Aké trendy nás čakajú pri výbere svadobného oznámenia?

Svadobné oznámenie je veľmi podstatnou súčasťou každej jednej svadby, a nielen preto, ako vyzerá. Verte, že jeho pravý význam pochopíte až vo chvíli, keď ho v tom zmätku príprav a povinností zabudnete doručiť niekomu, kto ho automaticky očakáva. Nestrachujte sa, takéto prešľapy sú počas svadobných príprav celkom bežné. Aby ste ich však čo najviac eliminovali, mali by ste najskôr zostaviť kompletný zoznam všetkých, komu chcete vaše svadobné oznámenie riadne a včas doručiť. Potom už môžete bez okolkov prejsť k tomu, ako by vlastne to vaše svadobné oznámenie malo vyzerať.

Výber svadobného oznámenia však nie je jednoduchý. Na začiatok si treba ujasniť, či chcete, aby sa nieslo v znamení aktuálnych trendov, alebo sa vám skôr páči predstava vlastného, vám blízkeho návrhu. A potom je tu, samozrejme, aj otázka financií. S kúskom snahy a s pomocou šikovného grafika však viete skombinovať obe možnosti tak, aby bol váš vysnívaný motív šikovne zakomponovaný do najaktuálnejších trendov. Poďme si teda priblížiť tie, ktoré budú udávať smer svadobných oznámení v roku 2020.

1. Ručne vyrábaný papier

Za posledné roky sa hand-made produkty dostali poriadne do popredia, preto niet divu, že sa tento trend odrazil aj v svadobných oznámeniach. Pri voľbe ručne vyrábaného papiera síce nemáte na výber z toľkých farieb či materiálových prevedení, no verte, že na takýto papier každý upriami svoju pozornosť. Ak chcete vyniknúť z davu, potom je pre vás tento trend ideálnou voľbou.

2. Potlač na obálke

Ak ste zástancom skôr čistých línií a vaše svadobné oznámenie si predstavujete bez zbytočných ozdôb, potom by sa vám mohol pozdávať trend, ktorý spočíva v potlači obálky. Tá je vo väčšine prípadov tak či tak súčasťou každého svadobného oznámenia. Vzor, prípadne obrázok, ktorý sa na vnútornú stranu obálky rozhodnete umiestniť, je len a len na vás. Môžete sa rozhodnúť pre jednoduchý, viac-menej nenápadný vzor, kľudne sem však môžete zakomponovať aj jednu z vašich spoločných fotografií.

3. Čisté línie a moderný vzhľad

V očakávaných trendoch svadobných oznámení má svoje zastúpenie aj obľúbený minimalizmus. Menej je niekedy naozaj viac, a ak ste s týmto názorom stotožnení, kľudne naň stavte aj v tomto prípade. Aj čisté línie bez zbytočných okrás a príliš prezdobeného písma predsa majú svoje čaro.

4. Personalizované oznámenia s prvkom vlastnoručného umenia

Viacerí zdieľame názor, že svadobné oznámenie by malo obsahovať aj čosi viac, než len pár písmen vyskladaných do fádneho, často už obkukaného a bežného textu. Mnohí, a najmä nevesty, majú preto potrebu zanechať v tomto kúsku papiera čosi, čo by malo skutočnú hodnotu. Takéto svadobné oznámenia sú preto často doplnené o vlastnoručné umenie. Mnohí naň niečo pekné nakreslia, napíšu, prípadne ho vyzdobia nejakým iným spôsobom. Verte však, že takáto maličkosť zaujme každého, komu takéto oznámenie venujete. Tento trend síce patrí medzi časovo najnáročnejšie, no väčšinou zanechá aj najhlbší dojem.

5. Kaligrafia

Umenie kaligrafie je, a s najväčšou pravdepodobnosťou ešte aj dlho bude, veľmi rozšíreným trendom. Vo veľkom sa využíva aj pri tvorbe svadobných oznámení a inak to nebude ani v nasledujúcom roku. Správny výber písma dokáže naozaj hotové zázraky, vďaka čomu potom aj samotný výsledok stojí za to.

Text: Alžbeta Jambrichová  / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár