Zamilovaný playlist

Či už sviatok sv. Valentína oslavujete alebo nie, romantický večer si môžete vytvoriť kedykoľvek.  Pre inšpiráciu vám ponúkame náš playlist, ktorým si romantickú atmosféru vyčaríte. Nájdete v ňom piesne známe aj menej známe, slovenské, české aj zahraničné. No aj tak len zlomok toho, koľko krásnych zamilovaných piesní naozaj existuje. Z niektorých sú už, ako sa hovorí, evergreeny, vznik iných nezastavila ani koronakríza. Hudba už od pradávna spája ľudí, stačí ju precítiť a nepotrebujete slovám ani rozumieť, inokedy je práve text ten podstatný. Započúvajte sa teda a nechajte sa unášať príjemnou atmosférou v tej správnej spoločnosti. Aj piesňou viete vyznať lásku a povedať tomu druhému, ako vám na ňom záleží.  

Príjemné počúvanie!

Na Slovensku máme veľa kapiel, ktorých skladby sú práve a väčšinou o láske, či už šťastnej alebo nešťastnej. Preto aj tu začneme našou klasikou, aj keď trochu novšou piesňou, ako by ste možno čakali.

Elán – Ľúbim Ťa – Najkrajšie vyznanie lásky už hneď v názve, chlapci to proste vedia aj po toľkých rokoch. 

KLIK a vypočuj si pesničku

IMT Smile – Navždy – Táto kapela tu určite nesmie chýbať, len je veľmi ťažké vybrať iba jednu skladbu, keď ich majú o láske nespočetné množstvo a všetky vydarené. Siahla som preto po jednej z najnovších z minulého roka.

KLIK a vypočuj si pesničku

Bystrík – Hej, dievča – Novinka od speváka Bystríka sa veľmi príjemne počúva. Mňa chytila na prvé počutie. Nechajte sa aj vy uniesť jeho príjemným hlasom a krásnym textom, ktorým by si získal asi každú z nás.

KLIK a vypočuj si pesničku

Karmen Pál-Baláž – Anjel – Finalistka československej Superstar, ktorá po tejto šou prerazila práve s touto pesničkou a chvíľu bola najhranejšou skladbou v rádiách. Spolupracuje s Adamom Ďuricom a zdá sa, že to bola dobrá voľba pre oboch.           

KLIK a vypočuj si pesničku

Hex – Keď sme sami – Sami „hexáci“ neverili, že sa z tejto ich piesne stane taký hit. Úplná „pohodovka“, keď vám po boku naozaj nič nechýba, lebo je tam milovaný človek.

KLIK a vypočuj si pesničku

Majk Spirit – Ženy treba ľúbiť – Zamilovaná lahôdka pre milovníkov slovenského rapu. Kiežby všetci chlapi takto rozmýšľali, že nás treba ľúbiť (bez výhrad) a odpustíme mu aj tu nadávku na začiatku piesne, nie?

KLIK a vypočuj si pesničku

Mne osobne sa veľmi páčia piesne, ktoré sa spievajú po „českolovensky“. Kedy je jeden interpret Slovák a druhý Čech a text piesne je popretkávaný slovenskými a českými slovami, ktoré sa navzájom ešte aj rýmujú. A keď je to o láske, tak už naozaj netreba ďalších slov…

IMT Smile a Nikol Štíbrová – Príliš osobná známosť – Možno neviete, možno viete, že Nikol je česká herečka a k spievaniu s IMT Smile sa dostala vďaka videu, ktoré uverejnila na svojom Instagrame. Spievala v ňom svojmu synčekovi a Táslerovcom sa tak zapáčil jej prirodzený spev, že ju oslovili na spoluprácu. Sama Nikol tomu nemohla uveriť, keďže ona sama je veľkou fanúšičkou tejto skupiny. Podarilo sa, čo poviete?

