailistov a perfekcionistov je tu možnosť zladiť obojky a vôdzky napríklad so svadobnou výzdobou alebo s doplnkami družičiek.

Ak vaše kroky povedú k účasti zvierat na svadobnom obrade či hostine, je dôležité dbať na to, aby nadmerný hluk či hudba neškodili zvieratám.

Text: Zuzana Bánska
Zdroj: https://www.magpiewedding.com/wedding-advice/animals-at-weddings/
Foto: fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár