O dodaváteľovi

Haciendu vybudovali ako rodina, aj preto má pre nich veľkú hodnotu. Rodina Ďurčová, 3 ženy – Mamina J, dve dcéry J+S, a ich chlapi. Títo ľudia sú oddaní všetkým nevestám a ženíchom – aby pre vás pripravili dokonalú svadbu na kúzelnom mieste. „Hacienda je naša srdcovka a pre nás dokonalý priestor so všetkým, čo k tomu patrí.“

 

Svadba na Haciende ponúka nevestám nádherné priestory a neopakovateľnú atmosféru. Ako a kedy Hacienda vznikla a odkedy ponúka nevestám svoje priestory? Organizovaniu a plánovaniu svadieb sme sa venovali už dlhšie. Vytvoriť celý koncept nezabudnuteľnej svadby, nie vždy v dokonalých priestoroch,  bolo však naozaj náročné. Začali  sme si preto, my tri ženy, plniť svoj sen, hľadať si vlastnú nehnuteľnosť, ktorá by spĺňala všetky naše požiadavky. Hacienda bola postavená pôvodne ako malý kaštieľ v roku 1870. Pri jej prvej obhliadke bola viac ako 10 rokov neobývaná, strechu mala na spadnutie a exteriér nebol absolútne priechodný. My ako jediní sme v tomto objekte videli čarovnú atmosféru a krásu, ktorú chceli mnohí záujemcovia pred nami zbúrať. Nielenže sme zachránili kus histórie, ale vlastnými silami, bez pomoci fondov, sme vytvorili kus ,,budúcej histórie“ a najmä priestor, ktorý vás na prvý pohľad očarí jeho atmosférou. Prvá prelomová svadba sa uskutočnila 27.7. 2019. Bola to svadba Agátky a Milana. Po nej nasledovali naše ďalšie „osudové svadby“, ktoré nám navždy zostanú v srdci.

Čo všetko okrem prekrásneho priestoru ponúkate budúcim novomanželom? Môžu si u vás nevesty vyskladať svadbu „na kľúč“? Toto je skvelá otázka, pri ktorej by sme sa rozpísali asi na celú stranu. Začneme od začiatku. Nevesty a ženíchov u nás obíde akýkoľvek stres, čo je jednou z našich základných priorít. Pokiaľ sa zveria do našich rúk, neriešia problémy s koláčmi, so svokrou alebo maminou, ktoré si svadobný deň predstavovali nebodaj inak. Usilujeme sa vyhovieť všetkým stranám. Našou snahou je vždy nájsť nielen kompromis, ale najmä niečo výnimočné pre ich úžasný deň. Našim klientom hovorievame: ,,Svadba je iba o vás dvoch, vy ste si ju vysnívali, je to váš deň. Nepozerajte sa na to, kto si čo a ako predstavuje. Iba vtedy, keď ste šťastní vy dvaja, sú šťastní aj ostatní a o zvyšok sa postará tím Haciendy.“ Je preto iba na mladomanželoch, s čím všetkým potrebujú pomôcť. Náš tím nič nenecháva na náhodu. Zabezpečíme svadobné oznámenia, výber menu, detskú animátorku či pivný bar a barmanov. Jednou z hlavných zložiek našej réžie je aj výber hudobnej produkcie. Veľmi často si kapelníci hrajú „to svoje“ a nielenže neberú ohľad na priestor, ale ani na zloženie hostí a štýl svadby. Hrajú iba to, čo sa zvyčajne hrá na každej svadbe. Toto je pre nás situácia, kedy máme hodinku, aby dotyčný DJ alebo kapela pochopili, že nie sú na klasickej svadbe, ktorú sú naučení hrať každý piatok a sobotu. Dovolíme si tvrdiť, že 90% neviest nevie, čo všetko sme boli nútení vyriešiť ešte pred samotným začiatkom svadby aj počas nej, a to len preto, aby mali pohodu, pokoj a aby bolo splnené všetko, čo si vysnívali. Pri predsvadobných stretnutiach spoznávame spoločné začiatky dvoch ľudí,  ich predstavy, sny, a tak zisťujeme mnoho pre nás dôležitých informácií, ktoré budúci mladomanželia nepovažovali za významné. Na základe týchto detailov vytvárame zasadací poriadok či poznáme naspamäť mená hostí. Dokonca máme dopredu naštudovaných všetkých alergikov, ktorí sú medzi pozvanými. Robíme presný harmonogram – čo, kedy, kde, ako má byť pripravené, aby sme vytvorili nezabudnuteľný svadobný príbeh. Svadba na kľúč pre nás znamená súhru jednotlivých po sebe nasledujúcich udalostí, a to bez problémov a najmä bez zbytočných stresov. Svadbu si treba užiť plnými dúškami, lebo aj vysnívaný svadobný deň má iba 24 hodín, počas ktorých sa netreba zaoberať zbytočnosťami. Na tie sme tu my – svadobné agentky a tím Haciendy.

Aký je u Vás postup pri rezervovaní si svadby? Čo všetko musí nevesta urobiť, aby mohla mať svadbu na Haciende? My nie sme typ agentúry ani priestoru, kde svadby prebiehajú ako na bežiacom páse. To nie je naším cieľom. Snažíme sa vytvoriť výnimočný príbeh na výnimočnom mieste s výnimočnými ľuďmi. Rozhodli sme sa dať dohromady dotazník so základnými otázkami, ktorého úlohou je bližšie spoznať nevestu a ženícha, ich sny, požiadavky a možnosti. Pri následnom prvom stretnutí je preto komunikácia s nimi oveľa ľahšia a rovnako tak aj naša pripravenosť na konkrétny pár. Po určitých skúsenostiach
sa, bohužiaľ, bez týchto pre nás základných informácií nestretávame. Sme profesionáli a posielať cenové ponuky emailom bez vysvetlenia je už pre nás neprípustné. Do každej svadby vkladáme oveľa viac ako je napísané v zmluvách alebo dohodnutých podmienkach. Organizujeme ich zo srdca a každá z nich je pripravená tak, ako by to bola tá naša, preto sme pri jej prípravách náročné.

Hacienda je vaša rodinná srdcová záležitosť. Pomáhate nevestám pri prípravách svadby vy osobne? Môžu sa na vás nevesty spoľahnúť, že im budete celý svadobný deň k dispozícii? Áno, s nami prebieha príprava aj samotná realizácia svadobného dňa. Kvetinová výzdoba, príprava stolov a exteriéru – to je len začiatok toho, čo všetko predchádza príprave svadobného dňa. Pri organizácii svadby dbáme na to, aby bol splnený štýl, ktorý si nevesta vybrala. Čo sa týka svadobného menu, túto oblasť má už na starosti môj manžel. Ako hlavný šéfkuchár má pri sebe skvelý tím kuchárov, ktorí nemajú problém vyhovieť všetkým požiadavkám snúbencov. Na Haciende je zhotovená úplne nová moderná kuchyňa.

Okrem svadobného priestoru ponúkate snúbencom aj obrad priamo na záhrade Haciendy. Nájdu u vás nevesty aj priestor na dopoludňajšie svadobné prípravy? Takýto druh priestoru bol jedným z dôležitých aspektov, ktorý sme u nás hľadali a nakoniec aj našli – bol to svadobný apartmán. Priamo na Haciende sa nachádza jeden dvojizbový svadobný apartmán. Prvá izba je viac-menej pánska časť – aspoň my ju tak nazývame. Nachádza sa v nej  bar, vinotéka, kalčeto (stolný futbal), veľký pánsky gauč – jednoducho všetko, čo patrí k pohodovému ,,weddingchillday“ pánov. Druhá miestnosť je určená pre nevestu s družičkami na ich svadobné prípravy. Snažili sme sa zachovať pôvodný nábytok (vrátane zaujímavých prvkov), ktorý sme našli na Haciende počas jej rekonštrukcie. Veľkou zaujímavosťou našich priestorov je telefónny signál, ktorý je minimálny. Samozrejme, pokiaľ nie je nutný z hľadiska technického zabezpečenia. V svadobnom apartmáne je signál takmer nulový. Novomanželia nám tak zvyknú na druhý deň ďakovať, pretože si oddýchli od telefonátov a niekedy aj zbytočných otázok. Samozrejme, zabezpečujeme aj ubytovanie pre hostí. Nachádza sa do 10 minút od Haciendy. Nemusíte si robiť starosti s prepravou svadobčanov, keďže sa veľmi radi postaráme o ich odvoz aj dovoz.

Ako to vyzerá na Haciende deň po svadbe? Musia si nevesty veci zbaliť hneď ako vo väčšine priestorov, lebo na druhý deň vás čaká ďalšia svadba, alebo im ponúkate väčší komfort? Deň po svadbe je pre nás aj pre mladomanželov ďalším pokračovaním svadobného dňa. Tým, že u nás sa koná iba jedna svadba týždenne, mladomanželia majú na druhý deň po všetkom tom predsvadobnom zhone priestor na dokonalý relax. Odchádzajú až v popoludňajších hodinách, nakoľko nie sú nútení opustiť Haciendu z dôvodu ďalších svadobných príprav. Nie je nič krajšie ako do večera si posedieť s mladomanželmi, smiať sa s nimi, debatovať a uvedomovať si, čo sa vlastne odohrávalo ešte len pred pár hodinami.

Na aký svadobný zážitok, ktorý sa stal u vás na Haciende, radi spomínate? Zážitkov je veľmi veľa a, našťastie,  sú skôr iba úsmevné. Akoby to bolo len včera, keď mali svadbu Ivka s Riškom. Svadobný obrad bol naplánovaný na 14.00 hod., kedy sa, samozrejme, aj uskutočnil. O 11.00 hod. ale začali robiť neďaleko nás žatvu a ťažké stroje v sprievode rachotiacich motorov odvievali seno priamo na pripravené obradné miesto. Nemohli sme sa spoliehať na to, že do 14.00 hod. snáď žatvu ukončia. Dali sme dokopy všetky kontakty, pretože dovolať sa niekam v sobotu bol vážne zázrak. Keďže nás ako agentky nič nezastaví, skontaktovali sme sa priamo s riaditeľom miestneho poľnohospodárskeho podniku. Svadba sa odohrala iba v tej najlepšej nálade, bez zvukov motorov a odvtedy už vedia, kedy môžu kosiť.  Preto, keď sa nás klienti pýtajú, čo všetko vieme zabezpečiť, s čistým svedomím môžeme povedať, že skutočne všetko. Hoci aj príchod mladomanželov vrtuľníkom. Priestor Haciendy je variabilný, preto sme otvorení novým zážitkom a nezabudnuteľným svadbám.

Fotogaléria

Aktuálne novinky priamo na váš e-mail.