Valentín v manželstve – áno alebo nie?

Ako prežívajú deň sv. Valentína manželia? Oslavujú ho? Vychutnávajú? Alebo ho, naopak, ignorujú?

Každý z nás je odlišný, preto sa nedá jednoznačne určiť, ktoré z prežívania 14. februára je to správne. My sme sa na to pozreli očami niekoľkých skúsených manželiek.

Zuzana, 28: Valentín oslavujeme už za prítomnosti našej dvojročnej dcérky. Práve kvôli jej veku nemáme spoločnú večeru, len spoločný obed. A keďže nám malú Zuzku nemá kto strážiť, trávime celý tento deň aj spolu s ňou.

Kristína, 27: U nás je to tak 50:50. Tento deň si len tak pripomenieme, zaprajeme si „pekného valentína“ a dáme si pusu. Možno je mojím darčekom to, že práve v tento deň nevarím a ideme sa najesť niekam von.

Eva, 33: Pre nás je to komerčný sviatok, na ktorý v manželstve akosi nemáme čas. Darčeky z lásky si môžeme dať predsa kedykoľvek, nielen 14. februára. Je však pravdou, že keď sme spolu chodili, tento sviatok sme brali až príliš vážne a každý z nás sa predbiehal, aby tomu druhému daroval vždy niečo výnimočné.

Nikola, 28: Na Valentína sa síce neobdarúvame žiadnymi veľkými darmi, no vždy si v tento deň nájdeme čas na romantický večer. Zapálim sviečky, uvarím dobré jedlo a snažím sa, aby sme doma nadobudli pokoj, ktorý počas bežného dňa popri zamestnaní nemáme. Stačí aj dobrý film, no keďže romantické manžel veľmi nemusí, vyberáme niečo, čo sa páči nám obom.

Jaroslava, 31: 14. február silno prežívame a už sa naň veľmi tešíme. Môj manžel ma každoročne zahrnie ružami, sladkosťami, darčekom, proste dokonalý muž. Nikdy nezabudne. A nielen na Valentína, je to takto hocikedy.

Anna, 40: Môj manžel nie je veľký romantik, navyše sme celý život tento sviatok takpovediac ignorovali. Dokonca aj v čase, keď sme spolu ešte len začínali chodiť. Nič výrazné sa preto v tomto smere pre nás nezmenilo ani po uzavretí manželstva.

Martina, 26: Každý rok si na Valentína darujeme niečo pekné. Vlani som dostala niekoľko sladkých bonboniér. Ja som zas prichystala večeru. Je to taký zvláštny a zázračný deň, keď má človek prejavovať lásku tomu druhému o čosi viac. Nie preto, že sa to tak na Valentína má, no preto, že to chceme.

Petra, 30: Aj napriek tomu, že sa každý rok tvárime, že je to komercia, ktorá nás otravuje, aj tak si vždy niečo kúpime, zaželáme si niečo pekné a snažíme sa byť spolu. Už to nie je také, ako keď sme spolu chodili. Vtedy sme sa snažili viac. Išli sme na romantické rande, chceli sme jeden na druhého zapôsobiť. Teraz sme už spolu, takže nám stačí málo, nepotrebujeme „valentínske“ darčeky.

A čo vy? Oslavujete deň sv. Valentína aj po svadbe?

Veronika

Foto: Pinterest

0 komentárov

Pridaj komentár