Svadby v lete - tipy ako si ju užiť a zvládnuť

Leto je veľmi obľúbeným a čarovným obdobím a to aj čo sa svadieb týka. Krásne počasie, úžasná scenéria na fotenie, letná vôňa vo vzduchu, to je jednoducho idylická atmosféra. Svadby v lete však ale môžu priniesť aj situácie, na ktoré by nevesta i ženích mali pripraviť. Tu je pár tipov ako si svadbu v lete užiť a zvládnuť.

Lákavé letné počasie

Veru, leto je krásnym obdobím, ktoré ponúka pomerne stabilné počasie plné pozitívnej energie. Vďaka letu tak môžete uvažovať o svadbe v stane či na záhrade, ak ste o takej vždy snívali.  Na letnej svadbe sa môžete vyblázniť, čo sa týka kvetinovej výzdoby, žiadna farebná kombinácia nie je zakázaná, čo platí aj o štýle svadby. V lete sa jednoducho hodí všetko.

TIP: Ak plánujete nízkorozpočtovú svadbu, práve leto je najvhodnejším obdobím. Pokojne môžete zorganizovať garden party či neformálnu grilovačku s priateľmi po obrade.

Pokiaľ ide o vás i o hostí nezabudnite im v lete ponúknuť aj kúsok vánku. Ak chystáte svadbu v lete uistite sa, že v sále je funkčná klimatizácia, ktorá dokáže sálu vychladiť. Veľmi populárne sú aj vejáre ako darček pre hostí, určite ho počas horúcich dní využijú. Pokiaľ ide o svadbu v stane, môžete pre komfort svojich hostí zabezpečiť ventilátory, ktoré rozprúdia vzduch i náladu 🙂

Letné menu

Rovnako ako jeseň aj leto ponúka mnohé sezónne chuťovky, ktoré môžete pokojne zaradiť do letného svadobného menu. Využite to, čo vám príroda ponúka a nebojte sa zakomponovať do dezertov či limonád chutné plody z vašich záhrad. Černice, egreše, mäta, to všetko sa hodí na výzdobu i na osvieženie.

Rovnako postupujte aj pri výbere jedla. Využívajte sezónne potraviny, nakoľko sú plné vitamínov. V lete vyberajte ľahké menu, vďaka ktorému budú ľudia osviežení. Vhodné sú rôzne šaláty ako prílohy, ryby, prírodne upravené mäsá či rôzne vegetariánske chuťovky. Vďaka takémuto menu budú vaši hostia aj vy plný energie a chuti zabávať sa.

Čo na seba?

Letná svadba v sebe ukrýva aj túto otázku. Ak plánujete garden party alebo svadbu v stane, upozornite na to svojich hostí. Hlavne dámy by mohli mať problém s podpätkami a neupraveným trávnatým povrchom.

Outfit na letnú svadbu by mal byť ľahký a vzdušný, preto na toto zlaté pravidlo myslite aj pri výbere šiat. Síce vás možno očarili nádherné, krajkové šaty s veľkou spodničkou, no v prípade 30 stupňových horúčav to naozaj nie je nič príjemné. Myslite na svoj komfort, aby ste počas letnej noci dokázali fungovať, baviť sa a tancovať bez nepríjemného lepkavého pocitu. Tejto skutočnosti prispôsobíte aj svoj mak- up. Ten by mal byť naozaj veľmi ľahký, aby sa potením nezotrel.

O ľahkom outfite by mal pouvažovať aj ženích a mužská časť svadobných hostí. Ak nie ste príliš konzervatívna, čo takto povoliť mužom elegantné kraťasy a k nim ľahké košele. Vďaka nim získajú voľnosť a verte, budú vám nesmierne vďační.

Leto a dezerty

Spomínate si na mnohé letné svadby, kedy boli dezerty na stoloch a pomaly sa topili? Veru, na roztečené koláčiky nemá chuť ani ten najväčší milovník sladkostí.  Preto skúste tomuto problému predísť už skôr. V poslednej dobe sú veľmi obľúbené candy bary, ktoré ponúkajú malé sladké jednohubky, ktoré ak sú správne pripravené, nestihnú sa veľmi na stole ohriať. Stôl s týmto candy barom umiestnite čo najbližšie klimatizácii. Zvoľte radšej postupné dokladanie ako vyloženie „všetkých kariet„.  Vyhnite sa koláčom s ťažkými plnkami či hrubými čokoládovými polevami, tie sa s letom naozaj veľmi nekamarátia. Veľmi populárne sú zákusky ako tiramisu či cheescake v malých plastových nádobkách.

Ak nepreferujte zákusky, využite ovocie, ovocné poháre a aby deti neboli príliš smutné, tak im doprajte dózy s cukríkmi či pendrekmi. Aj tie žnú na svadbách úspech. 

Nech už svoju svadbu plánujete teraz v lete alebo akomkoľvek období, prajeme vám ten najkrajší deň D.

Text: Michaela Mecková

Foto: Fotobanka

0 komentárov

Pridaj komentár