Váš vysnívaný svadobný príbeh zrodený na čarovnom mieste

Každá nevesta sníva o dokonalej svadbe. Niektoré ju vidia v nádherne vyzdobenom priestore, iné zas v skvelej zábave či vysnívaných svadobných šatách. A hoci je dokonalú svadbu ťažké čo i len opísať, predsa existuje miesto, kde vám vaše predstavy do bodky naplnia. Vo svojej svadbe totiž každá nevesta hľadá svojskú dokonalosť, a presne tú snúbenci nachádzajú v kaštieli Villa Bork.

Svadobné miesto, ktoré Vás očarí

Viac ako 200 ročný romantický kaštieľ Villa Bork sa ukrýva v obci Borčice neďaleko Trenčína. Jeho zrekonštruované priestory obklopuje malebný, zeleňou posiaty park, ktorý spolu s kaštieľom slúži ako súkromný svadobný areál. Areál poskytuje dokonalé súkromie, malebné priestory a úžasnú flexibilitu, vďaka čomu sa Váš deň dokonale prispôsobí aj rôznym špecifickým požiadavkám.

Historické šľachtické sídlo zrekonštruované v rannom renesančnom štýle má hlavný vchod situovaný priamo do malebného parku. Dokonalé prepojenie histórie a prírody tak perfektne umocňuje estetickosť a exkluzivitu tohto čarovného miesta. Či už sa pre svoju svadbu vo Villa Bork rozhodnete počas hrejivej jari v čase kvitnúcich magnólii, alebo uprostred jesenných mesiacov, verte, že čaro tohto prostredia vás absolútne pohltí.

Exkluzívne priestory v objatí prírody

Kaštieľ Villa Bork, rovnako ako aj celý jeho areál, doslova dýcha romantikou. Jeho jedinečnosť a exkluzivitu nachádzame najmä v samotných priestoroch kaštieľa. Jeho chodbami sa dodnes nesie vôňa staručkých stien, ktorá sa v kombinácii s pôvodným usporiadaním, dobovým nábytkom a vzácnymi, starožitnými predmetmi mení na miesto nekonečnej romantiky vyžarujúce obdivuhodnú dávku pokoja. Žijúca šľachta si počas jeho rekonštrukcie dala naozaj záležať na zachovaní histórie, rovnako dôkladne však dbali aj na uchovanie súkromia, ktorého kulisu tvorí samotný kaštieľsky park.

Kaštieľsky park, do ktorého je kaštieľ Villa Bork zasadený, má rozlohu neuveriteľných 9 500 m2 a okrem zakvitnutých magnólií a agátového lesíka sa v ňom dodnes nachádzajú pôvodné, niekoľko stoviek rokov staré stromy. Ich košaté, listnaté koruny sú docenené najmä počas slnečných letných dní, kedy svadobčanom poskytujú doslova upokojujúci a blahodarný tieň.

Manželský sľub pod 500 ročnou lipou

Nielen kaštieľ, ale aj samotný kaštieľsky park ukrýva niekoľko výnimočných, už stovky rokov prítomných pokladov. Jedným z nich je aj stará lipa, ktorá v kaštieľskom parku stojí už viac ako 500 rokov. Ide o mimoriadne vzácny, priam posvätný prvok celého areálu, vďaka čomu sa viac ako päťsto ročná lipa stala akýmsi symbolom stálosti a trvácnosti. Aj preto sa zrejme mnohé svadobné páry rozhodnú vymeniť si svoje manželské sľuby práve v jej tieni.

Dve možnosti svadobnej hostiny

Kaštieľ Villa Bork je nielen exkluzívnym, ale zároveň aj mimoriadne flexibilným miestom, ktoré umožňuje usporiadať svadbu aj podľa tých najnáročnejších predstáv. Či už snívate o veľkej svadbe so stovkou hostí alebo sa vaše predstavy prikláňajú skôr k jej komornému prevedeniu za prítomnosti tých najbližších, verte, že ste na správnom mieste. Priestory kaštieľa sa totiž dokonale prispôsobia nielen počtu hostí, ale aj individuálnym svadobným predstavám bez ohľadu na to, či túžite po romantickej alebo skôr po modernej letnej svadbe pod hviezdnou oblohou.

Rozprávková svadba v kaštieli

Pokiaľ patríte k nevestám, ktoré snívajú o dokonale romantickej, rozprávkovej svadbe, potom vás určite nadchne predstava zámockej svadby v interiéri kaštieľa. Interiérové svadby s kapacitou 20 – 70 hostí sa v kaštieli Villa Bork konajú v noblesných priestoroch miestnosti Piano Nobile. Ako reprezentatívna miestnosť slúžila aj v minulosti, a tak jej symbolika v kombinácii s vysokými, oblúkovo zakončenými oknami a pôvodným pianom poskytnú dokonalý základ pre vašu svadbu snov.

Letná svadba pod hviezdami

V prípade, že vám romantická zámocká svadba veľa nehovorí a omnoho radšej by ste uprednostnili štýlovú hostinu s nádychom modernosti vo svadobnom stane, potom sa iste zamilujete do predstáv o exteriérovej letnej svadbe pod hviezdnou oblohou. Obrad aj svadobná hostina sú v tomto prípade zasadené do areálu agátového lesíka, ktorý počas leta poskytuje príjemný úkryt pred slnkom. Výmena manželských sľubov prebieha v súkromí zeleného parku pod staručkou lipou, odkiaľ sa svadobní hostia neskôr presúvajú do elegantného svadobného stanu s kapacitou 120 hostí.

