Marunka & Michal

Love story Marunky a Michala sa začala písať v januári, v zime na horách. A presne na rovnakom mieste, kde sa zoznámili, sa rozhodli začať písať jej ďalšiu, úplne novú kapitolu. Sympatický, usmievavý, nádherný pár dvoch mladých ľudí si povedal svoje „áno“ v januári minulého roka na vrcholkoch pohoria Krkonoše. A atmosféra vyžarujúca z ich Dňa je jedným slovom rozprávková. Marunka nám ju opísala pekne od začiatku – od ich zoznámenia.

Bol to osud

Bývali sme od seba asi päť minút, mali sme spoločných kamarátov, na pivo sme chodievali na rovnaké miesta – s tými istými ľuďmi, no v úplne inom čase. Nikdy sme o sebe nepočuli, nikdy sme sa nevideli. Až raz, na lyžovačke v meste Harrachov sa to stalo. Láska na prvý pohľad. Doslova. Obaja sme mali na hlavách kukly a prilby, videli sme si vlastne len oči. Celý deň sme si vymieňali dlhé pohľady z očí do očí. Nič okrem toho sme zo seba nevideli. Lyžovali sme spolu celý deň. Ja som potom odišla do Prahy, Michal v Harrachove ešte nejaký čas ostal. Ešte počas cesty som kamarátke napísala SMS, že som sa asi zamilovala na prvý pohľad. O pár mesiacov neskôr, už  po našom zoznámení mi Michal so smiechom ukázal SMS-ku, ktorú v ten istý deň napísal svojej kamarátke – „Dnes som stretol dievča a asi je to ONA. Asi to je láska na prvý pohľad“.

Svadba ako zo zimnej rozprávky

Zima, sneh, slnko, modrá obloha, všetci naši kamaráti, hory na ktorých sme sa zoznámili. Ideálne spojenie pre náš veľký Deň. Svadobný obrad sa konal vonku v Resorte sv. Františka – pred hotelom stojí krásna kaplnka a tam, na snehu, sa konala naša svadba. Aj keď sme do samotného svadobného rána vôbec netušili, či to vôbec bude možné. Zakaždým, keď sme sa boli s Michalom na Erlebachovej búde pozrieť, bola hmla, zima a nebolo vidieť ani na krok. Takže keď sme sa ráno zobudili a svietilo slnko, bolo to naozaj ako z rozprávky. Po obrade sme sa spolu s hosťami presunuli na svadobnú hostinu do Špindlerovho Mlyna. Romantika!

(Ne)čakané zážitky

Veľmi radi spomíname na náš obrad plný smiechu, aj na situácie, ktoré síce neboli plánované, ale zato nezabudnuteľné. Tak napríklad, Michalovi sa tesne pred obradom stratil strojček na holenie, zubná kefka aj parfum. Takže na mňa čakal pred oltárom neoholený a so zubami vyčistenými mojou zubnou kefkou.

Špeciálny svadobný dar

Ak by som mala vybrať tri veci, ktoré robili našu svadbu špecifickou, jednou z nich je práve to, že sa konala v zime. Svadieb v lete je mnoho, na svadbu v zime idete párkrát za život, ak vôbec. Tú našu si doteraz každý pamätá a myslím, že na ňu len tak rýchlo nezabudne. Ďalším krásnym zážitkom bolo, že nás fotila Katka Žitňanská a video točil jej manžel. Bez nich by som sa hádam ani nevydala. Nezabudnuteľným bol pre nás aj jeden zo svadobných darov – jazda na rolbe. Len si to predstavte – večer leziem do rolby s opitým novomanželom a spoločnými silami sa do nej snažíme vtisnúť moju dlhú vlečku.

 

Text: Anežka Salokyová, Marie Mizerová (Marunka) / Foto: Katarína Žitňanská – Panamera Motion Pictures

 

 

 

 

0 komentárov

Pridaj komentár