Šatník budúcej nevesty

Ak ste žena, tak poznáte ten známy výrok, najčastejšie vyslovený pred otvorenou skriňou: „Nemám si čo obliecť.“ Pravda je však taká, že oblečenia máme veľa, no v momentálnej situácii nevieme narýchlo nakombinovať vhodný outfit. Tak to radšej podvedome vzdáme spolu so sprievodnými slovami. Nevesta by sa takémuto momentu mala rozhodne vyhnúť a šaty si pripraviť v dostatočnom predstihu. Nemáme na mysli len vysnívané svadobné šaty, ale aj ďalšie outfity na významné momenty v rámci svadobných príprav a samotného svadobného dňa. Jednoducho, svadobnými šatami to ani zďaleka nekončí.

Je samozrejmosťou, že outfit na okamih zásnub sa nedokáže dopredu pripraviť. Nikdy neviete, kedy príde ten moment a vy budeme musieť odpovedať na jednu z najdôležitejších otázok vášho života. Určité náznaky by však mohli prichádzať už vopred a v danom období by ste namiesto outfitu mohli viac dbať na manikúru. Na fotografii po zásnubách sa najčastejšie objaví len časť vašej ruky spolu so zásnubným prsteňom.

Zásnubný večierok

O niečo dôležitejší moment vo výbere vhodných šiat je oficiálne oznámenie o zásnubách. Na Slovensku ide zvyčajne o tradíciu v rámci blízkej rodiny, prípadne zopár kamarátov. Na takúto udalosť je vhodné obliecť si šaty, no nič nepokazíte ani elegantnými nohavicami či sukňou s formálnejšou košeľou. Z Ameriky sa k nám pomaly dostáva aj trend usporiadať väčší večierok za prítomností viacerých ľudí. Ak k tomu pridáme ešte verejné priestranstvo, akým je reštaurácia alebo bar, mali by ste výberu outfitu venovať väčšiu pozornosť. Nemusí ísť o šaty „utkané z jahodovej peny“, no určite sa vo vašom šatníku nájdu spoločenské šaty určené aj na takúto udalosť. Keďže bude táto udalosť a váš zásnubný prsteň v centre pozornosti všetkých prítomných, nemusíte voliť príliš krikľavú farbu a ani extravagantné strihy zvolených šiat.

Predsvadobné fotenie

Aj naša nevestička Veronika vo svojom denníku písala niečo o predsvadobnom fotení. Tento trend je stále viac obľúbený, a povedzme si na rovinu, ide najmä o „chcenie“ a presviedčanie zo strany nevesty. V tomto prípade rozhoduje o výbere samotné miesto, na ktorom chcete toto fotenie uskutočniť. Nič nepokazíte športovým oblečením, ale ani romantickými šatami. Nemusíte to však príliš preháňať. Najlepšie by aj tak bolo prísť na takéto fotenie oblečení prirodzene – tak, ako chodievate v bežné dni. Ozdobou môže byť napríklad lepší make-up a upravenejšie vlasy.

Rozlúčka so slobodou

Rozlúčka so slobodou je celkom špecifickým časom predsvadobnej prípravy. Rozlúčky sú rôznych charakterov a nevesta často netuší, do akého prostredia sa dostane. Mali by ste sa preto svojich družičiek opýtať aspoň na základné indície. Na základne nich potom zvoľte ten správny outfit. Ešte stále si vystačíte aj s vecami, ktoré máte doma vo vlastnom šatníku. Detailom pri rozlúčke by mohla byť korunka a šerpa s nápisom nevesta. Na rozdiel od predošlých oficialít sa nebojte zo skrine vytiahnuť aj extravagantnejší kúsok, žiarivé farby a pokojne zvoľte výraznejšie líčenie.

Pred svadbou najmä pohodlne

Pomaly sa dostávame k samotnému svadobnému dňu. Nezabudnite, že pred svadbou by ste sa mali cítiť pohodlne a najmä oddýchnuto. Ak musíte kvôli svadbe cestovať na ďaleké miesto alebo dolaďujete ešte posledné veci, zvoľte radšej športové oblečenie. Tenisky namiesto vysokých opätkov budú pre vás určite tou správnou voľbou. Počas chladnejších dní si do tašky nezabudnite pribaliť aj viac teplých vecí, akými sú šál, rukavice, čiapka a poriadna bunda. Nechcete predsa, aby vám kvôli prechladnutiu tieklo počas svadobného dňa z nosa.

Na druhej strane môžete byť taká šikovná, že večer pred svadbou si už chcete len spokojne užiť s rodinou v hoteli alebo domácom prostredí. Ani v tomto prípade sa však nemusíte parádiť. Šetrite si to radšej na druhý deň.

Po polnoci buďte za krásnu Popolušku

Kúpa svadobných šiat býva pri príprave svadby zväčša tým najkrajším, no zároveň najhektickejším momentom. Zrazu na vás vplýva veľmi veľa faktorov, ktoré by mohli vaše rozhodovanie sťažiť. Niektoré z vás si už po konečnom rozhodnutí zabudnú zvoliť popolnočné šaty. Ak vám to rozpočet neumožňuje, tak jednoducho skúste nájsť nejaké spoločenské šaty u vás doma, prípadne požičať si ich od kamarátky. Stačí, ak dodržíte niekoľko pravidiel. Popolnočné šaty si, samozrejme, musíte vopred vyskúšať a nezabudnúť k nim doladiť topánky. Svadobné črievičky nemusia vždy korešpondovať s farbou alebo typom popolnočných šiat. Šaty by nemali byť krátke a ani farebne krikľavé. Nasledujte bielu farbu a siahnite po bledších farbách.

A keď sme sa už dostali k polnoci, možno budete chcieť pouvažovať aj na redovým tancom. Jedným z najkrajších momentov je vstup nevesty v ľudovom kroji za sprievodu spevu a so sviečkami. Pokiaľ nie ste tanečnicou z folklórneho súboru, skúste osloviť niektorý zo súborov. V súčasnosti už aj samotné súbory požičiavajú za určitý poplatok kroj, aký chcete.

Po svadbe si stačí už len zbaliť kufre a vyraziť na svadobnú cestu. Ak cestujete hneď po svadobnom dni,  je najlepšie pobaliť sa už vopred. V tom vám už nedokážeme poradiť, keďže každý pár sa pri výbere destinácie rozhoduje podľa seba. V každom prípade sa už môžete odviazať a všetkým ukázať, aká je z vás pekná pani manželka.

Text: Majka Pachová / Foto: unsplash.com

0 komentárov

Pridaj komentár