Svadobný stan je dokonale prepojený nielen s kaštieľom, ale aj s okolitou zelenou záhradou, ktorá počas leta poskytuje nespočetne veľa možností. Okrem romantických fotiek v objatí prírody pri západe slnka je vám k dispozícii aj romantický altánok posiaty svetielkami situovaný v zadnej časti parku, ktorý je ako stvorený pre večerné fotografie. Okrem toho je prostredie kaštieľa prispôsobené aj pre najmenších svadobčanov. Pre deti je totiž v priestoroch záhrady vytvorený priestor, kde sa môžu bezpečne hrať počas toho, ako si ich rodičia bezstarostne užívajú svadobnú zábavu.

Svadobná noc v komnatách barónky a baróna

Vo Villa Bork je výnimočným nielen svadobný deň, ale aj svadobná noc, počas ktorej máte kaštieľ len sami pre seba. Po skončení svadby, rovnako ako aj počas svadobných príprav, má každý manželský pár k dispozícii komnaty barónky a baróna, ktoré sú jeho najromantickejšou časťou. Komnaty sú zariadené starožitným nábytkom a všetko navôkol dýcha nefalšovanou dávkou nevšednosti. Kaštieľ majú páry celú noc len pre seba, a tak si po svojej svadbe môžu oddýchnuť v dokonalom súkromí. Je im tak dopriaty nezabudnuteľný zážitok, keďže sa aspoň na okamih môžu naozaj cítiť ako skutočný barón a barónka.

Pocit výnimočnosti

Villa Bork je vyslovene svadobným miestom a okrem výnimočných udalostí, ktoré sa v jeho priestoroch realizujú, je pre verejnosť zatvorený. V kaštieli sa koná maximálne jedna svadba týždenne, vďaka čomu poskytuje svadobčanom absolútne súkromie.

Páry, ktoré sa pre svoju svadbu rozhodnú vo Villa Bork, sú odbremenené od všetkých svadobných príprav a rovnako si užívajú aj obdobie pred svadbou. Automatickou súčasťou každej svadby v kaštieli je totiž ich organizácia a koordinácia. Svadobné páry ju vnímajú ako obrovskú pridanú hodnotu, kvôli ktorej sú ochotné cestovať sem aj zo zahraničia. Všetky konzultácie sa okrem toho odohrávajú priamo na mieste, vďaka čomu má väčšina snúbencov možnosť vidieť kaštieľ spolu s parkom počas všetkých štyroch ročných období. A to ich vo výbere svojho svadobného miesta len a len utvrdí.

Svadobný deň vo Villa Bork bez zbytočného stresu a starostí

Villa Bork je miesto, kde sa sny o dokonalej svadbe stávajú skutočnosťou. Čaro prostredia sa tu stretáva s ochotou, priateľským prístupom, profesionalitou a talentom robiť veci s noblesou. Organizácia a koordinácia, ktorá je súčasťou každej svadby v kaštieli, je totiž omnoho komplexnejšia než práca bežnej koordinátorky.

Svadobné páry, ktoré sa rozhodli pre svadbu vo Villa Bork, sú pridanou hodnotou tohto miesta doslova nadšené. Celé svadobné prípravy sa vďaka koordinátorkám nesú v profesionálnej, priateľskej a uvoľnenej atmosfére, pričom kladú obrovský dôraz na všetky potreby a priania svadobného páru. Ten je odbremenený nielen od povinnosti hľadať a vybavovať dodávateľov, ale aj od všetkých ďalších dôležitých „maličkostí“. Jednoducho povedané – všetky svoje priania môžu snúbenci hneď po ich vyslovení považovať za vybavené.

Svadba so svadobnou koordinátorkou

Svadba vo Villa Bork je skrátka svadbou, na ktorej sú plnohodnotnými hosťami aj ženích s nevestou. Organizačný tím v spolupráci s ochotným a nápomocným personálom sa počas celého svadobného dňa stará o to, aby mal svadobný pár čo najväčšie pohodlie. Celé svadobné doobedie sa vďaka tomu nesie v pokojnej atmosfére a maximálnom kľude, keďže jedinou povinnosťou budúcich manželov je dať do „gala“. Svadba vďaka tomu získava celkom odlišný nádych, keďže si mladomanželia každú jej sekundu dokážu užívať rovnako intenzívne a plnohodnotne ako ich svadobní hostia.

Vďaka stopercentnej dôvere medzi svadobným párom a koordinátorkou kaštieľ často vyhľadávajú aj páry zo zahraničia. Všetky potrebné záležitosti totiž koordinátorka zastreší aj bez prítomnosti snúbencov, čo, najmä v dnešnej dobe, stále viac párov nesmierne oceňuje.

Viac na Villabork.sk

Text: Alžbeta Jambrichová, Villa Bork

Fotografie uverejnené v článku sú autorským dielom fotografov : Lenka Matušková, Milan Matuška, Daniel Nedeliak a Ľuboš Vrtík.

0 komentárov

Pridaj komentár