Nadčasová elegancia

Pri navrhovaní konceptu výzdoby sme vychádzali najmä z atmosféry zariadenia, v ktorom sa fotenie realizovalo. Štýlové vintage kúsky sme kombinovali s modernejšími a nadčasovými prvkami a materiálmi. V rámci farebnej škály sme ako základ zvolili kombináciu dymovej šedej s pudrovou ružovou, ktorú dopĺňajú rafinovane zvolené metalické prvky. Zlatá a bronzovo hnedá je zastúpená na tlačovinách, klubových tanieroch, svietnikoch a nádobách na kvetinové aranžmány. Strohé sivé obrusy zjemňuje pudrová šifónová textília, ktorá zároveň splnila úlohu table runner-u. Pomyselnou čerešničkou je ručne farbený hodváb použitý na previazaní svadobnej kytice, pierok a kvetinovej dekorácie textilných obrúskov.

Základom kvetinových aranžmánov je zeleň rôznych druhov, odtieňov a tvarov. Z konkrétnych druhov dominujú eukalyptus a mimóza, pretože ich sivozelený odtieň korešponduje s celkovou farebnosťou výzdoby. Pudrová ružová je v kvetinových aranžmánoch zastúpená ružami výnimočných odrôd Secret Garden a Mother of Pearl. Drobné kvietky bielej euphorbie celý aranžmán odľahčujú a zjemňujú. Niekoľko tmavoružových plamienkov odrody Inspiration dodáva zvolenej kombinácii kvetín tú správnu šťavu a iskru.

Tento koncept je po miernej farebnej úprave veľmi vhodný aj na  zimné svadby a pri správne zvolených detailoch sa prostredníctvom neho dá navodiť atmosféra ľadovej zimnej krásy.

Pri plánovaní konceptu výzdoby vždy vychádzame z atmosféry miesta alebo zariadenia, kde sa svadba koná. Aktuálne trendy síce sledujeme, ale nie sú pre nás určujúce. Snažíme sa skôr o to, aby každá svadba, ktorá prejde našimi rukami niesla špecifický rukopis, bola jedinečná a ušitá na mieru konkrétnemu priestoru a predstavám klienta. V tejto súvislosti by som rada odporučila budúcim nevestám, aby začali plánovať koncept a farebnosť výzdoby až po výbere a rezervácii miesta, kde sa bude svadba konať. Svoju predstavu o dizajne svadby je potrebné citlivo zakomponovať do konkrétneho priestoru tak, aby ho výzdoba umocnila a aby sa stala jeho pridanou hodnotou. Ďalším dôležitým krokom je správne naplánovanie set up-u, ktorý by mal zohľadniť dispozičné možnosti priestoru pri danom počte hostí tak, aby sa nezabudlo na ich komfort. Okrúhle stoly nie sú vhodné do každého priestoru a aj keď ich preferuje veľa neviest, niekedy je ich použitie na úkor komfortu hostí, obsluhujúceho personálu, aj veľkosti parketu.

Tým, že menej je viac sa riadime pri našej práci aj my, a preto máme radi jednoduché, efektné a nadčasové riešenia. Je to zároveň pre budúce nevesty aj taká malá rada na záver, ktorá sa týka hlavne svadobnej výzdoby. V procese plánovania svadby (hlavne rok a viac dopredu) budú konfrontované s obrovským množstvom inšpirácií a bude sa im páčiť veľa štýlovo nesúrodých vecí. Vtedy je dobré počkať, kým táto fáza prejde,  všetko prefiltrovať cez sito, v ideálnom prípade sa obrátiť na svadobného dizajnéra, a až potom sa pustiť do príprav naostro.

Foto: Nikoleta Mackovjaková / Svadobný dizajn, kvety, koncept, tlačoviny a text: Moruška dizajn / Priestory: Penzión Zwicker

 

0 komentárov

Pridaj komentár