V čom spočíva čaro zimnej svadby?

Svoju vysnívanú svadbu si zrejme väčšina z nás predstavuje na rozkvitnutej lúke pod slnkom zaliatou oblohou. To je dôvod, prečo sa väčšina svadieb koná buď v lete, alebo počas neskorej jari či skorej jesene. Každé ročné obdobie je skrátka svojské a výnimočné niečím iným. Len máloktorá z nás však premýšľa o svadbe v zime – a to aj napriek tomu, že zimná svadba je rozprávka sama osebe. Okrem toho však so sebou nesie aj viaceré osobitosti, vďaka ktorým sa s ňou spája nielen jedinečné čaro, ale aj pár výhod v porovnaní so svadbou v lete. Viete, ktoré to sú?

1. Žiadny zbytočný stres

Ak si dátum svadby vyberiete v období zimných mesiacov, automaticky sa tým odbremeníte o kus zbytočného stresu. Počas zimných mesiacov totiž svadba pod holým nebom neprichádza do úvahy. Od začiatku tak budete hľadať priestor, kde sa budete cítiť príjemne, pohodlne a kde vám bude hlavne teplo. Práve toto je totiž achillova päta svadieb v lete. Svadba pod holým nebom je síce krásna predstava, no určite by ste mali počítať aj s tým, že nie vždy nám musí priať počasie. V takom prípade treba tak či tak počítať s náhradným – krytým priestorom, ktorý vám nielen poriadne zvýši svadobné náklady, ale v konečnom dôsledku vôbec nemusí vyzerať podľa vašich predstáv.

2. Nižšie náklady

Zima je obdobím, ktoré sa z pohľadu svadieb považuje za mimosezónu. To znamená, že za všetky služby, ktoré budete chcieť počas vášho veľkého dňa využiť, s najväčšou pravdepodobnosťou zaplatíte menej, než by ste zaplatili v lete. Okrem toho, že si podstatne znížite vaše finálne náklady, získate aj ďalšiu výhodu, a tou je čas vašich dodávateľov. Tí totiž v zimnom období nie sú až tak zahltení množstvom termínov, a tak prípravám vašej svadby môžu venovať oveľa viac času, než je obvyklé.

3. Lacnejšie cestovanie a ubytovanie pre zahraničných hostí

Je akýmsi nepísaným pravidlom, že ak chcete mať na svadbe aj hostí, ktorí žijú v zahraničí, tak náklady spojené s cestovaním a ubytovaním im hradíte vy. Určite si viete predstaviť, aký môže byť takýto špás nákladný. A v tom je ďalšia z výhod zimnej svadby, keďže zima je mimosezónou nielen v svadobnej, ale aj cestovateľskej oblasti. Náklady za letenky a ubytovanie vás tak opäť vyjdú podstatne lacnejšie.

4. Žiadny svadobný pretlak

Hostia by sa mali na svadbu tešiť. Tento efekt sa však vytráca v momente, ak sa chystáte už na niekoľkú svadbu v rámci toho istého roka, nebodaj ešte ročného obdobia. Ak sa rozhodnete mať svadbu v zime, tak sa s takýmto pocitom u svojich hostí určite nestretnete, práve naopak. Svadba je počas dlhých zimných večerov zážitkom nielen pre vás, ale zároveň skvelým rozptýlením aj pre samotných hostí.

5. Ideálne obdobie na spoločenské oblečenie

Svadba je spoločenskou udalosťou, preto by na ňu hostia mali prísť aj primerane slušne oblečení. V spoločenských šatách sa však budú oveľa lepšie cítiť, ak vonku nebude 35°C. Tento krok nepochybne ocenia najmä muži, pre ktorých je košeľa s dlhým rukávom a sako počas leta hotovým peklom.

6. Žiadny rozmazaný make-up ani pokazený účes

Posledné, čo nevesta v svadobný deň potrebuje, je rozmazaný make-up a pokazený účes. V spojitosti s vysokými letnými teplotami je to však viac než bežné, preto, ak patríte k povahám, ktoré „rady“ stresujú, určite oceníte, ak bude počas vášho svadobného dňa o pár stupňov menej. V takýchto podmienkach bude pre vás totiž oveľa jednoduchšie naplniť status prekrásnej nevesty.

7. Menej starostí s jedlom a koláčmi

Jedlo a koláče sú neodmysliteľnou súčasťou každej svadby. Počas leta sa však veľmi rýchlo pokazia a okrem toho, že s nimi budete mať kopu opletačiek, veľmi rýchlo sa môže stať, že niektorý z hostí ochorie, pretože zje niečo pokazené. V zime je to so svadobným občerstvením oveľa jednoduchšie. Vďaka nižším teplotám sa nič neroztopí ani nepokazí, a vy tak budete môcť pustiť z hlavy ďalšiu, za letných podmienok celkom stresujúcu oblasť.

8. Rozprávkové fotky

Neposlednou výhodou zimnej svadby sú aj rozprávkovo krásne fotky, ku ktorým sa aj po rokoch radi vraciame. Zimná krajina vytvorí scenériu ako z ozajstnej rozprávky, takže základ dokonalej fotky je na svete. Keď sa k tomu ešte pridá krásna nevesta s príťažlivým ženíchom, potom si môžete byť obaja istí, že budete mať také nádherné fotografie, o akých sa vám ani len nesnívalo.

Text: Alžbeta Jambrichová / Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár