10 tipov na originálne darčeky pre svadobných hostí

Kedysi bolo zvykom, že pri odchode sa svadobčanom dala krabička koláčikov a fľaška vína či pálenky. Postupom času však pribudla milá tradícia, a to obdarovať svojich hostí aj maličkou drobnosťou. Povedzme si úprimne, všetci chceme, aby práve tá naša svadba bola originálna a nezabudnuteľná, preto si dávame záležať na každom detaile. Inšpirujte sa teda našimi tipmi na darčeky pre svadobčanov a potešte nielen seba, ale aj ostatných.

Kvietky v minikvetináči (Poslúži aj ako menovka)

Pripraviť menovku tak, aby si ju mohol následne svadobčan vziať domov ako darček, je super nápad. Čo tak kúpiť/vyrobiť maličké kvetináčiky, do ktorých dáte kaktus/sukulent alebo iný kvietok? Následne do hliny zapichnite menovku a je to! Navyše, črepníky si môžete vyzdobiť podľa vlastných predstáv a pokojne poslúžia aj ako dekorácia na stole.

Sladký cukríkový príbeh

Veľmi obľúbeným darčekom pre hostí sú aj rôzne sladkosti. Skúste sa dobre rozhliadnuť a nájsť napríklad výrobňu orieškov v čokoláde, kde vám pripravia motívy podľa vašich predstáv. Každému hosťovi pripravte balíček s príbehom – do vnútra dajte niekoľko mandlí v čokoláde, pričom na každej môže byť iná potlač. Na jednej bude napríklad dátum svadby, na ďalšej dátum zásnub, vaše iniciály, názov miesta, kde sa koná svadba a podobne. Fantázii sa medze nekladú!

Koláčiky šťastia

Obľúbený japonský dezert môže potešiť vašich svadobných hostí nielen chuťou, ale aj citátom vo vnútri. Je už len na vás, či dáte vyrobiť rovnaký citát pre všetkých alebo budete originálni a vymyslíte ich viacero. Tiež je dobré sa zamyslieť nad tým, či stavíte na nejakú klasiku alebo na vtipné príslovia či porekadlá. 

Vlastný džem

Vaši hostia určite ocenia, ak dostanú darček, ktorý ste vyrobili vlastnoručne. Najlepšiu možnosti na výrobu džemíkov máte počas sezóny ovocia, no nezabudnite pridať aj originálnu ingredienciu. Napríklad do malinového esenciu z ruží, do marhuľového štipku levandule. Malé poháriky na zaváranie zoženiete kdekoľvek a pri návrhu etikety sa môžete pekne vyblázniť.

Lopárik

Darčeky pre hostí je určite dobré ladiť aj do celkovej témy či výzdoby vašej svadby. Ak na nej budú ľudové či drevené motívy, efektne budú pôsobiť aj minilopáriky, na ktorých sa môže podávať predjedlo. Predstavte si tie prekvapené a nadšené výrazy, keď sa svadobčania pustia do jedla a zrazu natrafia na originálne gravírovanie na lopáriku. 

Vrecúško prvej pomoci

Ak patríte medzi veselé kopy, stavte na niečo vtipné. Vyrobte napríklad malé vrecúška prvej pomoci, na ktoré nezabudnite nalepiť znak červeného kríža. Do vnútra môžete dať veci od výmyslu sveta – vyprošťovák, ibalgin, malý snack pod zub, žuvačky či energetický nápoj.

Makrónky

Obľúbený francúzsky lahodný dezert poteší každého. Nemusia byť len také obyčajné, ale dnešní cukrári vám bez problémov vyrobia makrónky s vašim motívom. Môžu to byť napríklad vaše iniciály, dátum svadby, alebo tiež poslúžia ako sladká menovka.

Mini hudobné nástroje

Možno vám to po prvom prečítané znie ako nezmysel, no skúste sa nad tým zamyslieť. Predstavte si, že by ste dali hosťom mini tamburínky, drevené paličky či ústne harmoniky. Aj z dospelých sa počas veselice razom stanú bláznivé decká, ktoré si hru na nástrojoch určite užijú. Následne môžete spraviť napríklad súťaž o najlepšiu skupinovú melódiu.

Sladké poháriky

Nakúpte rôzne dobroty – lentilky, oriešky v čokoláde, sušené ovocie, pistácie, údené mandle, gumové cukríky,… a vytvorte rôzne sladké či slané mixy. Darčeky nemusíte rozdať len tak, že ich položíte každému na miesto, pri ktorom bude sedieť. Môžete napríklad vyrobiť stolík, na ktorý poháriky poukladáte a každý si vyberie taký, na ktorý má najviac chuť. Nezabudnite napísať, čo v jednotlivých mixoch je.

Pre deti

Zabudnúť by sme nemali na najmenších, ktorých by pravdepodobne nepotešil napríklad balík prvej pomoci s ibalginom a vyprošťovákom. Nechajte si vyrobiť alebo skúste sami vyrobiť napríklad omaľovánky s farbičkami, pri ktorých sa decká zabavia.

 

Text: Martina Dudíková / Fotky: Unsplash, Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár