Som romantik

Volajú ma Jay a som ten najnesvadobnejší človek na Slovensku. Dobre, to je možno prisilné, ale aj tak. Teším sa z neformálnych a spontánnych vecí, mám tézu, že všetky emócie sú krásne – aj tie škaredé, čo je sémantický nezmysel, ale ako metafora obstojí a nemám rád bielu farbu. Celkom opak prísne štruktúrovanej a natrénovanej udalosti, ktorá je automaticky považovaná za jeden z najšťastnejších dní tvojho života a na fejsbuku zarobí lajky ako máločo.

Preto som sa celkom podivil, keď ma oslovili, aby som občas niečo na svadobný portál napísal. Ale hoci som voči svadbám rezervovaný, myslím si o sebe, že som na typického chlapa pomerne romanticky orientovaný. Mám svoju top trojku romantických filmov (Love Actually pred 500 Days of Summer a 50 First Dates), mám svoje vzdušné zámky o priebehu každého rande, ktorého sa chystám zúčastniť (a potom som sklamaný, keď nevyjdú, čo je takmer stopercentná istota) a mám sentimentálny plejlist, ktorý sa volá “Janko je emocionálny” a pri ktorom sa občas opustím.

A potom je tu druhá strana, moje niekoľkokrát zlomené srdce, ktoré je zrazu nejaké cynické, môj takmer tridsaťročný pragmatizmus, moje bývalé frajerky, ktoré sa so mnou nebavia, lebo hoci som si vždy v single období hovoril, aký budem ideálny frajer, v couple období som bol pako. Občas. Často. Niekedy.

A tak si tak plávam svojím romantizmom a občas narazím a občas si musím pripomenúť, že tým milým konceptom ako láska na prvý pohľad a the one som kedysi veril a do krvi som sa za ne bil. A potom im zasa na chvíľu uverím, len aby ma zasa niečo prefackalo a ja si znova svätosvete sľúbim, že už nikdy nebudem taký sklamaný a pribijem si na svoj súkromný pancier ďalšiu vrstvu. A čo s tým?

A potom si vždy spomeniem na jeden koncert Janky Kirschner, kde som sa pri slovách “Láska, čo nebolí, nebola láskou pravou” poobzeral dookola a videl som pár. Stáli oproti sebe, hľadeli si do očí, mlčali a plakali. Obaja.

A v tomto sa to celé spája. Láska, najkrajšia vec na svete. A aj keď je najbolestivejšia, tak je najkrajšia.

Hej, som romantik. Buďte aj vy, dáva to zmysel.

 

Jay

 

 

0 komentárov

Pridaj komentár