Svadobné topánky: Tipy a triky ako si vybrať tie správne

Svadobným topánkam sa možno nevesty venujú až ako poslednej veci zo svojho outfitu, no práve tie, dokážu dokonale doladiť celkový vzhľad veľkého dňa. Práve preto by ste si na ich výber mali vyhradiť dostatok času, aby nie len vyzerali skvele, ale aby vyhovovali všetkým vašim požiadavkám a nárokom.

Pri výbere tých správnych svadobných topánok, je potrebné riadiť sa pár zásadami:

 Ak budú topánky viditeľné

 Ak sú vaše svadobné šaty v štýla lady či midi a topánky budú viditeľné, je potrebné dokonale ich zladiť so šatami. Musíte brať do úvahy štýl a náladu šiat, proporcie, no rovnako tak aj obdobie. Ak máte napríklad svadobné šaty v štýle lady, jemný podpätok so zatvorenou špičkou sa k nim hodí dokonale. Ak máte tento štýl šiat a svadbu v letných mesiacoch, nebojte sa otvorenej špičky.

 Tie netradičné nevesty, ktoré chcú topánkami zaujať môžu siahnuť po špeciálne ozdobených svadobných teniskách, či dokonca môžu zvoliť dámske mokasíny. Okrem netradičného vzhľadu získajú takéto nevesty aj pohodlie, vďaka ktorému môžu pretancovať celú noc.

TIP: Pri výbere svadobných topánok si do obchodov vezmite aj svadobné šaty. Práve tak zistíte či sa k sebe topánky a šaty hodia a na aké topánky sa zameriavať.

Ak topánky nevidno

Dlhé šaty až po zem, vlečka a topánky takmer nevidno? V tomto prípade nebude nikoho zaujímať či máte dokonale zladené topánky so šatami. V tomto prípade si môžete zvoliť topánky, ktoré vám poskytnú pohodlie a budú možno o niečo viac praktické. Aj tu však myslite na to, že počas tancovania či prenášania cez prah budú topánky odhalené, preto úplne od štýlu čiat neodskakujte. Zvážte či vydržíte v topánkach s vyšším podpätkom alebo sa cítite lepšie v tých s popdätkom.

TIP: Nákup svadobných topánok si nenechávajte na poslednú chvíľu. Nie len že sa tak vyhnete stresu, ale budete mať pár dní na “rozchodenie”. Vďaka tomu sa vyhnete nepríjemným otlakom či bolestivým opuchom.

 Ak chcete zladiť farbu

 Svadobné topánky môžu poslúžiť ako skvelý, štýlový doplnok. Ak milujete farby, neváhajte vymeniť biele či ivory topánky za žlté, červené či zelené… Dolaďte sa farebne topánkami a kyticou k farbám svadobnej výzdoby a vneste do svojej svadby štipku hravosti. Veľa neviest dokonca používa svoje topánky ako “niečo modré”, záleží iba na vás.

 S podpäkami alebo bez

 Tu neexistuje správna odpoveď. Ak ste zvyknutá na topánky s podpätkami a nerobí vám problém vydržať v nich pár hodín, nemeňte to ani počas svadby. Ak ste ale vyslovene tenisková kráľovná, ktorá sa podätkom vyhýba, neriskuste na svadbe svoju preméru. Je naozaj potrebné si uvedomiť, koľko sa v deň vašej svadby budete presúvať, koľko budete chodiť a ako budete stále na očiach. Vyberte si preto topánky a podpätok, na ktorom to zvládnete.

 TIP: Na svadbe neuškodí mať jeden pár topánok navyše. Záchranný, ktorý uľaví nohám od námahy. Poprípade, veľmi vďačné sú v poslednej dobe papučky, v ktorých získate pocit pohodlia. Ocenia ich aj hositia.

 TIP2: Ak máte možnosť vezmite si pred svadbou svadobné topánky do sály, kde sa budete pohybovať a tancovať. Ak zistíte, že sa vám v topánkach šmýka, vyzbrojte sa lepkami na topánky, ktoré vás zachránia. Ak sa do sály skôr nedostanete, majte lepky v kabelke. Pre istotu. 

Text: Michaela Hlipalová

Foto: Adam Hušek

0 komentárov

Pridaj komentár