Netradičné, ale zato štýlové: doplnky pre nevesty a ženíchov, ktoré neuniknú pozornosti

Ak hľadáte niečo, čo by spestrilo váš svadobný outfit a vyniklo na svadobných fotografiách, nahliadnite do nášho rebríčka svadobných doplnkov, z ktorých si vyberie nevesta aj ženích. Okrem toho, že sú výnimočné a majú neobyčajný vzhľad, majú v sebe svadobného ducha.

NEVESTA

Choker

Šperky sú jednoznačne tým najčastejším a najobľúbenejším svadobným doplnkom. Či už nevesta siahne po retiazke, náhrdelníku, náramku alebo náušniciach, vo všetkých prípadoch tieto blýskavé doplnky doslova rozžiaria outfit. Ak sa ale ešte stále rozhodujete a váš výber sa krúti okolo tých extravagantnejších kúskov, určite by ste nemali prehliadnuť náhrdelníky Choker. Náhrdelník, ktorý nápadne prilieha ku krku a súčasne ho aj zoštíhľuje dokáže dokonale doplniť svadobné šaty aj s menším výstrihom. Nevesty obľubujú strieborné a zlaté vyhotovenie, ale bežné sú aj kožené, čipkové, džínsové či pestro farebné kúsky.

Kožená bunda

Vo všeobecnosti koža ako súčasť oblečenia či doplnkov pôsobí drsným ba až frajerským dojmom. Nemusíte byť práve v klube motorkárov, aby ste si mohli dovoliť v takomto kúsku zapózovať pred svadobným fotografom. Nie je to pravidlo, ale nad koženou bundou by mohli rozmýšľať najmä nevesty, ktorých svadobný deň sa koná v chladnom období. Samozrejme, že aj obyčajná kožená bunda vzbudí pozornosť a na svadobných fotografiách vynikne, ale zdokonaliť ju môžete trefným nápisom na zadnej strane – Wife, Wifey, Mrs., Bride, Just married,. Ide o unisex módny kúsok a tak sa môže nevesta spolu so ženíchom módne zladiť.

Plášť

Za nevestou sa nemusia ťahať iba dlhé svadobné šaty či závoj, ale celkový outfit hravo doplní aj svadobný plášť. Tento módny kúsok je ideálny na zimné svadby, na ktorých plní rovnako užitočnú ako estetickú funkciu. V spojení so zasneženou krajinou dodá fotografiám rozprávkový vzhľad. Zimné plášte sú vyrobené z teplých a odolných materiálov a ich súčasťou je vo väčšine prípadov aj kapucňa, ktorá môže byť vhodným foto doplnkom. Siahnuť však môžete aj po čisto estetickom plášti z ľahkých materiálov, ktorý je ako stvorený pre letné svadby.

ŽENÍCH

Traky

Obyčajný opasok môže ženích nahradiť výraznejšími trakmi, ktoré plnia rovnakú funkciu a viac vyniknú. Dôraz je však potrebné klásť aj na kombinácie, aby celkový outfit nebol až príliš prekombinovaný. Vyberte si buď traky, alebo opasok, oboje nie. Ak plánujete mať vestu, traky už radšej nezháňajte. V zásade výber trakov závisí iba od vkusu a predstáv ženícha, ale podceniť by ste nemali ani výber správnej šírky gumy. Platí totiž, že užšie traky najlepšie vyniknú na štíhlej postave a tie širšie zase na mohutnejšej. Bežné šírky sú od 2 do 3 cm (úzke traky) a pri 3 cm a viac ide už o široké traky.

Slnečné okuliare

Či už tmavšie farby alebo svetlejšie, v oboch prípadoch sú slnečné okuliare správnou voľbou. Pri tomto doplnku hovoríme o svadbách v letnom a slnečnom období, kedy slnečné okuliare nielenže zaujmú na fotografiách, ale ponúknu vám aj variabilnejšie fotenie. Samozrejme, že nejde o iba o mužský doplnok. Obaja mladomanželia môžu outfit doplniť slnečnými okuliarmi a štýlovo ich skombinovať s koženou bundou.

Pokrývka hlavy

Bezpochyby si každý ženích dá záležať na svojom svadobnom účese, ale ešte predtým by si mal položiť otázku, či by nestálo za to siahnuť po pokrývke hlavy. Ak ste priaznivcom týchto doplnkov, alebo len jednoducho je vaša vyvolená o niečo vyššia, výškový rozdiel hravo skryje formálny cylinder alebo len taký obyčajný klobúk. Elegantne vyznie aj baretka a pri fotení môžu mladomanželia pózovať v rovnakých šiltovkách, kovbojských klobúkoch, sombrerách či v iných vtipných čapiciach.  

Text: Zuzana Bánska

Foto: Panamera, Pixabay

0 komentárov

Pridaj komentár