Ako správne zvoliť pieseň pre váš manželský tanec?

Pod pojmom manželský tanec si zrejme nepredstavíme všetci ten istý druh tanca. Azda najtradičnejším variantom je klasický valčík, ktorý sa tancuje krátko po príchode ženícha a nevesty zo svadobného obradu. Manželským tancom sa však zvykne označovať aj tanec, ktorý si mladomanželia pripravia ako súčasť zábavného svadobného programu. Vopred naučené kroky „tančeka“ pôsobia, spolu s hudbou zloženou z kombinácie viacerých známych piesní, ako perfektné predstavenie, počas ktorého majú mladomanželia skvelú príležitosť ukázať, že sú zohratým tímom. Pravý manželský tanec je však taký, ktorý v sebe nesie tú pravú podstatu so silnou nádielkou emócií, ten si mladomanželia zatancujú až po polnoci. Obaja prezlečení zo svadobných šiat, keď už nie sú ženíchom ani nevestou, ale manželom a manželkou. A to je chvíľa, ktorá by mala byť špeciálna a mala by patriť len vám dvom. Aj preto je veľmi dôležité, akú pieseň si k tomuto jedinečnému okamihu vyberiete. Nezabúdajte, že spomienky na ňu vám zostanú v pamäti už celý život. Ako teda vybrať vhodnú pieseň?

Neorientujte sa na určený žáner, vyberajte to, čo je blízke vám obom

Vôbec nie je pravidlom, že musíte manželský tanec odtancovať na romantickú pieseň. Áno, zvykne sa to, ale ak ani jeden z vás nie je zástancom zamilovaných slaďákov, potom je zbytočné vyberať si takúto skladbu na manželský tanec. Pre vás oboch by to bolo skôr trápením než radosťou. Koniec koncov, veľa pekných pesničiek so zmyselnými a významovo hlbokými slovami vzniká aj v iných žánroch – od tradičného folklóru až po drsný rap.

Nesnažte sa silou mocou podľahnúť aktuálnym trendom

Ak chcete nasledovať trendy, môžete tak urobiť v rámci módy či strihu vlasov, určite by ste sa však nimi nemali nechať ovplyvniť pri výbere piesne na váš manželský tanec. Namiesto aktuálneho hitu, ktorý hrá pomaly na každej svadbe, sa zamerajte na pieseň, ktorá je pre vás oboch dôležitá, a ktorá je pre váš spoločný život niečím výnimočná. Môže to byť pieseň, ktorá hrala v pozadí počas vášho prvého bozku či v momente, keď vám po prvýkrát povedal, že vás miluje. Skrátka, vyberte niečo, čo má pre vás aj dušu, nielen lákavý obal.

Slovenská alebo zahraničná skladba?

Reč, v ktorej zaznie pieseň vášho manželského tanca, v zásade nie je dôležitá. Ak budú medzi svadobnými hosťami aj staršie ročníky, pravdepodobne sa im nebude veľmi páčiť, že vašej piesni nerozumejú. Ale v tomto prípade môžete byť trochu sebci. Je to váš deň! A ak slovám piesne, ktorú si vyberiete, budete rozumieť vy, potom je to úplne v poriadku.

 

Ak by ste si však s výberom piesne napriek tomu nevedeli dať rady, tu je pár pekných slovenských príkladov. Ich textu bude rozumieť každý a to, o čom sa v nich spieva, sa na príležitosť, akou je svadba, určite hodí. 

1. Simona Martausová – Nenahraditeľná (Akustická verzia)

2. Simona Martausová – Normálny život

3. Kristína – Navždy

4. Mária Čírová – Bez obáv

5. IMT Smile – Mám krásny sen

Text: Alžbeta Jambrichová / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár