Cukrový nástrek - krásne opálenie na svadbu

 Ako funguje a čo to vlastne cukrový nástrek je?

Ak aj vy patríte k nevestám, ktoré potrebujú rýchlo a bezpečne zhnednúť, čítajte ďalej. Cukrový nástrek je opaľovací nástrek, pričom farbivo sa prirodzene získava z cukrovej trstiny. Táto samoopaľovacia zmes sa rozprašuje po celom tele vďaka kompresoru. Ak hútate, ako je možné že potom zhnednete, tak po konzultácii s kozmetičkou som zistila, že v tomto prípade nevzniká zhnednutie na základe tvorby kožného farbiva melanínu, ako napr. pri pôsobení slnečných lúčov, ale cukrová farba sa na určitý čas nalepí na pokožku.

Tipy a výhody cukrového nástreku

Po tom, čo som sa odhodlala urobiť tento krok, objednať si termín a absolvovať túto procedúru, som si starostlivo v hlave pripravovala aj tento článok a triky pre vás:

  • Pred aplikáciou si urobte kvalitný peeling. Nie krémový, ale drsný, napríklad kávový. Je to preto, aby sa koža zbavila všetkých odumretých častí a aby nástrek vydržal dlhšie.
  • Aspoň týždeň pred aplikáciou nepoužívajte samoopaľovacie krémy.
  • V deň nástreku neaplikujte na telo antiperspirant, parfém či krém. Telo musí byť „čisté“
  • Na výber je niekoľko odtieňov, preto sa pred aplikáciou porozprávajte s profesionálom, ktorý poradí, aký odtieň je pre vás vhodný. Hlavne, aby to vyzeralo prirodzene.
  • Depiláciu či epiláciu podstúpte deň vopred. V deň nástreku sa takáto aktivita naozaj neodporúča.
  • V deň nástreku si oblečte niečo poriadne voľné. Síce neostáva na oblečení, hneď po aplikácii sa nejaká tá stopa môže objaviť na obtiahnutom bielom tričku.
  • Odpustite si v deň nástreku aktivity, kde sa môžete spotiť.
  • Po každej sprche ale poriadne hydratujte a natierajte sa krémom. Bronz vydrží dlhšie
  • Tento nástrek vydrží cca 8 až 14 dní. Nemusíte sa báť, žeby sa začali objavovať fľaky či zvláštne odtiene, odchádza veľmi prirodzene. Je však dobré vyskúšať si ho ešte pred svadbou či oslavou, aby ste videli, ako naň vaše telo reaguje.

A ako to celé prebieha?

Objednáte si termín a prídete do salóna. Ujasnite si ako sa chcete opáliť, teda, či v sebe máte kúsok exhibicionizmu a nahota vám nevadí, alebo si chcete nechať na sebe plavky a byť „opálená“ podľa nich. V salóne ponúkajú obe možnosti a záleží na klientke.

Neskôr si vás kozmetička odvedie do kabínky. Ešte pred tým si ale natriete dlane, nohy a nechty krémom, ktorý pôsobí ako blokácia. Vlasy si dáte pod sieťku a kozmetička následne aplikuje nástrek vo vzdialenosti asi jeden meter. Vy sa samozrejme musíte otáčať a keď sa dostáva do oblasti tváre, je potrebné zadržať dych. Nejde ale o nejakú chemickú látku, preto sa nemusíte báť. Je to dokonca také bezpečné, že túto procedúru môžu využiť aj tehotné ženy.

Celé to trvá asi pol hodinku s tým, že nástrek schne ešte asi 15 minút. Hneď potom ako nástrek prestane byť lepkavý sa môžete obliecť, zaplatiť a ísť.

Ak ste sa už pomaly ako ja začali zmierovať s tým, že na svadbe nebudete ohurovať bronzom, ešte nezúfajte. Skúste podstúpiť túto procedúru a uvidíte či sa vám zapáči. 🙂 

Text: Michaela Hlipalová

Foto: fotobanka pixabay

0 komentárov

Pridaj komentár