Klaudia & Juraj

Aj keď boli spolužiakmi už na strednej škole a k tomu najlepší kamaráti, chodiť spolu začali až keď sa im cesty rozdelili a každý z nich si vybral štúdium na inej vysokej škole. Od začiatku to však bolo nesmelé a váhavé, keďže si nechceli pokaziť vzájomné priateľstvo, ak by im to náhodou nevyšlo. Podľa slov samotnej Klaudie to však celé „vypálilo“ omnoho lepšie, než čakali a to, že si za manžela vzala práve svojho najlepšieho kamaráta jej pripadá ako z rozprávky.

„Vždy som snívala o tom, ako budem počas príprav behať, vybavovať a vidieť všetko na vlastné oči…“

…no a to úplne nevyšlo, pretože žijeme v Londýne. Všetky prípravy napokon prebiehali na diaľku, cez e-maily, intenzívne  počas asi troch predĺžených víkendov strávených doma a posledné detaily sme doklepli na poslednú chvíľu, týždeň pred svadbou. Na druhej strane, výber svadobných šiat bol veľmi jednoduchý a trval asi 20 minút. Šaty som mala už vopred napozerané z obrázkov a keď som si tie vyhliadnuté v salóne Wedding Avenue v Bratislave aj naozaj vyskúšala, zažila som presne „ten“ filmový moment a bolo rozhodnuté. Popolnočné šaty ku mne dokonca prišli samé vďaka jednej z mojich úžasných družičiek. So ženíchom to však bolo trošku náročnejšie. Predstava o svetlo sivom obleku, ktorý sme márne hľadali po celom Londýne sa rozplynula. No nakoniec nám do oka padol oblek svetlo modrej farby, ktorý v konečnom dôsledku vyzeral oveľa lepšie.

…lebo Vináreň u Ludvika

Sobáš aj svadobnú hostinu sme mali v Modre. Jednoduchý evanjelický kostolík sa stal pre nás miestom, kde sme si navždy vyslovili svoje „áno“. A prečo sme sa rozhodli pre Modru aj v prípade výberu miesta na hostinu? Jednoznačná odpoveď je: lebo Vináreň u Ludvika. Keď tento priestor človek vidí prvýkrát na obrázku, povie si, že je pekne vyzdobený a uzná, že vyzerá úžasne. Ale keď sme to videli naživo, od nadšenia nám padla sánka a v tej chvíli sme prestali uvažovať o niečom „vhodnejšom“. Jednoducho rozprávkové. Prekrásna miestnosť, ktorú aj keby žiadna výzdoba nedopĺňala, stále by vyzerala okúzľujúco. A terasa s famóznou brečtanom porastenou stenou bola už len čerešničkou na torte.

 

Nedbalá elegancia vo výzdobe

Keďže som ex-svadobná koordinátorka, vo všetkom som mala viac menej jasno už roky. Výzdoba bola pastelová tzv. shabby schic. Kvetinová časť musela splniť tú podmienku, aby boli všade skalničky a v kútiku duše som dúfala, že sa v tom čase nájde aj pár pivónií. Celkový efekt doplnili všadeprítomné malé svetielka, drevo, háčkované obrúsky a prírodný papier. Vychytávkou vo výzdobe sa stali pastelové stuhy na stoličkách namiesto návlekov, za čo vďačím Pinterestu. Tie maximálne dotvorili celý priestor. Výzdobu realizovali dievčatá z Wedday, kde som aj ja pár rokov pracovala. Bola som si istá, že tú predstavu, ktorú nosím v hlave zrealizujú na 100% a tak sa aj stalo.

 

„LIVE“ obrad na Facebooku

Mimoriadne výnimočným a najemotívnejším zážitkom bol pre nás jednoznačne príchod k oltáru. Juraj trval na tom, aby sme sa prvýkrát videli až tam a naozaj to stálo za to. Ten príval šťastia a dojatia sa slovami ani nedá opísať. Obrad bol dojímavý aj vďaka oddávajúcemu kňazovi, ktorý ho spravil veľmi osobným a skutočne o nás. Pikoškou je, že obrad bol vysielaný „naživo“ prostredníctvom Facebooku, keďže máme množstvo kamarátov po celom svete, ktorí na svadbu síce nemohli prísť, no chceli byť jej súčasťou aspoň takto.

Výkyvy počasia, roztancovaná sála aj handmade torta

Jedným zo špecifík nášho svadobného dňa bolo určite počasie. Práve vtedy dosiahla teplota iba 16 stupňov. A to bol jún. Aj napriek tomu, že takmer celý deň pršalo, počas fotenia predsa len vyšlo slniečko. Zdôrazniť treba aj fakt, že bez manželov Žitňanských by sa svadba zrejme ani nekonala. Nikto iný by nám nezvečnil tento výnimočný deň krajšie, než oni. Skvelú atmosféru určite dotvorila aj kapela Colors of Sound, ktorá roztancovala komplet celú sálu. Pred polnocou sa konalo čepčenie, ktoré bolo Jurajovým prianím. A hoci ja nie som veľký folklórny nadšenec, musím uznať, že to bol veľmi pekný zážitok. Nečakané a veľmi milé prekvapenie nám pripravil Jurajov bratranec vlastnoručne upečenou, nádhernou a veľmi chutnou makovou tortou.

Text: Anežka, nevesta Klaudia / Foto: Katarína Žitňanská – Panamera Motion Pictures / Svadobné šaty: Wedding Avenue / Oblek ženícha: French Connection / Make-up: Monika Schmidtmayer / Vlasy: Jakub z Pierot Eurovea / Kvety a výzdoba: Wedday / Miesto svadobného obradu: Evanjelický kostol Modra / Miesto svadobnej hostiny: Vináreň u Ludvika / Cukrovinky: Wera cakes (torta), Floril (candy bar) / Tlačoviny: Vanilkový kaktus / Hudba: DJ Vinco, Colors of sound

 

 

0 komentárov

Pridaj komentár