Svadobnú oslavu nemusíme znovu preložiť, a tak je čas riešiť výzdobu...

Budem k vám úplne úprimná. Ešte do včera som si nebola úplne istá či vlastne našu svadobnú oslavu, ktorú sme z apríla preložili na august, budeme môcť mať. Práve kvôli tejto neistote sa mi nad tým celým už ani nechcelo premýšľať a pomaly som sa začala zmierovať s tým, že si tie svoje svadobné šaty tento rok teda neoblečiem a ak náhodou, tak že možno raz o pár rokov si na výročie spravíme nejaké “svadobné” fotky. Že moju vysnívanú ležérnu elegantnú výzdobu a všetky nápady, ktoré som si vymyslela za tie roky môžem zahodiť do koša alebo odložiť do šuflíka a vytiahnuť raz, keď sa bude vydávať jedna z mojich sestier. Koniec koncov, aj keby to tak bolo, nie je to koniec sveta!

ALE! 

Podľa najnovších informácií sa zdá, že naša svadobná oslava sa predsa len stane skutočnosťou a tak sa môj plánovací duch a spirit vizionár znovu ozvali! A kamoši, po chvíľke večerného stresovania, že nič nemám pripravené som si spomenula, že to vlastne vôbec nie je pravda. Že všetko, čo som si vo februári a marci naplánovala mám stále odložené a že ma vlastne s prípravou tejto našej udalosti nečaká až tak veľa práce! A tak som sa znovu začala tešiť na tie malé milé detaily ako kvety a sviečky a obrusy a ostatné záležitosti, ktoré aj keď nie sú najdôležitejšie, predsa vedia priniesť veľa radosti.

Môj pôvodný plán na začiatku roka bol napísať tento článok pár mesiacov PO svadbe, aby som vám mohla ukázať všetky fotky a porozprávať vám o tom, ako to celé dopadlo. Ale svet mal iné plány, a tak sa naša svadobná oslava stále neuskutočnila a ja stále žiadne fotky nemám… preto jediné čo môžem, je vám trošku priblížiť moju predstavu opisom a mojimi približnými ilustráciami.

V predošlých článkoch som už spomínala, že naša svadobná oslava sa bude konať v hipsterskej kaviarni v našom meste. Je to priestor s odhalenými tehlovými stenami a svetielkami visiacimi zo stropu. Sú tam betónové podlahy a samozrejme, keďže je to kaviareň, dýcha to tam kávou! Toto samo o sebe už robí veľa. Atmosféra priestoru je niečo, čo nemôžete len tak vyrobiť (a už dupľom nie ak máte obmedzený budget), takže mám o to jednoduchšiu úlohu pri rozmýšľaní nad výzdobou.

Tak na to poďme pekne poporiadku.

Prvá vec, ktorú sme si vymysleli a rozmysleli sú farby. Všetko sa bude niesť v tmavej (až takmer smaragdovej) zelenej a bielej s troškou zlatého akcentu a prírodných drevených odtieňov. Pôjde o elegantný minimalizmus s prvkami geometrie a nádychom ležérnosti. Samozrejme nesmie teda chýbať aj trochu hipsterský štýl. To sme jednoducho my. K tomu budem mať aj zladené svoje minimalistické šaty a v rukách strapatú ťahavú zelenú kyticu so zopár bielymi kvetmi, Ryan bude ladiť so zeleným motýlikom a svetlo-sivým oblekom.

Druhá vec, ktorá je dôležitá v priestore svadobnej hostiny (náš priestor bude aj priestor hostiny aj „sobáša“) sú stoly. Tie budeme mať okrúhle (aspoň myslím) s bielymi obrusmi. Na nich budú prestreté bambusové štvorcové taniere s tmavozelenými obrúskami a bambusovým príborom previazanými stužkou s nejakým kvietkom. Cez stôl sa bude ťahať akási zeleň – nie som si presne istá aká, ale pravdupovediac mi na tom až tak nezáleží. Pravdepodobne objednáme niečo pekné za čo najvýhodnejšiu cenu! Medzi zeleň umiestnime zopár sviečok v iných veľkostiach, ktoré budú uložené v guľatých sklenených nádobách. Úplne jednoduché a podľa môjho aj veľmi efektné. 

Ďalšou z dôležitých vecí je “oltár”. Aj napriek tomu, že sme s Ryanom už svoji, chcem mať ten klasický moment, kedy ako nevesta prejdem uličkou až k môjmu milému, kde si obaja povieme svoje vlastné napísané sľuby a takto si ešte raz verejne vyznáme lásku aj pred širším “publikom”. Moja predstava je takáto:

Zo stropu bude visieť biely padavý záves a pred ním bude geometrická konštrukcia- odhalené drevo v tvare trojuholníka (myslím, že je to jednak pekné vizuálne, ale aj symbolicky- sme dvaja jednotlivci, ktorí spájajú svoje cesty do jednej). Pred našim trojuholníkom budú postavené nejaké väčšie bytové rastliny v pekných košíkoch. Toto je podľa mňa úplne geniálne, lebo to slúži ako dobrá zámienka nakúpiť si viac rastlín do našej domácej vysnívanej džungle. No a nakoniec, aby sme vyvážili rastliny na pravej strane, na ľavú vrchnú stranu trojuholníka obmotáme našu ťahavú zeleň.

Okrem toho treba samozrejme vyzdobiť aj stoly, na ktorých sa bude podávať jedlo. Toto bude na ten istý štýl avšak namiesto bielych obrusov sme sa rozhodli pre recyklovaný hnedý baliaci papier, ktorý oblepíme okolo stolov. Na ne porozkladáme misy a taniere s jedlom, všetko označíme kartičkami, na ktorých bude zlatou napísané naše menu. No a pomedzi, ako inak, sa bude prepletať zeleň. To ste nečakali, čo? (Žartujem!)

A napokon už mám naplánovaný len priestor, ktorým sa do celej kaviarne vchádza. Po pravej strane budú visieť biele stužky a zopár kvietkov/rastlín, ktoré budú slúžiť ako foto stena. Po ľavej strane bude vystavený nápis s milým uvítaním a vedľa neho program svadobnej oslavy. 

A to je všetko! Ak by sa nám zdalo ešte niečo príliš prázdne či fádne, šupneme tam ešte zopár sviečok a rastliniek. Je to celé veľmi jednoduché, efektné a praktické. A ak ste čítali moje ostatné články, tak viete, že sa vždy snažím nebrať to príliš vážne. A aj napriek tomu, že mám veľmi rada vizuálne pekné veci, nevidím zmysel v tom sa z toho príliš stresovať. 

Tak toto je moja výzdoba od A po Z. A ak som na niečo zabudla, buď si spomeniem v čas alebo až príliš neskoro… a ak to príliš neskoro bude, nuž tak nech! Teraz sa chcem tešiť z toho, že aj napriek tomu, že je to celé inak ako sme pôvodne plánovali, predsa len to bude môcť byť. Teším sa, že sa s našimi kamošmi budeme môcť zabaviť a užiť si dúfam prijemné poobedie plné radosti a bez zbytočného stresu. Aj tak sa hovorí, že človek si najviac pamätá, ako sa cítil a nie detaily toho ako a aké boli naaranžované kvety a koľko sviečok bolo na každom stole. A ja dúfam, že táto naša oslava bude presne taká. Dúfam, že vytvoríme krásnu atmosféru radosti, zábavy a lásky.

Text a Ilustrície: Kaja Macinská 

0 komentárov

Pridaj komentár