Peter & Lucia

Myslím, že neexistuje nikto, kto by si neprešiel tou povestnou študentskou láskou. Niekto by ju definoval ako chvíľkové pobláznenie, iný ako to najkrajšie obdobie, ktoré mu celkom zmenilo život. Svoje o tom vedia aj Peter a Lucia, ktorí sa zoznámili ešte počas svojho štúdia na gymnáziu. A po deviatich rokoch chodenia…

Termín svadby nám „vybral“ fotograf

Pestrofarebnosť jesennej prírody ma vždy lákala, aby sa naša svadba konala práve v tomto ročnom období. Dátum našej svadby nám však „vybral“ fotograf Pavol Delej, ktorý mal v jeseni 7.10.2017 jeden jediný voľný termín. Aj s odstupom času sa obaja s manželom zhodneme na tom, že práve výber fotografa bolo jedno z najlepších rozhodnutí. Vďaka jeho milému a priateľskému prístupu sme úplne zabudli na stres a nervozitu a celé fotenie sme si naplno užili. Veľa smiechu sme zažili aj počas fotenia s mojimi sestrami a družičkami. Mali sme mierny časový sklz a chceli sme nafotiť množstvo záberov len za niekoľko minút. Výsledkom bol kopec smiechu a nádherné fotografie.

Keď sa kvôli svadobným šatám budíte zo sna

Asi ako väčšina neviest, aj ja môžem povedať, že moje svadobné šaty boli láskou na prvý pohľad. Vzhľadom na to, že meriam 180 cm, po návšteve dvoch svadobných salónov som sa rozlúčila s tým, že zoženiem dostatočne dlhé svadobné šaty aj na moju výšku. Pár dní predtým, ako som sa mala prvýkrát stretnúť s módnym návrhárom, u ktorého som si chcela dať ušiť šaty na mieru, som navštívila salón WEM s kamarátkou, ktorá si tam išla skúšať svadobné šaty pre seba. Po prezretí všetkých nádherných modelov som sa na skúšku objednala aj ja. Už pri prvej návšteve som kamarátke ukázala vešiak so šatami presne podľa mojich predstáv. Na samotnej skúške som okrem týchto vysnívaných skúsila ešte ďalších desať avšak cítila som, že tie prvé boli tie moje. Šaty som si hneď nekúpila, ale nechala som si pár dní na rozmyslenie. No keď som sa dve noci po sebe budila s myšlienkou na šaty, ktoré som tam zbadala ako prvé, hneď som zavolala do salónu a šla som si ich kúpiť.

Veľkolepý obrad

Sobáš sa odohrával v gréckokatolíckom chráme Bazilika Minor v Michalovciach. Tento chrám som navštevovala so svojou rodinou od útleho detstva a veľmi mi prirástol k srdcu. Atmosféru nádherného a veľkolepého obradu dotváral svojím spevom aj spevácky zbor Pro Musica – Magnólia, ktorého členkou som bola od svojich šiestich rokov až do času, kým som nešla študovať na vysokú školu.

Hotel Glamour, ktorý disponuje krásnou sálou s vysokými stropmi a priestrannosťou, vhodnou aj pre väčší počet hostí nám dokonale vyhovoval. Výhodou bolo aj zabezpečenie ubytovania pre našich hostí, ktorí pricestovali z rôznych kútov Slovenska.

Svadobná výzdoba bola pre mňa veľmi dôležitá a túžila som po tom, aby bola výnimočná. Z tohto dôvodu som sa rozhodla pre agentúru, ktorá pripravovala výzdobu aj pre moju sestru, a tak som mala istotu, že presne splní moje očakávania. Vo výzdobe dominovali biele a svetloružové kvety, najmä hortenzie, anglické ruže či orchidey v kombinácii so strieborným inventárom, transparentnými Napoleon stoličkami a kryštálovými klubovými taniermi.

Naša svadba bola plná emotívnych zážitkov a výnimočných chvíľ. Jednou z nich bola aj prezentácia fotiek nás dvoch od útleho detstva až po spoločne strávené výlety a dovolenky, na ktorých nechýbali ani členovia našej rodiny, kamaráti a známi. Nechýbali ani tradície ako odobierka, rozbitie taniera či čepčenie. Kamaráti pre nás tiež pripravili kvíz, počas ktorého sme odpovedali zdvíhaním topánok a poriadne sme sa pri tom nasmiali.

Mimoriadne výnimočné svadobné auto

Keďže môj otec je vášnivým milovníkom veteránov, bolo samozrejmosťou, že svadobné auto bude jedným z nich. Chceli sme si vybrať naozaj exkluzívny kúsok, až sa nám podarilo požičať si od rodinného známeho auto zn. HORCH 951A cabriolet, ktorý je ozajstnou raritou. Z tohto modelu boli vyrobené na celom svete iba 3 kusy! Ide o vozidlo, na ktorom sa vozili aj nemeckí panovníci vtedajšej doby a dokáže ísť maximálnou rýchlosťou 120 km/h, čo je vzhľadom na jeho „vek“ niečo nevídané. Keď sme mali prvýkrát nasadnúť do toho auta, tak sme sa báli, aby sme ho nepoškodili, no fotenie s ním sme si potom veľmi užili a pri jazde sme v aute našli rôzne „vymoženosti“ vtedajšej doby, ako napr. historický varič, popolníky, či sklo, ktoré oddeľuje vodičovu časť od zadnej posádky.

Text: Anežka, nevesta Lucia / Foto: Pavol Delej Photography / Svadobné šaty: WEM / Topánky: Manolo Blahnik / Šperky: Swarovski / Make-up: Versánse studio / Vlasy: Lukáš Očenáš Vlasový salón / Oblek ženícha: ZEKON / Miesto obradu: Bazilika Minor Michalovce / Miesto svadobnej hostiny: Hotel Glamour Zemplínska Šírava / Kvety a výzdoba: FLOVER / Tlačoviny: Kanovits Print Atelier / Cukrovinky: kvalitnetorty.sk (svadobná torta), Makronkovo, Cukráreň Katka, Macarons by Lucia

0 komentárov

Pridaj komentár