10 tipov ako zvládnuť svadbu počas horúcich letných dní

Snúbenci milujú leto, preto si ho často vyberajú ako ročné obdobie svojej svadby. Tento rok to však platí dvojnásobne! Kým niektoré páry stále dobiehajú preložené minuloročné termíny, tie ďalšie sa snažia svadbu stihnúť ešte pred ďalšou avizovanou vlnou pandémie. Ako sa však popasovať s tým ukrutným teplom?


Tohtoročné leto malo síce dlhší nástup, vysoké teploty nám však napriek tomu neušli. Extrémne horúce sú najmä posledné dni, ktoré môžu taký svadobný deň pekne skomplikovať. Oplatí sa preto myslieť na pár osvedčených tipov, ktoré môžu svadbu uprostred horúceho leta urobiť citeľne komfortnejšou.


1. Vyhýbajte sa najteplejším častiam dňa
Každé leto počúvame, že sa na slnku nemáme zdržiavať najmä v čase okolo poludnia. Vtedy je slnko najagresívnejšie a pobyt na ňom nikomu neprospieva. Na toto pravidlo by ste preto mali myslieť najmä ak chystáte záhradnú svadbu. S obradom vtedy treba počkať až do večera, keď teploty mierne poklesnú a vzduch je odrazu omnoho príjemnejší.

2. Zvoľte svetlejší dress code
Ak sa rozhodnete organizovať svadbu uprostred leta, mali by ste tomu prispôsobiť aj jej farebnosť. Určite sa treba vyhýbať tmavým, ťažkým farbám a voliť skôr bledé, pastelové či priam biele odtiene výzdoby ako aj šiat pre družičky. Okrem toho sa oplatí siahnuť po ľahkých, vzdušných materiáloch, ktoré by mali byť nielen súčasťou outfitov, ale aj celkového
svadobného dizajnu.

3. Rátajte s prehánkami či búrkami
Počasie je niečo, čo jednoducho nenaplánujete, preto by ste v rámci letnej svadby mali myslieť aj na jej “mokrý variant”. Spoliehať sa na to, že počasie vám jednoducho vyjde, sa naozaj nemusí vyplatiť, preto ak svadobčanov nechcete naštvať, organizujte záhradnú svadbu v areáli, kde sa v prípade potreby môžu aj bezpečne skryť pred dažďom.

4. Zabezpečte tieň
Ak chcete záhradnú svadbu, určite nezabudnite na tieň, ktorý je počas horúcich dní mimoriadne dôležitý. V tieni by sa pritom mala odohrávať nielen svadobná hostina, ale aj samotný svadobný obrad. Verte, že piecť sa hodinu na prudkom slnku sa v róbe a so silnejším make-upom na tvári naozaj nikomu nechce.


5. Vyhýbajte sa ťažkým jedlám
Letnej záhradnej svadbe by ste vždy mali prispôsobiť aj menu. Vyskladajte ho preto tak, aby neobsahovalo žiadne ťažké, mastné či vyprážané jedlá, ale aby bolo postavené na čerstvom ovocí, ľahkých šalátoch či osviežujúcich dezertoch. Verte, že v opačnom prípade tak či tak väčšinu jedál vyhodíte, pretože sa jednoducho pokazia.

6. Myslite na opaľovacie krémy a vejáre
Svadba alebo nie – kľudne svadobčanom hneď pri príchode nabaľte opaľovací krém a vejár. Budete tak mať istotu, že ste urobili maximum preto, aby ste im zabezpečili ochranu pred nepríjemne silným slnkom.



7. Zabezpečte jeden chladnejší priestor
Letná svadba na záhrade je snom mnohých neviest, takže by ste sa nemali vzdávať svojho sna len preto, že nastalo obdobie vysokých teplôt. Dá sa to aj inak. Riešením je napríklad zabezpečiť svadobným hosťom aj priestor, ktorý bude chladnejší, a kde sa v prípade záujmu budú môcť ísť z času na čas schladiť. Mnohé hotely či areály, kde sa svadby organizujú, už dnes majú klimatizované miestnosti, preto by tento bod nemal predstavovať zásadný
problém.

8. Vyberte správne kvety a dekorácie
Okrem dekorácií a farieb, ktoré by sa mali niesť prevažne v nádychu bielej, modrej, koralovej a žltej, by ste mali myslieť aj na vhodný výber kvetov. Niektoré druhy kvetov sú totiž náchylné na vysoké teploty, a tak môžu veľmi rýchlo zvädnúť. Netradičným variantom môžu byť napríklad rôzne tropické kvety či dokonca sukulenty, ktoré si hravo poradia aj s extrémne
horúcim letným dńom.


9. Osviežujúci candy bar
Candy bar je obľúbenou zastávkou snáď na každej svadbe. Ak je však vonku 40 °C, verte, že za koláčmi vás to lákať nebude. Namiesto toho radšej myslite na osviežujúce kúsky, ktoré počas tropického dňa svadobčani naozaj ocenia. Príkladom sú domáce nanuky, zmrzlina či miešané letné drinky, ktorými u nich nepochybne zabodujete.

10. Zvoľte vhodný účes
Verte, že ako neveste vám bude asi tak stokrát teplejšie než ostatným hosťom, preto by ste mali voliť nielen vhodný strih šiat, ale aj účes. Ideálne bude, ak si vlasy vypnete a nenecháte ich voľne padať. Verte totiž, že keď vám budú prekrývať ramená či dokonca celý chrbát, budete mať pocit, že sa naozaj uvaríte.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár