5 vecí, ktoré si uvedomíte až v momente, keď sa zasnúbite.

Poznáte to – po niekoľkých rokoch spoločného života sa vám váš partnerský život zdá byť celkom všedný. Začínate mať pocit, že už svojho partnera dokonale poznáte, a tak vás nič nemôže prekvapiť či vyviesť z rovnováhy. Opak je však pravdou. Jedným z okamihov, ktoré vás môžu poriadne vyviesť z miery, sú zásnuby. Pretože aj keď ste si tento okamih tisíckrát premietali v hlave a mysleli ste si, že ste sa naň psychicky dokonale pripravili, verte, že pripravení nie ste. Sú to jednoducho emócie, ktoré zamávajú aj s tým najodolnejším charakterom. 

Počas toho kúzelného okamihu, kým padne krátka otázka a ešte kratšia odpoveď, sa vám hlavou budú rinúť stovky myšlienok. Tu je 5 tých, na ktoré síce v danom momente nebudete poznať odpovede, no verte, že po opadnutí prvotného šoku vám začnú dávať zmysel. 

Zásnuby sú vždy prekvapením

Možno počas sledovania romantického filmu občas premýšľate nad tým, ako môže byť žena zo zásnub taká dojatá a prekvapená zároveň. “Vezmeš si ma?” je predsa jednoduchá otázka, ktorá po určitom čase vo vzťahu väčšinou príde celkom prirodzene. A – koniec koncov – odpoveď si aj tak môžeme vybrať len z dvoch možností. Pravdou však je, že aj keď sa po určitom čase vo vzťahu na túto situáciu už podvedome pripravujeme, vždy nás zastihne nepripravených. A práve to je moment, kedy idú všetky racionálne dôvody a odpovede na otázku Prečo? bokom, a jediné, čo zo seba dokážeme dostať, je záplava emócií.

Bez sĺz to nepôjde

Sú ženy, ktoré plačú pri akejkoľvek maličkosti, a potom také, ktoré neplačú nikdy. Nikdy okrem zásnub. Ak váš partner zásnuby naozaj dobre naplánuje a vám ani len nenapadne, že by sa to mohlo stať práve teraz, verte, že vás táto situácia dojme tak veľmi, že ani nebudete vedieť, kedy ste začali plakať. A viete čo? Vôbec to neriešte, jednoducho sa nechajte unášať emóciami. Plakať od šťastia je predsa najkrajším pocitom na svete.

Svoje ÁNO budete chcieť vykričať do celého sveta, zároveň si ho však budete chcieť nechať len pre seba

Emotívne pocity sa stávajú najkrajšími vtedy, keď ich intenzívne prežívate a radujete sa z nich v súkromí. Skrátka – nie všetko potrebujete okamžite vykričať do celého sveta. Hneď po tom, čo svojmu partnerovi odpoviete najkrajšie ÁNO v živote, je dôležité aby ste si na tento nový pocit vzájomného prepojenia zvykli vy sami. A hoci je pochopiteľné, že chcete svoje šťastie zdieľať aj s rodinou a priateľmi, mali by ste si tieto chvíle najskôr dosýta vychutnať vy sami. Nebojte sa, vaše sociálne siete bez tejto informácie ešte chvíľu prežijú.   

Pocítite jeden z najšťastnejších okamihov v živote

Ak svojho partnera naozaj milujete, zásnuby si navždy zapamätáte ako jeden z najkrajších okamihov vo vašom živote. Je to pocit, ktorý je iný ako všetky doterajšie zážitky a životné situácie, ktoré máte odžité. Vo vzťahu je to ohromný posun vpred a pocit, že niekto s vami naozaj túži stráviť celý zvyšok života, je viac než si v stave pred zásnubami dokážete vôbec predstaviť. 

Uvidíte, kto pri vás naozaj stojí a praje vám šťastie

Hovorí sa, že pravého priateľa spoznáme v núdzi, no platí to aj pre chvíle, keď prežívame ozajstné šťastie. Ak nás má niekto skutočne rád, bude sa z nášho šťastia tešiť spolu s nami. A verte, že toto sú okamihy, kedy si všimnete, kto to myslí naozaj úprimne, a kto nie. Na druhej strane, tí, ktorí nám šťastie nikdy nepriali, ho s nami nebudú zdieľať ani teraz, dokonca sa nám ešte viac odcudzia. A aj keď nám ich reakcia možno nepadne dvakrát vhod, nezabúdajme, že by sme sa mali oveľa viac sústrediť na tých, ktorých máme okolo seba než na tých, ktorí z našej blízkosti dobrovoľne odchádzajú.

Text: Alžbeta (Betka) Jambrichová

Foto: Viktória Suchánová

0 komentárov

Pridaj komentár