Tie pravé „popolnočné“ šaty

Popolnočné šaty, šaty na prezlečenie, šaty pre nevestu po polnoci, akokoľvek ich nazveme, stále ide presne o tie krásne šaty, ktoré odľahčia nevesty po polnoci od jej síce nádherných svadobných, aj keď často nepohodlných šiat. Popolnočné šaty sú pre nevestu menej sťahujúce, ľahšie, vzdušnejšie, pohodlnejšie, ale stále robia nevestu výnimočnou medzi ostatnými hosťami. Mali by umožniť pohyb a pohodlie nevesty až do skorých ranných hodín, nech to môže poriadne rozbaliť na parkete.

Priblížim vám, ako som si popolnočky vybrala ja. Asi ako prvé by ste si mali premyslieť, akej farby by ste šaty chceli a potom dĺžku. Veľa neviest, ktoré poznám siahajú po bielej farbe aj v otázke popolnočiek. Ja som chcela byť iná, svietiaca a výnimočná (no proste stredobod pozornosti, veď to bol môj deň, poznáte to), tak som sa rozhodla, že pôjdem do žlto-zlatej farby. Keďže som si šaty nechala ušiť (pretože si rada navrhujem šaty sama), rozhodla som sa pre dlhé. To najmä preto, lebo som tieto šaty chcela ešte využiť aj na iné akcie, napríklad plesy. Zvolila som k nim však vysoký rozparok, ktorý mi dovolil v nich pohodlne kráčať a cítiť sa pohodlne. Avšak krátke šaty sú určite super a oveľa pohodlnejšie, takže časom by som si možno dala krátke. 

Čo sa týka strihu, určite by som odporučila voľný strih, pokojne od pása vypasované a potom už len spustené. Ja som samozrejme bola ZAS veľmi premotivovaná, takže som si zvolila síce voľné šaty A-čkového strihu, ale veľmi nepraktické. Holý chrbát. My ženy s menšími hornými proporciami vieme, že aby sme nevyzerali ako laty, musíme mať na sebe nalepovaciu podprsenku, ktorá ja ale veľmi nepraktická, pretože keď sa pri tanci spotíte… no už asi ani nemusím pokračovať. Na druhú stranu, aj ženy s väčšími prsiami majú problém s holým chrbtom. Ale existujú aj ženy, ktoré si môžu dovoliť holý chrbát na ostro a vyzerajú veľmi pekne (takým, samozrejme, všetky závidíme).

Dôležité je hlavne to, aby ste vy boli so šatami spokojné. Nepozerajte len na trendy, ale aj na to, čo sa páči vám. Pretože, keď sa vy budete cítiť dobre, budete tak aj pôsobiť na hostí. Takže, držím vám palce pri výbere šiat a verím, že budete spokojné. 

 

Text: Veronika Grožajová / Foto: LK Studio

0 komentárov

Pridaj komentár