KLIK a vypočuj si pesničku

Kryštof a Sima Martausová – Hvězdaři – Výmena úloh oproti predchádzajúcej piesni – česká skupina a naša slovenská speváčka. Pieseň k filmu 3 bobule. Krajčove texty a hudba majú vždy niečo do seba, často až zimomriavky.

KLIK a vypočuj si pesničku

K Čechom máme blízko práve vďaka jazyku, a teda aj ich hudba nám je blízka a vie sa nám dostať pod kožu. Nech sa páči zopár hitoviek, ktoré by vám mohli spríjemniť večer.

Karel Gott – Když muž se ženou snídá – Božský Kája v spolupráci s našim Paľom Haberom, ktorý mu zložil k tejto piesni hudbu. Text nijako nezaostáva a skúste si túto skladbu pustiť aj so spevom Paľa Haberu. Majster Gott to spieva s eleganciou a gentlemanom v srdci, Habera skôr s romantickou dušou, no doteraz neviem, ktorá verzia sa mi viac páči.

KLIK a vypočuj si pesničku

Chinaski – Každý ráno – Aby ste si po rokoch nevyčítali, že ste lásku svojho života mali po boku a nevideli či nevážili si to.

KLIK a vypočuj si pesničku

Lucie – Nejlepší, kterou znám – Ani Lucie nesmie chýbať, hoci možno by ste si vybrali aj inú skladbu. Pánom to však pekne ladí aj takto po rokoch a drsná romantika poteší každé aspoň trochu rockové srdce.

KLIK a vypočuj si pesničku

Dalibor Janda –  Pusť k milování rádio – Ak sa vám páči chrapľák tohto českého speváka a milujete piesne 80-tych rokov, odporúčam rovno celý album 18 největších hitů o lásce. Úspech zaručený, hoci pôvodný klip k tejto piesni dnes asi vyčarí skôr úsmev na tvári.

KLIK a vypočuj si pesničku

Zo svetových hitov vyberám tieto, no v hlave mám ďalších minimálne dvadsať, ktoré by sa hodili. Doplnenie už nechávam na vás.

Meghan Trainor a John Legend – Like I´m gonna Loose You – Krásny refrén, kde sa okrem iného spieva, že toho druhého netreba brať ako samozrejmosť. Veľmi pravdivé a krásne vyznanie.  Podarenú cover verziu naspievala nedávno aj česká influencerka Markéta Frank.

KLIK a vypočuj si pesničku

Taylor Swift – Lover – Len byť blízko seba, len to stačí navždy. Tak ako sa spieva v tejto skladbe od tejto talentovanej americkej speváčky.  Okrem USA sa presadila aj v Ázii, kde sú jej piesne veľmi obľúbené a spievané v karaoke baroch. Zaspievate aj vy svojmu drahému?

KLIK a vypočuj si pesničku

Shawn Mendea a Camila Cabello – Senorita – Trochu latinských rytmov, telo na telo a v hlave predstava, že sme niekde v exotike. Pod nohami horúci piesok či západ slnka v diaľke a chceš, aby ten moment trval navždy.

KLIK a vypočuj si pesničku

James Arthur – Say You Won´t Let Go – Krásna gitarovka od tohto britského sympaťáka, ktorý vyhral X Factor v roku 2012.

KLIK a vypočuj si pesničku

Ed Sheeran – Perfect – Tohto britského speváka netreba určite predstavovať, keďže okrem krásnych piesní hneď upúta aj svojím netradičným zjavom. No, nemilujte ho!

KLIK a vypočuj si pesničku

Lady Gaga a Bradley Cooper – Shallow – Oscarová pieseň z filmu Zrodila sa hviezda. A že je opočúvaná? No a čo! Nijako jej to neuberá na kvalite. Alebo si vyhľadajte ďalšiu z tohto soundtracku – Always remember us this way, či I´ll never love again

KLIK a vypočuj si pesničku

Text: Katarína Bačíková

0 komentárov

Pridaj komentár