Deti na svadbe – čo pre nich pripraviť

Súčasťou väčšiny svadieb sú aj deti. Staršie, mladšie, úplne malinké či teenageri. O tom, ako ich na svadbe zabaviť, sme už trochu písali na jeseň minulého roka. Nápadov však nikdy nie je dosť a najlepšie dieťa je spokojné dieťa, ktoré sa na vás nemusí pozerať výrazom „čo mám robiť, nudím sa“.  Sama mám dve, takže viem, o čom píšem ☺ Pri príprave vašej svadby myslite trochu aj na nich a odvďačia sa vám nezabudnuteľným úsmevom, smiechom a bezprostrednou radosťou, ktorá bude neprehliadnuteľná vo vašom svadobnom videu a bude žiariť z fotografií ešte poriadne dlho.

Poďme pekne po poriadku. Úplne malinkým bábätkám netreba v podstate nič, iba mamu. Nič však nepokazíte, ak sa prípadnej novopečenej mamičky-kamarátky opýtate, či má na vás nejakú špeciálnu požiadavku, s ktorou jej môžete pomôcť. Ocení to.

Asi najviac „starostí“ môže byť s detičkami, ktoré chodia do škôlky a na prvý stupeň základnej školy. Rýchlo ich všetko nové nadchne, ale rovnako rýchlo aj prestane. Ak teda máte vymyslených viacero aktivít, dávkujte im to postupne. Vhodnou voľbou pri väčšom počte detí môže byť aj animátorka – kamarátka, ktorá to s deťmi vie a rada to pre vás urobí. Nemusí sa im, samozrejme, venovať celý čas. Na našej svadbe sa tejto roly, ani neviem doteraz ako, zhostil manželov kamarát, a nebolo väčšej zábavy ako ukrývať deťom v sále balóny, ktoré museli následne hľadať. Takže balóny, bublifuky a farbičky sú na svadbe „must have“. Deti sa radi cítia samostatné a chcú byť ako my, dospeláci. Vlastný priestor so stoličkami a stolom je preto správnou voľbou.

Čo ešte môžete pripraviť, aby sme aj im spríjemnili váš veľký deň? My dávame jednoznačne palec hore pre:

LEGO alebo iná stavebnica – minimálne malí chlapci, ale aj ich veľkí oteckovia si takto radi skrátia čas. Nemusíte hneď kupovať novú či najväčšiu stavebnicu. Možno máte niečo doma ešte z vašich detských čias, alebo vám  to radi požičajú kamarátky-mamy od svojich ratolestí. Postačí aj pár kociek.

PUZZLE – aby po vás na konci svadby nemuseli zbierať tisíc dielikov, tak čím väčšie časti-tým lepšie. Koniec koncov, práve pre deti sú väčšie dieliky prijateľnejšie. Dva druhy postačia, jeden s chlapčenským a jeden s dievčenským motívom.

BAZÉNIK S FAREBNÝMI GULIČKAMI – týmto určite zabodujete u vašich malých svadobných hostí. Podmienkou je však mať vyhradené miesto na túto malú atrakciu a povolenie od reštaurácie či hotela.

SÚŤAŽE – ak prehovoríte nejakú kamarátku či kamaráta, aby sa občas detičkám spolu aj povenoval, môže im pripraviť niekoľko súťaží. Deti radi súťažia a ešte radšej vyhrávajú a dostávajú ceny. Lízanky, farebné sponky, mini pečiatky, autíčka či farbičky ako odmeny zakúpite dnes hocikde. Súťažiť môžu v skladaní spomínaného puzzle, v jedení koláčov či tancovaní s balónmi.

Aby sme nezabudli na teenegerov, tých možno zabaví foto kútik s vtipnými rekvizitami. Tých hudby chtivých aj DJ, ktorý bude ochotný hrať „na prianie“. No určite ich hlavne potešíte heslom na wi-fi v mieste konania svadby. ☺

Ak  budete mať na svadbe viac malých detičiek s rodičmi, dobrou voľbou by mohla byť aj jedna izba navyše, práve pre nich. Vo večerných hodinách sa deti uložia spať a stále jeden rodič ich môže strážiť, napríklad počas jednej hodiny. Celú svadbu si tak môžu užiť aj páry s deťmi a nemusia sa ponáhľať domov ich uložiť spať.

Text: Katarína (Katka) Bačíková / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár